reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Witam
Jestem Marta i pozdrawiam wszystkie kwietniowe mamy. Mój przybliżony termin to 23 kwiecień:)

Do końca tygodnia jestem na urlopie, ale od poniedziałku wracam do pracy:( O zwolnieniu lekarskim mój ginekolog jeszcze nic nie mówi. Mam lekkie bóle brzuszka, mniej więcej takie jak w czasie okresu. Lekarz wypisał mi no-spę, ale ja staram sie nic nie brać, im mniej chemii tym lepiej.

A jak Wy sie czujecie? Pracujecie jeszcze?

Jeżeli chodzi o witaminy, to ja 6 miesięcy przed ciążą brałam folik, a mniej więcej od poczęcia zaczełam brać feminatal. Ta nadgorliwość jest przez to, że pracuje w aptece, i wszystko mam pod ręką. Mój ginekolog tylko śmiał sie ze mnie:), bo zazwyczaj witaminy bierze sie dopiero od 3 miesiąca:)

reklama
Dzień dobry:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
anrus79 Martaa81 witam i piszcie, co u was, jak wsze maluszki:tak:
Udało mi się w końcu spać.
Widzę, że my z Silką to dwa śpiochy. Fakt nie łatwo mi wstać przed 10 godz, a potem cały dzień taki zaspany, jak się wygrzebię, to często jest już popołudniu. No i szybko robi się ciemno.
Dzisiejsza noc bez atrakcji:-( ale pewnie dlatego, że często się budziłam i chodziłam siusiu, albo coś zjeść.

Jejku, czuję się jakbym miała anoreksję. Ja - zazwyczaj wielki smakosz - mam jadłowstręt. Wcisnęłam w siebie trochę zupy żeby bąbel miał trochę energii, ale było ciężko. Przytyłam na razie tylko 1 kg i to nie wiem jakim cudem. Jakbym miała taki marny apetyt po ciąży to nie narzekałabym ale teraz chce tyć! Szkoda że nie robią żarcia w tabletkach jak w seksmisji.
Od dwóch dni troche mnie ciągnie brzuszek ale mam nadzieję że to dlatego że dzidziuch rośnie. Podobno 17 i 18 tydzień to czas najszybszego wzrostu dzidziucha .
Ide dzisiaj do dermatologa bo buzia mnie swędzi i wyszła mi czerwona plama która utrzymuje sie już ze 3 tygodnie. To chyba przez tą gigantyczną ilość hormonów w organizmie.
No to ponarzekałam sobie i od razu mi lepiej.

Cześc mamusie

ja przeszłam ostatnie dni totalną schize tak bardzo bałam się o dziecko czułam niepokój i wogóle masakra cały czas myślałam w wczoraj zadzwoniłam do mojego gina..po rozmowie pojechałam do niego zrobił mi szybciutkie usg wszystko w porządku ..ślicznie serdusio biło tylko ja..musze przestać się tak marwtić i denerwować.. nawet kaski nie wziął..a mi ulżyło

madziujka, ja też ostatnio schizuję strasznie :sorry: Bo niby czuję się świetnie, nic mnie nie boli, ale nie czuję ruchów od kilku dni :-( A pewna jestem, że już je czułam !! I nie wiem czy to prawidłowo, czy powinnam się martwić ?? Bo niby pierwsze ruchy tak mniej więcej od 20tc sie wyczuwa, ale ja je już czułam i boję się, że teraz jest coś nie w porządku :sad: Ale przecież musi być dobrze, prawda madziujko ??

reklama
CZESC LASKI , przestanicie swirowac wszytko jest dobrze , musicie pozytywnie myslec:tak:mysle ze najgorsze juz za nami tzn pierwsze 3 miesiace.Madzujka kup te aparat do sluchania bicia serduszka dzidzi ... jestem pewna ze on cie uleczy tylko sprawdz najpierw czy to jest dobry aparacik i czy nie zaszkodzi dzidzi.Dziewczyny co z Lady Lajla dawno jej nie bylo .. zaczynam sie martwic o nia czy oby u niej wszystko w porzadku mysle ze dobrze by bylo jakbyscie powymienialy sie tel. ... tak na wrazie co.

Do góry