reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Heh Lene, też mam kochaną teściową, ostatnio mi kazała na pleśniawki poić córcię jej własnym moczem, bleee, ochyda! Za żadne skarby świata!

A na przespane nocki poczekaj, przecież Twoja córcia to maluszek jeszcze, na pewno za kilka tygodni też będzie ładnie spać.

Dziwne są te objawy o których piszesz, mnie też od kilku dni coś podobnego dopada, i jeszcze któraś z naszych dziewczyn też się skarżyła na coś podobnego. A pogoda ładna ale zza okna, bo na dworzu strasznie zimny wiatr u nas.

No a za kikucik to trzeba wznieść toast sokiem z jabłuszka :)

reklama
MAJECZKO to fajnie,że twój wstanie i ci pomoże bo mojego to nic w nocy z łóżka nie ruszy za cholerę...
Adunia musi;-) innego wyjścia nie ma, ja go budze zeby przypilnowal Małego zanim zrobie butle, a jakby nie chciał wstac to Maly włączy taką syrene że i tak sie obudzi:laugh2::-D:-D:-D

Ja mojego kładę wyżej,ale mój syneczek kochany ma jakieś robaki w dupci:-D:laugh2: i budzi się zazwyczaj w połowie łóżeczka i to w poprzek czasami to się boję jak on tak się kręci...idęgo ubierać pa do późnij...
no własnie......... u mnie jest to samo:baffled: a ze moje dziecię musi być wyżej tzn. lezec pochyło zeby mi sie nie udławił tym co mu sie cofa to śpi ze mną:baffled:

...A Pati nie zamierzam budzić na żadne karmienie, czy to dzień, czy noc bo wydaje mi się, że za szybko przybiera na wadze. 5,5 kg w wieku 6 tygodni to troszkę sporo. A ssie tylko 10 minut podczas każdego karmienia, już nie staram się tego przedłużać bo jak przedłużam to więcej ulewa.
Iza ty to masz fajnie nie dość ze Pati spokojna i duzo śpi to jeszczeje tylko 10min i szybko przybiera na wadze:tak:

No to my uciekamy na spacerek bo sie Patusia obudziła, nakarmiona, odbita, a cioteczkom "na pożarcie" rzucamy do galerii kilka foteczek :)

witam was południowo

Izabelinda to widzę ze Twoja pati do mojej troszke ma podobne usposobienie moja mala tez je tylko 10min przybiera na wadze w okamgnieniu w 6 tyg miala 5100g a teraz juz pewnie do 6 kg dobija spokojnie w 8 tyg ale mamy strasznie dużo kupek i to jeszcze takich rzadkich i ze sluzem wie ktoś moze co to jest grane robi ich około 5 na dobę niby wszyscy mówia zeby sie nie przejmowac bo skoro przybiera na wadze to nie infekcyjne kupy a ja niewiem co robić do tej pory były nawet zielone teraz po nifuroksazycie są juz żólte ale niestety ze sluzem i rzadkie

w nocy mala przesypia mi slicznie tylko przed spaniem są problemy mala jak jest zmęczoan to strasznie płacze i niechce zasnać smoczek na siłę jak wcisne to troche podoi ale bardzo go nielubi zreszta juz rożne wyprubowywalam zasypia mi niestety około 23godziny cud jak o 22 czy zna ktos złoty środek na sen przy zmęczeniu bo niewiem jak malą uspokoić wtedy nawet cycy nie pomaga :blink:
pozdrawiam wszystkie
Majeczko to fajnie ze ci chłop czyt mąż pomaga mój w ogóle spi w drugim pokoju

... i takie tam- kochana teściowa!!!:baffled::baffled::baffled:wkurza mnie, ostatnio coś jej zaswitało i dzoni, zeby mi powiedziec, ze za cienko ubieram dziecko! i to jakim tonem!!! ona by ją najlepiej w pierzynę zawinęła!!! muszę się nauczyc olewac takie gadki i tyle. Buziamy waszystkie mamusie i ich skarby.
to u mnie Lene jest teść taki nadgorliwy:baffled: wkoncu mukiedys powiem zeby sie nie wtracal :baffled:bo mnie wkur***:angry:
...Majeczko to fajnie ze ci chłop czyt mąż pomaga mój w ogóle spi w drugim pokoju
no nie ma wyjścia bo my mamy tylko jeden pokój he heh:-D:-D:-D

