reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

Też tak właśnie pomyślałam . Ogólnie kiedyś leczyłam się na niedoczynność tarczycy.. po 6 latach wszystko się unormowało i ogólnie leków nie biorę już z 5-6 lat .. a TSH kontroluje 2 razy w roku . W czerwcu robiłam badania i były w normie . Możliwe , że lekarz włączy leki .
W ciąży lubi wzrastać poziom tsh, u mnie nawet powyżej 3 było a wcześniej nie przyjmowałam leków i jak narazie mam wdrożoną dawkę 25mg, za tydzień mam sprawdzić poziom.

reklama
Cześć dziewczyny ☺️ Jestem po 3 poronieniach… obecnie jestem w ciąży (wg ostatniej miesiączki 5t 4d). Przyjmuję zastrzyki neoparin i duphaston. Oczywiście już schodki… lekarz mi powiedział, że USG wygląda na 5t2d.. ale dla mnie, po moich doświadczeniach, ten pęcherzyk (0,61cm) jest za mały nawet jak na 5t2d… myślicie że coś z tego może być? Kazał mi przyjść za tydzień, żeby zobaczyć czy prawidłowo rośnie… dzisiaj byłam na becie, w sobotę powtórka z rozrywki 🥹
Ja myślę że wymiary odpowiadają tygodniowi ciąży, na moje wygląda wszystko ok, a potwierdzenie będziesz miała na kolejnej wizycie. My już tak mamy że zamiast słuchać lekarza to się później dopatrujemy czy aby na pewno wszystko ok 😋

Cześć dziewczyny ☺️ Jestem po 3 poronieniach… obecnie jestem w ciąży (wg ostatniej miesiączki 5t 4d). Przyjmuję zastrzyki neoparin i duphaston. Oczywiście już schodki… lekarz mi powiedział, że USG wygląda na 5t2d.. ale dla mnie, po moich doświadczeniach, ten pęcherzyk (0,61cm) jest za mały nawet jak na 5t2d… myślicie że coś z tego może być? Kazał mi przyjść za tydzień, żeby zobaczyć czy prawidłowo rośnie… dzisiaj byłam na becie, w sobotę powtórka z rozrywki 🥹
Ja mialam w 5+3 pecherzyk 0.88cm. Ale jeszcze nic nie było w nim widać. Za tydzień mam wizytę u lekarza to będzie 7+6

W ciąży lubi wzrastać poziom tsh, u mnie nawet powyżej 3 było a wcześniej nie przyjmowałam leków i jak narazie mam wdrożoną dawkę 25mg, za tydzień mam sprawdzić poziom.
Równo 2 miesiące temu miałam też TSH .. i było 3.07.. to w sumie jakby nie było to teraz jest mniejszy wynik .. ale na wszelki wypadek skonsultuje to z lekarzem .

Ja myślę że wymiary odpowiadają tygodniowi ciąży, na moje wygląda wszystko ok, a potwierdzenie będziesz miała na kolejnej wizycie. My już tak mamy że zamiast słuchać lekarza to się później dopatrujemy czy aby na pewno wszystko ok 😋
Jak czytałam to dziewczyny już w tym tygodniu widziały zarodek na usg 🥺 dostałam wynik bety…

Załączniki

• IMG_7238.png
    IMG_7238.png
    70 KB · Wyświetleń: 92
Pisałam Wam że cudów po moim badaniach się neo spodziewam i... Stał się cud wszystkie wyniki idealne, nawet krzywą cukrowa. Jestem po prostu w szoku dawno nie miałam tak dobrego wyniku, dla pewność dziś też poszłam na cukier na czczo, bo nie wierzyłam i dziś też ok. Nawet moja gin mówiła, że dobrze że poszłam ten cukier sprawdzić bo ona sama była w szoku.

reklama
Do góry