reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

I co tak nagle pomilki, ha?
Jak ja znajduję czas aby coś naskrobać, to żadnej ni widu ni słychu! nic to, sama coś popiszę, bo nam forum zlikwidują jeszcze;-)
U nas dzionek super, poza tym, że oczka ciągle ropieją i jutro jadę do lekarza, boi to już 4-ty dzień trwa i się zaczynam niepokoić. Poza tym ok, ja zachrypnięta, ale to chyba od gadania, bo lubię dużo mówić ;)
Buziaki dla naszych dzidziusiów i mam !

reklama
hej hej:-)

oooo...co tu tak ciiiiicccchhhhhhooooo?
ej....gdzie wszystkie pouciekałyscie?????
my sobie siedizmy w domku..mlody prycha więc dr kazała mu kilka dni zostać w domku i lykać eurespal itp...
ja kicham,gardło mnie boli i tak o..leczę sie sama..
malutka narazie ok..trzyma się dzielnie, maż poki co też zdrowy.

Nocka u nas z budzeniami na jedzenie..no zarlok się taki zrobił z niej ze hej...po tym szpitalu...
wyobrażcie sobie że 3ci dzień z rzędu zjadła zupe i to nie zabielaną:tak: co u niej graniczy to z cdem:-Dwczoraj nawet pomidorową wciągnela ladnie...dalej nie toleruje niestety łyzeczki..więc je albo butla albo coś sobie chrupie co sama trzyma..łyzka to jej wróg:rofl2:
no ale moze z czasem sięprzekona i do łyzki..próbuje codziennie jej pocudować z łyżeczką..

Miłego dnia wszystkim zyczę:-)

Dzień dobry!

Lene - zapomniałam pogratulować lepszych nocek :-) Mama od razu ma dobry humorek jak się porządnie wyśpi co nie? ;-)

Aga - a jakieś silikonowe albo kolorowe łyżeczki? A jak nie łyżeczka to może malutki widelczyk? I jak Nitce idzie jedzenie łapką? Bo moja rozsmaruje wszystko po sobie, kanapie, podłodze, pieska nakarmi :rofl2: Normalnie jak zabawkę traktuje jedzonko.

Ala - jak tam Sebuś i dietka?

Ja wczoraj obskoczyłam lekarzy. Ginka nie chce mnie widzieć wcześniej niż za rok a ogólna zaprasza na kontrolę za pół roku, bo wyniki tarczycy się poprawiły, juuupiii :-D Jeszcze tylko w piątek dentysta i remanent będzie kompletny.
Pat niestety nadal zakatarzona... a udało mi się ją na jutro zarejestrować do dzieci zdrowych i chyba nie pójdziemy.

A co Wy porabiacie, że Was nie ma? Pomykacie z wózeczkami na spacerki?

Dzien doberek wszystkim

Dawno mnie nie bylo...nie mialam wogole wolnej chwilki...Patryk strasznie marudzi od 3 dni nie spi w nocy (teraz zasnąl, ale juz cos sie kreci:( masakra normalnie, chodze jak snieta ryba nic nie pomaga...Nie wiem czy to zeby, czy znowu jaies chorobsko sie do niego przyczepilo i zaczyna sie rozwijac...normalnie rece opadaja.

Nie jestem w stanie przeczytac wszystkiego...przede wszystkim to zdroweczka zycze wszystkich chorujacym dzieciaczkom i wytrwalosci mamuskom.
Trzymam kciuki za diety, ja to sie nie nadaje do diet zbyt slaba wola...:)

Ja z moim chcialam chdzic na basen bo wiem ze to super sprawa ale jakos jak zwykle nie ma czasu...

Pogoda pod psem - juz sie nie moge doczekac wiosny.

Pozdrawiam wszystkich i jak bede miala chwilke bede zagladala...

Witam.
U nas nocka spokojniutka. Teraz dziewczynki tez zasnely. Ania ma kolejnego zębala;-). Moj maz przez weekend mial katar ale na szczescie nie zarazil dziewczynek.
U nas dzisiaj pogoda w kratke, raz ladnie swieci sloneczko a za chwile leci sobie cos z tych chmurek.

Zdrowka dla dzieciaczkow !!!!
Pozdrawiamy

Hejka!
U nas nocka ok.Pogoda w kratkę,ale myslę,że się uda wyrwac na spacerek.A tak pozatym to nic nowego.

