reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

no to jeszcze wczesniej sie dowiesz, czy sie udalo:) a tak spytam z ciekawosci- kiedy robilas pierwsze zakupy? Ja mam dopiero poczatki a juz z mezem zastanawiamy sie nad wozkiem, zeby nas wieksze wydatki nie zaskoczyly ( jeszcze studiujemy). Kiedy kupowalas takie rzeczy dla dzidziusia?:)

reklama
no to jeszcze wczesniej sie dowiesz, czy sie udalo:) a tak spytam z ciekawosci- kiedy robilas pierwsze zakupy? Ja mam dopiero poczatki a juz z mezem zastanawiamy sie nad wozkiem, zeby nas wieksze wydatki nie zaskoczyly ( jeszcze studiujemy). Kiedy kupowalas takie rzeczy dla dzidziusia?:)

No teraz spodziewany dzień miesiączki przypada na 13 sierpnia,odliczamy ...:tak:

Jeśli chodzi o zakupy to nie szalałam tak odrazu,ciuszki zaczełam kupować ok 4 miesiąca,jak gdzieś nadarzyłą się okazja :-) a wózki w obu przypadkach kupiliśmy już po porodzie,ale to tylko dlatego że chcieliśmy mieć niespodzianki,nie znaliśmy płci dzieci,wiec i nie wiedzieliśmy jaki kolor kupić.Tym razem będzie inaczej,chcemy wiedzieć,ale wózek kupimy na sam koniec,ponieważ zawsze to dłuższa gwarancja :tak:;-)

ojej, z tą gwarancją zupełnie nie pomyslałam- faktycznie! a ja zawsze zwracałam uwage na to, by byla przynajmniej 2letnia. ja bym chyba nie wytrzymała i wszystko musiałoby byc gotowe jeszcze przed porodem :)) wózek planujemy kupić koloru uniwersalnego i jakies tam body też kupilam unisex :) NOWY WÓZEK IBIZA 2w1 KOLEKCJA Z EKO SKÓRĄ +GRATIS (4448207435) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. wózek ten i kolor też :) na forach o wozkach to juz tyle siedze, ze mam metlik w glowie, ale juz chyba postanowilismy. co myslisz?

Ps: my plec chcemy znac, zeby kupic chociazby pieluszki przed porodem bo podobno to ma znaczenia ( lepsze nasiakanie w innych miejscach ), ale ucieszymy sie z obu płci :)

ojej, z tą gwarancją zupełnie nie pomyslałam- faktycznie! a ja zawsze zwracałam uwage na to, by byla przynajmniej 2letnia. ja bym chyba nie wytrzymała i wszystko musiałoby byc gotowe jeszcze przed porodem :)) wózek planujemy kupić koloru uniwersalnego i jakies tam body też kupilam unisex :) NOWY WÓZEK IBIZA 2w1 KOLEKCJA Z EKO SKÓRĄ +GRATIS (4448207435) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. wózek ten i kolor też :) na forach o wozkach to juz tyle siedze, ze mam metlik w glowie, ale juz chyba postanowilismy. co myslisz?

Ps: my plec chcemy znac, zeby kupic chociazby pieluszki przed porodem bo podobno to ma znaczenia ( lepsze nasiakanie w innych miejscach ), ale ucieszymy sie z obu płci :)
Wózek fajny choć ten ciemny nie koniecznie mój kolor ;-) mi się podoba taki NOWOŚĆ ECO ALLIVIO+FOTEL3W1+ PARASOL KAREX RATY!/K (4416174949) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. niebieski bądź fiolecik :-) ale to tak jak z imionami do rozwiązania zmieni się 5 raz :-D na pewno chcemy 3w1

Ciuszki tez by kupowała UNIsex :-D

Super wygląda ten sportowy wózek, ale niestety wczesniej patrzyłam opinie na temat tej firmy i zdania sa bardzo podzielonez przewaga negatywną. Moze zalezy od modelu? ten wyglada solidnie, swietne koła :) U Nas imiona wymyślone jeszcze przed ciążą- Michał ( po moim barcie blizniaku) i Łucja :)

Ja pokazałam Ci przykładowy model,a one wszystkie bardzo do siebie podobne,jeśłi chodzi o firme to jeszcze nie mam zdania :no:
U nas imiona jak narazie Hubert lub Bartuś,a dla dziewczynki jeszcze nie wiemy mi się Zuzia podoba

Zuzanna- piękne :) Masz zdecydowanie większe doswiadczenie jesli chodzi o takie sprzety :) Mój mąż zastanawia się czy az tak bardzo sie roznia bo mechanizm nie jest skomplikowany i roznorodny. Przekonuje go jednak, ze z tego co piszą mamy to jest ogromna roznica. Ale czasu jest jeszcze tyle :)

Ps: czy tu zawsze tak malo osob?;>

Kordosia i Karok witajcie!! Gratuluje dwoch kreseczek :)
U mnie test pozytywny wyszedl 10 dni przed :)) szok!!

Mamuska dlugo sie staraliscie o corcie?
U nas 2 razy za pierwszym razem. Teraz mam 34 lata wiec tez juz nie taka mloda :))

Prosto jejku strasznie mi przykro :( nie lubie slyszec takich wiesci. Zawsze mi tak smutno... trzymam kciuki za kolejny cykl. Nie poddawaj sie!!

Co do plci dziewczyny ja bym nie wytrzymala. Za pierwszym razem celowalismy w chlopaka i sie udalo. Teraz tez wiec zobaczymy czy nasza medoda jest skuteczna hihi.

Ja zakupy tez zaczelam okolo 4 miesiaca. Nad wozkiem dlugo sie zastanawialam. Wzielam z pompowanymi kolami i to byl strzal w dziesiatke. Teraz tez taki kupie :)

Imiona mamy wybrane tak jak przed pierwsza ciaza i nie podejrzewam zeby sie zmienilo. Przynajmniej dla chlopca :)

Objawow oprocz fantastycznego samopoczucia,sennosci i duzych cyckow nie mam :D

Karok Kordosia fajnie że do nas dołączyłyście :)
Kordosia możliwe, że już zaczynasz mieć mdłości. mi w pierwszej ciąży zaczęły się dokładnie w 7 tygodniu i trwały i trwały niestety.
ja póki co z zakupami się wstrzymuję dopóki nie poznamy płci. bo jeśli dziewczynka, to będę miała wszystko po pierwszej córci, a jeśli chłopiec, to trochę rzeczy będziemy musieli dokupić.
Tabasia a jak ma synuś na imię? u nas to pewnie się trochę zejdzie zanim znajdziemy kompromis, tak jak przy pierwszym maluchu. zupełnie inne imiona nam się podobały. a Laurka tak jakoś przypadkiem wyszła i o dziwo obojgu nam się spodobało to imię. a nigdy wcześniej nawet nie brałam go pod uwagę.

reklama
Do góry