reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

no to jeszcze wczesniej sie dowiesz, czy sie udalo:) a tak spytam z ciekawosci- kiedy robilas pierwsze zakupy? Ja mam dopiero poczatki a juz z mezem zastanawiamy sie nad wozkiem, zeby nas wieksze wydatki nie zaskoczyly ( jeszcze studiujemy). Kiedy kupowalas takie rzeczy dla dzidziusia?:)

reklama
no to jeszcze wczesniej sie dowiesz, czy sie udalo:) a tak spytam z ciekawosci- kiedy robilas pierwsze zakupy? Ja mam dopiero poczatki a juz z mezem zastanawiamy sie nad wozkiem, zeby nas wieksze wydatki nie zaskoczyly ( jeszcze studiujemy). Kiedy kupowalas takie rzeczy dla dzidziusia?:)

No teraz spodziewany dzień miesiączki przypada na 13 sierpnia,odliczamy ...:tak:

Jeśli chodzi o zakupy to nie szalałam tak odrazu,ciuszki zaczełam kupować ok 4 miesiąca,jak gdzieś nadarzyłą się okazja :-) a wózki w obu przypadkach kupiliśmy już po porodzie,ale to tylko dlatego że chcieliśmy mieć niespodzianki,nie znaliśmy płci dzieci,wiec i nie wiedzieliśmy jaki kolor kupić.Tym razem będzie inaczej,chcemy wiedzieć,ale wózek kupimy na sam koniec,ponieważ zawsze to dłuższa gwarancja :tak:;-)

ojej, z tą gwarancją zupełnie nie pomyslałam- faktycznie! a ja zawsze zwracałam uwage na to, by byla przynajmniej 2letnia. ja bym chyba nie wytrzymała i wszystko musiałoby byc gotowe jeszcze przed porodem :)) wózek planujemy kupić koloru uniwersalnego i jakies tam body też kupilam unisex :) NOWY WÓZEK IBIZA 2w1 KOLEKCJA Z EKO SKÓRĄ +GRATIS (4448207435) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. wózek ten i kolor też :) na forach o wozkach to juz tyle siedze, ze mam metlik w glowie, ale juz chyba postanowilismy. co myslisz?

Ps: my plec chcemy znac, zeby kupic chociazby pieluszki przed porodem bo podobno to ma znaczenia ( lepsze nasiakanie w innych miejscach ), ale ucieszymy sie z obu płci :)

ojej, z tą gwarancją zupełnie nie pomyslałam- faktycznie! a ja zawsze zwracałam uwage na to, by byla przynajmniej 2letnia. ja bym chyba nie wytrzymała i wszystko musiałoby byc gotowe jeszcze przed porodem :)) wózek planujemy kupić koloru uniwersalnego i jakies tam body też kupilam unisex :) NOWY WÓZEK IBIZA 2w1 KOLEKCJA Z EKO SKÓRĄ +GRATIS (4448207435) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. wózek ten i kolor też :) na forach o wozkach to juz tyle siedze, ze mam metlik w glowie, ale juz chyba postanowilismy. co myslisz?

Ps: my plec chcemy znac, zeby kupic chociazby pieluszki przed porodem bo podobno to ma znaczenia ( lepsze nasiakanie w innych miejscach ), ale ucieszymy sie z obu płci :)
Wózek fajny choć ten ciemny nie koniecznie mój kolor ;-) mi się podoba taki NOWOŚĆ ECO ALLIVIO+FOTEL3W1+ PARASOL KAREX RATY!/K (4416174949) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. niebieski bądź fiolecik :-) ale to tak jak z imionami do rozwiązania zmieni się 5 raz :-D na pewno chcemy 3w1

Ciuszki tez by kupowała UNIsex :-D

Super wygląda ten sportowy wózek, ale niestety wczesniej patrzyłam opinie na temat tej firmy i zdania sa bardzo podzielonez przewaga negatywną. Moze zalezy od modelu? ten wyglada solidnie, swietne koła :) U Nas imiona wymyślone jeszcze przed ciążą- Michał ( po moim barcie blizniaku) i Łucja :)

Ja pokazałam Ci przykładowy model,a one wszystkie bardzo do siebie podobne,jeśłi chodzi o firme to jeszcze nie mam zdania :no:
U nas imiona jak narazie Hubert lub Bartuś,a dla dziewczynki jeszcze nie wiemy mi się Zuzia podoba

Zuzanna- piękne :) Masz zdecydowanie większe doswiadczenie jesli chodzi o takie sprzety :) Mój mąż zastanawia się czy az tak bardzo sie roznia bo mechanizm nie jest skomplikowany i roznorodny. Przekonuje go jednak, ze z tego co piszą mamy to jest ogromna roznica. Ale czasu jest jeszcze tyle :)

Ps: czy tu zawsze tak malo osob?;>

Kordosia i Karok witajcie!! Gratuluje dwoch kreseczek :)
U mnie test pozytywny wyszedl 10 dni przed :)) szok!!

Mamuska dlugo sie staraliscie o corcie?
U nas 2 razy za pierwszym razem. Teraz mam 34 lata wiec tez juz nie taka mloda :))

Prosto jejku strasznie mi przykro :( nie lubie slyszec takich wiesci. Zawsze mi tak smutno... trzymam kciuki za kolejny cykl. Nie poddawaj sie!!

Co do plci dziewczyny ja bym nie wytrzymala. Za pierwszym razem celowalismy w chlopaka i sie udalo. Teraz tez wiec zobaczymy czy nasza medoda jest skuteczna hihi.

Ja zakupy tez zaczelam okolo 4 miesiaca. Nad wozkiem dlugo sie zastanawialam. Wzielam z pompowanymi kolami i to byl strzal w dziesiatke. Teraz tez taki kupie :)

Imiona mamy wybrane tak jak przed pierwsza ciaza i nie podejrzewam zeby sie zmienilo. Przynajmniej dla chlopca :)

Objawow oprocz fantastycznego samopoczucia,sennosci i duzych cyckow nie mam :D

Karok Kordosia fajnie że do nas dołączyłyście :)
Kordosia możliwe, że już zaczynasz mieć mdłości. mi w pierwszej ciąży zaczęły się dokładnie w 7 tygodniu i trwały i trwały niestety.
ja póki co z zakupami się wstrzymuję dopóki nie poznamy płci. bo jeśli dziewczynka, to będę miała wszystko po pierwszej córci, a jeśli chłopiec, to trochę rzeczy będziemy musieli dokupić.
Tabasia a jak ma synuś na imię? u nas to pewnie się trochę zejdzie zanim znajdziemy kompromis, tak jak przy pierwszym maluchu. zupełnie inne imiona nam się podobały. a Laurka tak jakoś przypadkiem wyszła i o dziwo obojgu nam się spodobało to imię. a nigdy wcześniej nawet nie brałam go pod uwagę.

reklama
Do góry