reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Mój mąż tak zawsze mówił jeszcze zanim postaraliśmy się o pierwsze dziecko i strasznie mnie to denerwowało, jednak jest w tym trochę uzasadnienia.
Przytoczę pewien fragment z neta „pasożyt traktuje żywiciela jako źródło pożywienia, a czasami nawet jako środowisko życia. Żywiciel jest potrzebny pasożytowi do życia, dlatego nie zabija go, a jedynie osłabia.”

No i tak właśnie trochę jest, bo nasze organizmy w ciąży zwykle są osłabione, kropki wyciągają z nas wszystko co najlepsze, potem niektóre kobiety po porodzie często zmagają się z problemami np. z zębami.
Oczywiście są kobiety którym w ciąży nic nie dolega, totalnie zero dolegliwości a po ciąży to jak młode boginie ale osobiście takiej nie znam 🙃
Ja po pierwszej ciąży to wyglądałam lepiej niż przed 😂 nic się nie zepsuło, wszystko elegancko, doszłam do siebie w momencie 😂 położna jak przyszła na pierwszą wizytę była w szoku że urodziłam 3 dni temu 😂😂😂 mam nadzieję, że teraz też tak będzie

reklama
a tak kompletnie nic? Jakieś ciągnięcia czasem lub coś czy tez nie?
Ja też nie mam objawów, ani bólu piersi, ani mdłości, żadnych bóli, chyba, że dużo chodzę w ciągu dnia, jakieś wycieczki itd, to odrobinę to odczuwam. Nie ma wymiotów, wrażliwości na zapachy, czy czegokolwiek innego. Jedyne na co narzekam od początku ciąży to dni, że jest mi słabo, nie mogę kucnąć, wczoraj pulsy mi skakały do 130 jak wstawałam, ale dzisiaj już jest w porządku. Z tym, że ja od zawsze niskociśnieniowiec, a teraz pompuje krew dla dwojga. 😂 dziewczyny, mało się udzielam, ale podczytuje regularnie. Ostatnio jak młoda ma drzemki a starsza w przedszkolu to ja sobie leniuchuje przy konsoli i staram się doczekać w spokoju prenatalnych. 🙈

Ja po pierwszej ciąży to wyglądałam lepiej niż przed 😂 nic się nie zepsuło, wszystko elegancko, doszłam do siebie w momencie 😂 położna jak przyszła na pierwszą wizytę była w szoku że urodziłam 3 dni temu 😂😂😂 mam nadzieję, że teraz też tak będzie
A jak wyniki krwi po porodzie? Tez lepsze niż przed? 🙂
Na figurę po porodzie to ja akurat nie miałam co narzekać 😎

A jak wyniki krwi po porodzie? Tez lepsze niż przed? 🙂
Na figurę po porodzie to ja akurat nie miałam co narzekać 😎
Wyniki miałam okej wszystko w porządku nawet hemoglobinę się udało przed końcem do normy doprowadzić i tak zostało :)
A 5 tyg po porodzie na wizycie kontrolnej już na USG było widać że była owulacja 😆 więc wyszłam z recepta na tabletki 😂

Dziewczyny a czy któraś jeszcze korzystała już z detektora? Chyba trafiłam na jakiś wadliwy ze nie mogłam znaleść a finalnie było serce. Trzeszczał wiec tak mysle, zamowilam ze strony medycznej i czekam na dostawe nowego sprawdzonego. Któraś jeszcze używa jakiegoś modelu poza dziewczynami które już pisały?
Ja mam detektor, wyszukuje tętno dziecka. Nie da się tego pomylić, ale nie chce pokazać ile dokładnie to tętno wynosi, być może jest zbyt szybkie, bo moje z tętnic wylicza normalnie, raz udało mi się posłuchać ok 140 uderzeń, ale później już nic nie pokazywało tylko słyszałam.

Jeśli uda się znaleźć tętno dziecka to uwierzcie mi nie da się tego z niczym pomylić. U mnie pozycja dzidka się zmienia, ale na ogół znajduje puls po prawej stronie dość nisko w podbrzuszu.
Dziś 11+4, ale używam od 10+6.

Ja mam detektor, wyszukuje tętno dziecka. Nie da się tego pomylić, ale nie chce pokazać ile dokładnie to tętno wynosi, być może jest zbyt szybkie, bo moje z tętnic wylicza normalnie, raz udało mi się posłuchać ok 140 uderzeń, ale później już nic nie pokazywało tylko słyszałam.

Jeśli uda się znaleźć tętno dziecka to uwierzcie mi nie da się tego z niczym pomylić. U mnie pozycja dzidka się zmienia, ale na ogół znajduje puls po prawej stronie dość nisko w podbrzuszu.
Dziś 11+4, ale używam od 10+6.
No ja posłuchałam na wideo te tętna chociaż w późniejszym czasie były te Panie znacznie co badaly ale zdaje się ze jeśli chodzi o sam dzwiek to się nie zmienia. Narazie znalazłam same tętnice swoje to wiem napewno 😏 mam nadzieje jednak ze dalej jest Ok a wkoncu kiedyś znajde.

No ja posłuchałam na wideo te tętna chociaż w późniejszym czasie były te Panie znacznie co badaly ale zdaje się ze jeśli chodzi o sam dzwiek to się nie zmienia. Narazie znalazłam same tętnice swoje to wiem napewno 😏 mam nadzieje jednak ze dalej jest Ok a wkoncu kiedyś znajde.
ja właśnie zamówiłam detektor jumper. Macie jakieś doświadczenie z nim ? Zobaczymy czy zadziała.

reklama
Do góry