reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

ja miałam wczoraj inne uczucie- nagłe totalne zmeczenie i wyczerpanie, stan podgoraczkowy 37,2. wszystko trwalo godzine. moglam tylko lezec, nie mialam na nic sily.. bardzo mnie to zaniepokoilo, ale potem przechodzilo.

reklama
Babydust, ja to kilka razy dziennie mam takie jakby delikatne skurcze, trochę jak miesiączkowe. I też nie przypominam sobie żebym w poprzedniej ciąży tak miała.

Babydust, ja to kilka razy dziennie mam takie jakby delikatne skurcze, trochę jak miesiączkowe. I też nie przypominam sobie żebym w poprzedniej ciąży tak miała.

Dziewczyny spokojnie,to macica przygotowuje się do ciąży,ja bardziej te bóle przypominam sobie z 2 ciąży :tak:

A powiedzcie,chce zrobić test,moge wieczorem,czy tylko rano ?? Pamiętam jak robiłąm w poprzednich ciążach to raczej rano,i jestem 7 dni przed planowaną miesiączką i wogle nie wiem czy coś wykaże i przeżywam jak żaba okres :eek::rolleyes::rofl:

Mamuśka, ja robiłam test 3 dni przed spodziewana miesiączka popołudniu i też mi druga kreska wyszła blada ale widoczna. Myślę że możesz już zrobić pierwszy test. Trzymam kciuki!

Hej ;)

'Jedną nogą' do Was dołączam, krechy na testach ciemnieją(no już nie, bo bardziej nie mogą :D) , dzisiaj zrobiłam betę (29 dzień cyklu) i wynosi 508 także na ten moment jest baardzo ok :)

Babydust wlasnue sprawdzilam pierwsze usg. Bykam w 6t2d kiedy slyszelusmy serducho :) bylam w mega w szoku ze tak wczesnie i ze tak wali. Teraz bede 7-8t.
dzisiaj jeszcze bylam w luxmedzie u gina bo mam tam pakiet medyczny wykupiony i chce tam tez chodzic choc z badan skorzystac
moja ginka tez tam kiedys przyjmowala a teraz niestety ma swoj gabinet - poniewaz zna mnie i przebieg moich ciaz to z niej nie zrezygnowalam mimo ze teraz musze dodatkowo placic
ale wracajac do wizyty gin potwierdzil date porodu 4 kwiecien stad tez i suwaczek musialam cofnac i 2 dni
rowniez zrobil usg i w sumie to mnie tylko bez sensu nastraszyl - bo to ze nie widzial zarodka to luz ale tez nie zobaczyl cialka zoltkowego i zauwazyl zatarty obrys pecherzyka , gdyby mi ginka wczoraj nie pokazala jakie wyrazne i duze okragle cialko zoltkowe jest i nawet wskazala miejsce gdzie wedlug niej dzidzius sie tworzyl tylko jeszcze byl za maly zeby usg go wychwycilo to pewnie bym dzisiaj wariowala ze strachu :/
corki serduszko na usg pierwszy raz widzialam w 6t6d a u syna 6t5d wielkosc zarodka zawsze byla o kilka dni mniejsza niz daty z OM a dzisiaj dopiero 5t4d takze mysle ze bedzie dobrze
choc ziarnko strachy zasadzone i pewnie wbije sie na usg w przyszlym tyg bo nie wytrzymam do 21 tak jak mi kazala przyjsc :( wtedy standardowo bedze 6t5d i powinno byc wszystko widac :)

reklama
Dzięki :)
Tabasia, z OM jakiś 13-15 kwietnia ;) Ale dopóki nie zobaczę dziecia na USG to podchodzę bardzo ostrożnie i jeszcze o tym nie myślę :)

(W kwietniu byłam w ciąży biochemicznej, testy dodatnie, beta chociaż niska to jednak ciążowa - 42, ale zaczęłam plamić, brzuch bolał i było po wszystkim.)

Babydust, nie martw się, jak na ten etap jest ok :) A jak masz możliwość to pewnie, że idź na USG za tydzień, dzidziol będzie już na 100% i może własnie serduszko :)
O nieee, tylko nie bliźniaki!! Tzn. jeśli już są, to niech zostaną, będę kochać jak swoje :D Ale raz, że finansowo byłoby ciężko, bo tylko małż pracuje, a 2 - ja całą ciążę będę chodzić na zajęcia i zaraz po porodzie wracam, nie mogę zawalić studiów, a gdyby była dwójka, to na 100% nie dałabym rady i musiałbym wziąć dziekankę..

Do góry