Anekha to super,że malutka już dobrze się czuje i że zaczyna zupki wcinac;-)Do łyżeczki też sie w końcu przekona:tak:A może spróbuj jej dac do ręki jedną łyżeczkę niech sobie dziubie a drugą ją karm.Pewnie byś miała dużo sprzątania,no ale może akurat podziałałoby.

Izabelinda to dobrze,że z tą tarczycą lepiej.Mówisz,że odwiedzasz lekarzy.Ja niedawno robiłam cytologię i wyszła mi I a zawsze miałam wynikII,także się ucieszyłam,że wszystko w porządku.A moja dentystka kazała mi przyjśc na kontrolę 2,3 miesiące po porodzie no ale jakoś się odwlekło.

Marta nie martw się,to na pewno ząbki:tak:

Dorothee gratuluję ząbka;-)

Miłego dnia

Dziewczynki - pytanko szybkie: czym myjecie ząbki swoim szkrabom?

Bo my jechaliśmy na silikonowej szczoteczce zakładanej na palec ale mam już pogryzione paznokcie przez Pat. Trzeba by przejść na szczoteczkę z twardą główką, miękkim włosiem tylko zastanawiam się nad modelem, firmą itd...

Poradzicie?

Izabelinda
hehe nooo silikonowe łyzeczki mamy..mamy też łyzeczke co sie zakłada na butelkę i małe i średniej wielkości...testujemy powolutku..do skutku..kiedyś załapie:-D
co do jedzenia lapką..to tam gdzie je wygląda to jakby tajfun przeszedł..wszędzie jest jedzenie,ona też jest w jedzeniu..ale co tam mama posprząta:-D:rofl2::-Dnie bronię jej jesć rączką bo dla mnie lepiej jak zje cokolwiek niż wcale:-pale mówię od powrotu ze szpitala je o wiele więcej...ciekawe co bylo w kroplówkach:rofl2::confused:

Asia
noo poprobuję i tak jak piszesz..a co mi szkodzi...;-)

witajcie

Jeeejuś co z tymi choróbskami odpuszczac w tej chwili..biedne dzieciaczki i wy z nimi :-(
Zdrówka dużżżżżżżżo

czytam że zębole wyskakują jak grzyby po deszczu a u nas cicho...tylko dwa z 8 miesiaca i tyle by było....

zimno strasznie u nas

rano jak jechalam do kosciola śnieg sypał...
Miłego dnia

aha Aekha ciesze sie ze Nitka Ci więcej je :-) a do łyżeczki przekona sie napewno!! Z czasem;-)

reklama
Hej już dawno mnie nie było nawet niemam jak nadrobić zaległości ale kilka stronek wsecz sobie coś poczytam

Kiedyś wydawało mi się zę coś pisałyście o odchudzaniu i o Meridi , mam pytanko czy ten lek przepisywał wam lekarz bo on jest na reseptę ztego co się oriętuję, sama chciałabym żrzucić trochę ale przy mojej niedoczynności tarczycy to ciężko z tym

Izabelinda tarczycy pilnuj bardzo wazne aby wyniki były w normie kurcze to dziadostwo strasznie potrafi namieszać w organiźmie ja pierwszą ciąże poroniłam przez zapalenie tarczycy a dokładniej przez przeciwciała jakie się wytworzyły w organiźmie po tym zapaleniu
A u nas jak narazie wszystko ok milenka już chodzi pięknie sama się podnosi już coraz mniej raczkuje ale raczkowanie zostaje jeszcze we krwi , teraz jesteśmy na etapie przestawiania na jedno spanie bo zaczeła mi chodzić spać o 22 więc stwierdziłam zę już nie bedę jej kłaśc po południu na spanie i wczoraj poszła spać normalnie o 20

A mam pytanie czy wasze dzieci też mają teraz okres takiego marudzenia jakby były niezadowolone Milenka strasznie skwirczy o wszystko żeby jej coś dać i w ogóle czasami już mam tego dosyć :(

Iza pytałaś o mycie ząbków ja stosuję właśnie od wczoraj pastę elmex i szczoteczkę z małą główką z miękkim włosiem tylko nie było takiej jak chciałam
i musiałam kupić taką zwykłatylko krótsza niż dla dorosłych a fajne są takie z takim płaskim szerokim kołem u dołu jeszcze kiedyś musze kupić a milenka badzo chętnie czyści ząbki sama gryzie tą szczoteczkę szuruje i problem żeby zabrać jej ją później

Pozdrawiam Kwietnióweczki pa

Do góry