My po bilansie trochę mnie wkurzyła lekarka bo pierwsze co jak zobaczyła mego szkraba to do mnie że on za chudy i będziemy go dokarmiać.... ja mówię,żeby najpierw zwarzyć bo przy wyjście ze szpitala miał 3230 kg no to ważymy i mały ma 425o kg czyli w 25 dni przytył całe kilo...to co ma oblewać w tłuszcz żeby powiedziała,że wygląda noramalnie...potem zmieniła zdanie i przprosiła że ładnie przytył bo ona popatrzyła na wagę co byliśmy po mleko....to i tak było 3 tygodnie temu i miał wtedy 3460...a poza tym jej mówię jak mam go dokarmiać jak jest na Nutramigenie....e jakś niemrawa ta baba...zresztą pytałam sie o wysypke i rzekła że może od proszku źle wypłukane czy coś w sumie tu z nią się zgodzę ostatnio prałam ręcznie mogłam niedokładnie wypłukać....

Ładnie przytył i jest ok....a 5 czerwca mamy szczepienie:baffled: i chyba zdecyduję się na rotawirusa...ale muszę przemyśleć bo to wydatek 660zł....a szczepionki bierzemy 6 w 1 i kosztują 180zł....

Aha i on mi je 6 razy po 110ml czasami 100 a ona do mnie,że powinien 120 ml a ile jędzą wasze szkraby no on ma miesiąc niby 10 ml różnicy ale skoro ładnie przybiera to po co se strzępić o 10ml

DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA!!!!!!!!!!!!!WYCAŁOWANY!!!!!!!!!!!!!

IZA on normalnie mi wędruje po tym łóżeczku zsuwa się na dół...czasami patrzę a on śpi na dole i to na boku....jak on to robi....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anrus, moja Haneczka tez robi kupki ze śluzem, wczoraj to zauwazyłam, i dzisiaj tez- jak głupek grzebałam w pampersie, ale czytałam, że to nic strasznego- zwałaszcza jak dziecko ma tzw, "strzelajace kupki" a moje dziecko jak robi kupkę to się az dom tzręsie! więc chyba nie mamy sięczym za bardzo martwic.

LENE bo ja dziecię za bardzo ciśnie na kupke i tak strzelająco srakusia sobie to może polecieć ze śluzem gdyby dotała wysypki kolek itp mozna podejrzewać alergię...ja tak miałam ale były też pozostałe rzeczy i spoko tez wtedy grzebałam w pampersie:-D

reklama
Hej!!!

Przywitam sie i powiem ze czytam Was ale nie mam czasu juz odpisywac:no:
Aduniu sto latek dla Amira:happy: i wiesz co ale serio ta lekarka jakas nienormalna:baffled: Dzieci na modyf tez powinny jesc po pierwsze na zadanie a po drugie ile chca nie wiecej niz 40% zalecanej dawki i juz. A Amir pieknie przybrał i najwazniejsze ze zdrowy:-)
Iza ale tesciowa dobrze chciała:tak:. To stare sposoby babc i nie chodzi o pojenie ale o zdjecie tych plesniawek pieluszka namoczona w Pat moczu, bo po pierwsze idealne ph, a po drugie czystosc bakteryjna do zaakceptowania:-). Moje niektóre kolezanki tak robiły i serio dziłało:tak:. Ja jednak leczyłam Domisia wit C wkrapiana do dzioba by kwasno było:-).
Maju masz złotego chłopa:happy:. Mój tez by pomagał gdyby mógł byc z nami:-)
Milenko malutka sie budzi bo ma teraz ten etap wzrostu, wiec karm ja ile sie da;-) Bedzie ok:-)

Pozdrawiam całkiem wszystkie i niestety już musze zmiatać:sorry2:

Do góry