reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Witam
Jestem Marta i pozdrawiam wszystkie kwietniowe mamy. Mój przybliżony termin to 23 kwiecień:)

Do końca tygodnia jestem na urlopie, ale od poniedziałku wracam do pracy:( O zwolnieniu lekarskim mój ginekolog jeszcze nic nie mówi. Mam lekkie bóle brzuszka, mniej więcej takie jak w czasie okresu. Lekarz wypisał mi no-spę, ale ja staram sie nic nie brać, im mniej chemii tym lepiej.

A jak Wy sie czujecie? Pracujecie jeszcze?

Jeżeli chodzi o witaminy, to ja 6 miesięcy przed ciążą brałam folik, a mniej więcej od poczęcia zaczełam brać feminatal. Ta nadgorliwość jest przez to, że pracuje w aptece, i wszystko mam pod ręką. Mój ginekolog tylko śmiał sie ze mnie:), bo zazwyczaj witaminy bierze sie dopiero od 3 miesiąca:)

reklama
Dzień dobry:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
anrus79 Martaa81 witam i piszcie, co u was, jak wsze maluszki:tak:
Udało mi się w końcu spać.
Widzę, że my z Silką to dwa śpiochy. Fakt nie łatwo mi wstać przed 10 godz, a potem cały dzień taki zaspany, jak się wygrzebię, to często jest już popołudniu. No i szybko robi się ciemno.
Dzisiejsza noc bez atrakcji:-( ale pewnie dlatego, że często się budziłam i chodziłam siusiu, albo coś zjeść.

Jejku, czuję się jakbym miała anoreksję. Ja - zazwyczaj wielki smakosz - mam jadłowstręt. Wcisnęłam w siebie trochę zupy żeby bąbel miał trochę energii, ale było ciężko. Przytyłam na razie tylko 1 kg i to nie wiem jakim cudem. Jakbym miała taki marny apetyt po ciąży to nie narzekałabym ale teraz chce tyć! Szkoda że nie robią żarcia w tabletkach jak w seksmisji.
Od dwóch dni troche mnie ciągnie brzuszek ale mam nadzieję że to dlatego że dzidziuch rośnie. Podobno 17 i 18 tydzień to czas najszybszego wzrostu dzidziucha .
Ide dzisiaj do dermatologa bo buzia mnie swędzi i wyszła mi czerwona plama która utrzymuje sie już ze 3 tygodnie. To chyba przez tą gigantyczną ilość hormonów w organizmie.
No to ponarzekałam sobie i od razu mi lepiej.

Cześc mamusie

ja przeszłam ostatnie dni totalną schize tak bardzo bałam się o dziecko czułam niepokój i wogóle masakra cały czas myślałam w wczoraj zadzwoniłam do mojego gina..po rozmowie pojechałam do niego zrobił mi szybciutkie usg wszystko w porządku ..ślicznie serdusio biło tylko ja..musze przestać się tak marwtić i denerwować.. nawet kaski nie wziął..a mi ulżyło

madziujka, ja też ostatnio schizuję strasznie :sorry: Bo niby czuję się świetnie, nic mnie nie boli, ale nie czuję ruchów od kilku dni :-( A pewna jestem, że już je czułam !! I nie wiem czy to prawidłowo, czy powinnam się martwić ?? Bo niby pierwsze ruchy tak mniej więcej od 20tc sie wyczuwa, ale ja je już czułam i boję się, że teraz jest coś nie w porządku :sad: Ale przecież musi być dobrze, prawda madziujko ??

reklama
CZESC LASKI , przestanicie swirowac wszytko jest dobrze , musicie pozytywnie myslec:tak:mysle ze najgorsze juz za nami tzn pierwsze 3 miesiace.Madzujka kup te aparat do sluchania bicia serduszka dzidzi ... jestem pewna ze on cie uleczy tylko sprawdz najpierw czy to jest dobry aparacik i czy nie zaszkodzi dzidzi.Dziewczyny co z Lady Lajla dawno jej nie bylo .. zaczynam sie martwic o nia czy oby u niej wszystko w porzadku mysle ze dobrze by bylo jakbyscie powymienialy sie tel. ... tak na wrazie co.

Do góry