reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

reklama
Jak tam czujecie się dzisiaj dziewczynki ? Ja mam załamke , mój narzeczony wyjechał na 2,5 msc … remont w mieszkaniu i jakoś mam takiego doła . Niedobrze mi praktycznie cały czas , wody nie umiem pić . Brzuch jak balon, zaczął mi się problem w toalecie . Wy jak się czujecie ?
Z takich dobrych wiadomości wg OM zaczęłam dzisiaj 9 tydz ☺️ jakoś dalej nie dochodzi do mnie , że jestem w ciąży .

Jak tam czujecie się dzisiaj dziewczynki ? Ja mam załamke , mój narzeczony wyjechał na 2,5 msc … remont w mieszkaniu i jakoś mam takiego doła . Niedobrze mi praktycznie cały czas , wody nie umiem pić . Brzuch jak balon, zaczął mi się problem w toalecie . Wy jak się czujecie ?
Z takich dobrych wiadomości wg OM zaczęłam dzisiaj 9 tydz ☺️ jakoś dalej nie dochodzi do mnie , że jestem w ciąży .
Na problemy z zaparciami polecam dicopeg można brać w ciąży tylko trzeba regularnie, np 2 razy dziennie a jak wróci do normy to jeden raz dziennie. To taki proszek który nie wchłania się do organizmu a powoduje zwiększenie nawodnienia masy kałowej i pomaga na zaparcia. Ja to mam ogromny problem z zaparciami w ciazy

Na problemy z zaparciami polecam dicopeg można brać w ciąży tylko trzeba regularnie, np 2 razy dziennie a jak wróci do normy to jeden raz dziennie. To taki proszek który nie wchłania się do organizmu a powoduje zwiększenie nawodnienia masy kałowej i pomaga na zaparcia. Ja to mam ogromny problem z zaparciami w ciazy
o dzieki za polecajke. Ja w poprzedniej ciąży leciałam na lactulozie 😐 straszne zaparcia miałam...

Oo dzięki za polecajke ☺️ zobaczę jak będzie jutro , jak nic się nie zmieni to sobie go kupię .

Ja dziś całkiem dobrze.
Mdłości powrócili że zdwojoną siłą, ta ciąża mnie wykończy w żadnej z poprzednich tak nie miałam.
Standardowo jestem bardzo zmęczona.
Brak apetytu, mam babcia ochotę a jak to zrobię to już mi chęć przechodzi( sałatki nie jadłam, w tak za mną chodziła)
Dużo pije i najbardziej mi smakuje herbata z cytryną.
Drętwieją mi nadgarstki i dokuczają skurcze łydek 🤦 ale się wypaliłam

Jutro przez jeździsz do nas znajomi z dziećmi. Będzie wesoło.

Ja dziś czuję się normalnie, nie chciało mi się spać, nie mam już nudności
Z rana płaska a popołudniu już czuję brzuch ..
jedynie co to o 21:00 codziennie padam ..

Chyba powoli mogę się z Wami żegnać, a przynajmniej wszystko na to wskazuje. Wczoraj od rana pobolewał mnie brzuch, coś jak kłucie w jajniku, koło południa na papierze zobaczyłam brązowy śluz... Dostałam zastrzyk progesteronu domięśniowo (nie polecam, bardzo boli) i polecenie zwiększenia progesteronu dopochwowo z 1x1 do 2x1. Wieczorem było nawet ok, ale od rana znowu czuję podbrzusze, a od kilku godzin zaczęła pojawiać się krew - póki co tylko na papierze i mała kropeczka na wkładce, ale czuję, że to początek końca

reklama
Ja to zależy od dnia.. jednego jest wszystko ok bez dolegliwości, za to kolejnego już dokuczają mdłości, brak apetytu, albo głód i tak w kółko, a z zaparciami mam problem od początku ciąży i ratuje się naturalnymi sposobami jak suszone śliwki, suszone morele, kefir, maślanka i jakoś dają radę. Też mam problem z piciem wody, trochę się zmuszam, ale często nie mam siły w siebie wlewać bo czuje się pełna i nie wchodzi..
Współczuję tyle czasu sama i z remontem na głowie, ale jak trzeba to się wszystko ogarnie, 3 mam kciuki, żeby chociaż wszystko sprawnie szło!😉

Do góry