W ciąży lubi wzrastać poziom tsh, u mnie nawet powyżej 3 było a wcześniej nie przyjmowałam leków i jak narazie mam wdrożoną dawkę 25mg, za tydzień mam sprawdzić poziom.Też tak właśnie pomyślałam . Ogólnie kiedyś leczyłam się na niedoczynność tarczycy.. po 6 latach wszystko się unormowało i ogólnie leków nie biorę już z 5-6 lat .. a TSH kontroluje 2 razy w roku . W czerwcu robiłam badania i były w normie . Możliwe , że lekarz włączy leki .
reklama
Ja myślę że wymiary odpowiadają tygodniowi ciąży, na moje wygląda wszystko ok, a potwierdzenie będziesz miała na kolejnej wizycie. My już tak mamy że zamiast słuchać lekarza to się później dopatrujemy czy aby na pewno wszystko okCześć dziewczynyJestem po 3 poronieniach… obecnie jestem w ciąży (wg ostatniej miesiączki 5t 4d). Przyjmuję zastrzyki neoparin i duphaston. Oczywiście już schodki… lekarz mi powiedział, że USG wygląda na 5t2d.. ale dla mnie, po moich doświadczeniach, ten pęcherzyk (0,61cm) jest za mały nawet jak na 5t2d… myślicie że coś z tego może być? Kazał mi przyjść za tydzień, żeby zobaczyć czy prawidłowo rośnie… dzisiaj byłam na becie, w sobotę powtórka z rozrywki
![]()
![Face savoring food :yum: 😋](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60b.png)
Orchidea93
Fanka BB :)
Ja mialam w 5+3 pecherzyk 0.88cm. Ale jeszcze nic nie było w nim widać. Za tydzień mam wizytę u lekarza to będzie 7+6Cześć dziewczynyJestem po 3 poronieniach… obecnie jestem w ciąży (wg ostatniej miesiączki 5t 4d). Przyjmuję zastrzyki neoparin i duphaston. Oczywiście już schodki… lekarz mi powiedział, że USG wygląda na 5t2d.. ale dla mnie, po moich doświadczeniach, ten pęcherzyk (0,61cm) jest za mały nawet jak na 5t2d… myślicie że coś z tego może być? Kazał mi przyjść za tydzień, żeby zobaczyć czy prawidłowo rośnie… dzisiaj byłam na becie, w sobotę powtórka z rozrywki
![]()
Mamakingi15
Fanka BB :)
Równo 2 miesiące temu miałam też TSH .. i było 3.07.. to w sumie jakby nie było to teraz jest mniejszy wynik .. ale na wszelki wypadek skonsultuje to z lekarzem .W ciąży lubi wzrastać poziom tsh, u mnie nawet powyżej 3 było a wcześniej nie przyjmowałam leków i jak narazie mam wdrożoną dawkę 25mg, za tydzień mam sprawdzić poziom.
hemoglobina
Moderator
Oba są za wysokie.Równo 2 miesiące temu miałam też TSH .. i było 3.07.. to w sumie jakby nie było to teraz jest mniejszy wynik .. ale na wszelki wypadek skonsultuje to z lekarzem .
Jak czytałam to dziewczyny już w tym tygodniu widziały zarodek na usgJa myślę że wymiary odpowiadają tygodniowi ciąży, na moje wygląda wszystko ok, a potwierdzenie będziesz miała na kolejnej wizycie. My już tak mamy że zamiast słuchać lekarza to się później dopatrujemy czy aby na pewno wszystko ok![]()
![Pleading face :pleading_face: 🥺](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f97a.png)
Załączniki
U mnie powiedział że widzi pęcherzyk i ciałko żółte, i to by było na tyleJa mialam w 5+3 pecherzyk 0.88cm. Ale jeszcze nic nie było w nim widać. Za tydzień mam wizytę u lekarza to będzie 7+6
![Melting face :melting_face: 🫠](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1fae0.png)
Tinulka
Moderator
Pojedynczy wynik wskazuje że jesteś w ciąży, ale nic poza tyme.Jak czytałam to dziewczyny już w tym tygodniu widziały zarodek na usgdostałam wynik bety…
Jeśli możesz powtórz badanie po 48h w tym samym laboratorium.
Tinulka
Moderator
Pisałam Wam że cudów po moim badaniach się neo spodziewam i... Stał się cud wszystkie wyniki idealne, nawet krzywą cukrowa. Jestem po prostu w szoku dawno nie miałam tak dobrego wyniku, dla pewność dziś też poszłam na cukier na czczo, bo nie wierzyłam i dziś też ok. Nawet moja gin mówiła, że dobrze że poszłam ten cukier sprawdzić bo ona sama była w szoku.
reklama
Tak tak, wiem, czekam do sobotyPojedynczy wynik wskazuje że jesteś w ciąży, ale nic poza tyme.
Jeśli możesz powtórz badanie po 48h w tym samym laboratorium.
![Pleading face :pleading_face: 🥺](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f97a.png)