reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Dobry dzień.
W końcu udało mi się obudzić.
wczoraj jednak po południu tyle wrażeń.
Piesia czyli Mopsia, się przeziębiła, dostała antybiotyk w dupkę i pomogło już jak wychodziliśmy z gabinetu było widać różnicę.
A i uwaga do tych co mają zwierzaki głownie chodzi o psy. Nie lekceważyć kichania, prychania czy zaropiałego oczka. Ostatnimi czasy wśród psów panuje wirus, szybko leczony nie jest groźny, natomiast nieleczony może prowadzić do powikłań - zapalenia płuc, a nawet problemy z sercem. Wiem, że kilka kwietniówek ma psiaki więc kochane uważajcie.
Nie bać się wirus ten nie jest groźny dla nas:tak:
Od pani weterynarz pojechaliśmy do mojego taty. Tato tak się ucieszył, że sobie wypił:-D i nie tylko on normalnie tylko ja i Leon soczek buraczkowy piliśmy.

A wieczorem gdy się już umościłam w łóżeczku zmęczona gotowa do spania i tym razem nie miałam nóg podkurczonych, poczułam ruchy Leona:happy2::happy2::happy2: tym razem były podobne do lekko obijającej się leciutkiej kuleczki, pogłaskałam po brzusiu i przestało, a po jakimś czasie gdy już prawie zasypiałam, ta piłeczka znowu się uaktywniła i chyba była bliska pęcherza, bo zostałam zmuszona do pójścia do toalety. I chyba ruchy chodzenia uśpiły łobuza bo jak wróciłam do łóżka, to już nic nie czułam, a że się wybudziłam i poczułam się głodna to poszłam się najeść.
Fajnie jest być w ciąży można jeść po 19:-D

reklama
Witam wszystkie mamusie,

Masiek jak wy to robicie z Leonem ja jeszcze nic nie czuje a bardzo bym chciala.
Silka dziekuje za zainteresowanie, ciesze sie ze nie masz tej paskudnej dolegliwosci!
Czy ja sama mam zdage?

Masiek dzieki za informacje o pieskach sama mam w domu tylko kotke ale podam dalej mamie!
Madziujka zycze ci duzo frajdy z Twoim nowym urzadzeniem do sluchania serduszka!

U mnie wszystko w pozadku! Dzis bylismy ostatni raz w urzedzie stanu cywilnego (ostatni raz przed slubem) siedzielismy tam bite 2 godziny ja na wpol przytomna spiaca i zmeczona (niezbyt dobrze spalam dzis w nocy) ale wytrwalismy! Teraz ide sie troche polozyc bo padam na twarz.

Pozdrawiam goraco wszystkie Kwietniowki!

Nika

Czesc dziewczyny,zaczne od zgagi - na zgage dobe sa migdaly:-) trzeba je jesc :-DU mnie wszystko ok powoli zaczynam pracowac co mnie o dziwo cieszy.. gdyz juz bylam zmeczona praca, ale wedle przyslowia ,, kobieta zmienna jest,,zatesknilam za moja pracka.Teraz lece bo czasu malo, pa do wieczorka kwietniowe ciezarowki

Ninka74 z tego co czytałam czucie pierwszych ruchów, to sprawa bardzo indywidualna. Bo zależy od unerwienia czyli wrażliwości, od powłok brzusznych inaczej ponoć jest przy umięśnionym a inaczej przy sadełku i inaczej jeśli po prostu nie ma ani wyrobionych mięśni ani sadełka. A i czasem nie czujemy ruchów bo śpimy.
Kiedy mama jest aktywna i się rusza, to te ruchy kołyszą i dzieci w tedy śpią, a jak śpimy brak kołysania je budzi i dlatego stają się w tedy bardziej wyczuwalne.
Przed wczoraj jak pierwszy raz wyczułam, te ruchy to się zdziwiłam, że takie mocne i nie wiedziałam czy to one. Dopiero w przychodni lekarz mi potwierdził, że to "to":tak:

Moja koleżanka (teraz ma już 2letnią córkę) poczuła ruchy w 12tc i to dość mocno, ale nie wiedziała, że to ruchy i wystraszona pojechała do szpitala, bo bała się że dzieje się coś złego:tak:

Witam się z Kwietnióweczkami :-)

masiek ja też wstałam dziś po 11 :tak: Jeju... ale z Nas śpioszki :rolleyes: Gratulacje pierwszych ruchów Leonka :happy2: No i że dziadziuś się ucieszył :tak: Swoją drogą, to dość długo ukrywaliście Leonka przed rodzinką ;-) Ja ostatnio mniej czuję ruchy Kruszynki :confused: ale za to śniło mi się dzisiaj, że mnie pokopało :tak: A może mi się nie śniło, tylko to było na prawdę ?? :-D

Dziewczynki, co tak cichutko dziś u Nas ?? Co porabiacie ?? Ja właśnie się wykąpałam, a od kiedy wstałam, to gotuję zupkę fasolową ( tak wczoraj mnie ochota naszła, że musowo fasolówka dzisiaj :-D )
LadyLajla, co u Ciebie ??

