reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Doliores a tam..ludzie sądziwni. Dobrze że macie z głowy ;) U nas wiedzą wszyscy już. Dzieci też, bardzo ucieszyły się ale jednocześnie sięteżzmartwiły pytajac czy ten dzidziuś z brzuszka wróci do domu czy do Bozi :-(
No ale ogólnie jest dobrze.
A wiecie co, że na samym początku moje wyniki TSH wskazywały na nadczynność wynik 0,005:baffled: i od razu endokrynolog mi przepisała hormony. Bez dodatkowych badań a przecież trzeba zrobic ft3i4. Nie wzięłam leków, czytałam, że wzrost HCG obniżna TSH i teraz kontrolnie diabetolog mi pobrała krew i właśnie dzwoniłam po wyniki i co??? W normie są :tak: A jak usłyszała, jakie mi leki tamta endo przepisała to się za głowę złapała bo nie wolno ich brać w ciąży:angry:
Trzeba być mądrzejszym od lekarzy...ehh

Kurczę zmartwiłyście mnie nieco...no u mnie nie ma górki..nic nie ma:no:

reklama
kerna ...ale tekst od maluchów :( przejmuja się strasznie widać. to się ciesz, że nie ma :-) jak wystrzeli to jak z procy! my dziś teściom powiemy...
musze jeszcze ta luteine kupic i zaczać "wsadzać" :/ :/

Kerna nie martw sie! Nie kazda musi miec juz uwypuklony brzuch czy ja mam sie martwic juz ze w 8 tc wygladam na 6 miesiac? No wlasnie mysl dobrze .
ja mowilam rodzicom siostrze i najblizszym przyjaciolka wiedza tez koledzy mojego bo sie wygadal kierowniczka i wszyscy w pracy tez bo l4 od poczatku... pozatym innym ludziom mowic nie musze bo widac przepuszczaja w kolejce heheno i sasiadka juz mnie zaczepila :)

Ostatnia edycja:
Lei, serdecznie Ci współczuję...myślę, że lekarz to dobry pomysł, może akurat Ci coś na polepszenie przepisze :-).

kerna - wydaje mi się, że coś się u mnie podniosło, ale ciężko ocenić czy faktycznie, czy sobie wkrecam, bo biedna przez mój tluszcz musi się przebić, co nie jest łatwym zadaniem :p.

Asiulka - durny żart ginekologa, nie przejmuj się nim ;-).

Jaga - myślałam, że wszystkie komary juz wycielo przy takiej pogodzie. Skurczybyk musiał się gdzieś zaszyc u Ciebie.

Tabasia - widzę, że mamy podobne obawy co do bycia rozpoznana ;-). Ja w ten sposób wyczailam kuzynke na wizażu , z którą nie utrzymuje kontaktow. Nie dość, że nick składał się z nazwiska, to w podpisie miała dokładne daty ślubu i narodzin synkowi z imionami włącznie ;-). Takie szczegóły ciążowe i intymne pisała na otwartym wątku ze szok! W życiu bym w taki sposób nie ryzykowała. Po tej historii mam fiola na punkcie prywaty w internecie i z większym ujawnieniem się czekam na dostęp do wątku zamkniętego :-).

Odebrałam juz większość wyników badań - cukrzycy brak, wszystkie wyniki super, grupa krwi z Rh+ czyli nic tylko dzieci rodzic :-D. Jadę właśnie do pracy, pada niemiłosiernie i w ogole taki dziwny dzień dziś jest. Mdłości mi powoli przechodzą, za to pojawiło się odbijanie w kolko - z dwojga złego wole juz to :p. Miłego dnia życzę!:-)

A właśnie, Myla, jesteś już moderatorka ?:p

kerna i co lekarz w koncu z tym tsh zrobila
masz jakies leki ? bo ja tez mam bardzo niskie 0,03 dzisiaj diabetolog a gin dopiero we wtorek

Asiulka brzuch brzuchem bo wczoraj obfociłam się nawet heh jelita moje już pod żebrami poupychane heh no tylko macica wciąż nie rośnie :baffled:

no nic nie zrobiła, moje wyniki nie wymagajaleczenia, mam kontrolować co miesiąc.

Samo TSH nie mówi nic. Musisz dorobic FT3 i FT4.
Pierwszy trymestr ciąży fizjologicznie obniza poziom TSH i tak właśnie u mnie było. Teraz z kazdym tygodniem przyrasta i już jest w normie.
No z tm, że ty jesteś już w 12tc. A nie czujesz się źle? nerwowość, poty, kołatanie serca i takie tam?
Ja tamtych leków nie brałam, bo co to za endo która po samym TSH przepisuje od razu hormony :baffled: Dobre miałam przeczucie.

Mi właśnei diabetolog we wtorek wypisała skeirowanie na dodatkowe badania i od razu pobrali krew. Nie musisz czekać na gina..mi się wydaje..

Ostatnia edycja:
Doli współczuje pobierania...

A co do bratowej to ona nieoze miec dzieci czy czego tak zazdrości?

Ja z kolei widziałam, ze moja przyjaciółka sie nie cieszy z mojej ciazy bo "miałyśmy razem" :-D Tylko ona czeka aż będzie miała dom a to potrwa pewnie chwile bo pozwolenia papiery rozbudowa itd...

Ostatnia edycja:
hmm nerwowosc hehe w ciazy jestem :) wiec i nerwowosc jest :)
a ft4 mialam przed ciaza regularnie badane i zawsze bylo ok a tsh zawsze niskie na poziomie 1
w poprzedniej ciazy tsh spadlo do 0,16 i bylo ok ale teeraz 0,03
no nic podpytam diabetologa dzisiaj :)

reklama
dziewczyny dopiero jak sie naczytam jakie Wy macie problemy ( tarczyca, cukrzyca itp. ) to dociera do mnie, że mam się z czego cieszyc, bo u mnie nic takiego.. serio

właśnie wchłaniam czekolade z migdałami. po czasie na mięso nastapił czas na słodycze, ptysia wczoraj na śniadanie jadłam ;/

Lei bratowa jest młodziutka, ma 22 lata tak w ogóle rok po ślubie są, nic nie starali sie , zdrowi, więc myślę, że problemu nie będą miec jak cos.. ona jest po poprostu dziwna :p ale to są tematy na zamknięty wątek, bo jak sama wiesz tu wejśc każdy może..

Do góry