Buziaczki !!!!

Nika, z "mądrości ludowych" to słyszałam, że na zgagę najlepiej napić sie soku z cytryny, co nieco mnie dziwi, bo przecież zgaga bierze się z nadkwasoty, no ale ponoć cytryna coś tam ma takiego, ze mimo, ze kwaśna to neutralizuje kwasy żołądkowe... Nigdy nie próbowałam tego, ale jak już nic nie pomaga to można i spróbować napić sie soku z cytryny, na pewno nie zaszkodzi :-)

Silka, zazdroszczę Ci, ze potrafisz tak długo spać... ja codziennie budzę sie o 7 i po spaniu :-( A tak mi się marzy do 12tej... mmmm.... :-)

Wiecie, ja też nie czuję jeszcze żadnych ruchów, a tak bardzo bym już chciała :-( W poniedziałek idę do nowej lekarki, bo ta do której chodzę teraz nie pracuje w żadnym szpitalu, no i trochę się boję, ze jakbym musiała iść do szpitala, to będę tam taka "bezpańska"... lepiej mieć swojego człowieka :-) Mam nadzieję, ze trafię dobrze, bo tygodniami szperałam na forum i w internecie, żeby znaleźć jakiegoś sensownego lekarza...

Dzisiaj nic mi się nie chce, w domu bałagan, na obiad tylko wczorajsza zupa... Mam dzień lenia ;-)

Pozdrawiam leniwie :-)

niebo ja znowu chciałabym wstawać troszkę szybciej, bo jak wstaję o 11-12 to później cały dzień jakby stracony... Ale nie daję rady wstać wcześniej :szok: Taki śpioszek ze mnie :-D

Dzisiaj jakoś tak mi szybciutko dzionek minął... Teraz już o 17 ciemno się robi, dzień krótszy... Już nie mogę się doczekać wizyty 9-tego listopada... Chciałabym już usłyszeć serduszko i sprawdzić czy wszystko w porządku.

A jak dzionek minął u Was Kwietnióweczki ??
Pozdrawiam.:happy2:

Witam Wszytskie Kwietnióweczki 2008, chciałabym sie przedstawić bo dopiero niedawno odkryłam ten wątek i bardzo mi się spodobał .
Ja mam termin na 9.04.2008 jeżeli pozwolicie to mogłabym się zadomowić u was?

Dobry wieczor dziewczyny!

Witaj anrus79!!!! :-)

Ale sie najadlam, jak bak i czuje sie teraz jak maly wieloryb! U mnie to juz calkiem ladnie widac brzuszek! I przytylam chyba tez juz za duzo...
Jak tak dalej pojdze to niedlugo sie nie uwloke.
Silka pytasz jak minal dzien a wiec oprocz porannego siedzenia w urzedzei stanu cywilnego (ty jeszcze smacznie spikalas) i niech ci bedzie na zdrowie, nic sie dzisiaj wielkiego wydarzylo. siedzialam caly dzien w domku. Pomagalam synowi w zadaniu domowym w jego teraz ojczystym jezyku czyli niemieckim a ja czasami to sama musialabym pojsc tutaj do szkoly bo jestem od 6 i pol roku i roznie to bywa- z pisaniem bo z mowieniem nie mam najmniejszych problemow. Na szczescie!

A calkiem bym zapomniala a mialam zamiar od tego zaczac! Bardzo ale to bardzo wam za wasze rady dziekuje napewno wyprobuje!!! Z cytryna bedzie troche gorzej :baffled: ale czego sie nie robi aby bylo lepiej...
Niebo daj znac prosze jak odbyla sie zmiana lekarza bo chyba naprowadzilas mnie na ta sama mysl, moj ginekolog tez nie pracuje w zadnym szpitalu!
Silka jak smakowals zupa fasolowa?
Ka32sia jak bylo w pracy? Co robisz wlasciwie?
No to ja spadam bo niedlugo zaczyna sie filmik!

Zycze wam i waszym dzidziusim kolorowych snow!!!!

reklama
Do góry