reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Dzień dobry,
U mnie dzisiaj 5+4 i dalej straszne mdłości. Angina powoli odpuszcza.
We wtorek jak byłam na pierwszej wizycie właśnie po antybiotyk to zrobił mi usg, miałam wtedy 5+1 i był zarodek 2mm.
Ale to poszłam, bo byłam chora, planowo chciałam iść w 7-8 tygodniu.
Będziecie robić badania nifty? Zastanawiam się, wcześniej nie było takich badań.
Ja na pewno będę robić, z racji wieku. Podejrzewam, że Pappa wyjdzie tragicznie, w związku z czym zaproponują mi amnio, na to się nie zgodzę, więc pozostaje nifty. Wydatek duży, ale uważam że warty moich zaoszczędzonych nerwów.

wierzę, że będzie dobrze, już niedługo wizyta. 🥰
wiem. Odliczam. Na plus mój stan psychiczny się poprawił. Nie czuję tego doła i przerażenia. Bardzo mnie to cieszy. Mam energię od rana i działam. Właśnie skończyłam pracę i zabieram się za wekowanie pomidorów ☺️ całe pudło na mnie czeka. Ale zima to taka przyjemność zrobić zupę z takich domowych pomidorków. ☺️ a że ja jestem maniaczka zup szczególnie pomidorowej to nie mogę odpuścić 😂🤦

wiem. Odliczam. Na plus mój stan psychiczny się poprawił. Nie czuję tego doła i przerażenia. Bardzo mnie to cieszy. Mam energię od rana i działam. Właśnie skończyłam pracę i zabieram się za wekowanie pomidorów ☺️ całe pudło na mnie czeka. Ale zima to taka przyjemność zrobić zupę z takich domowych pomidorków. ☺️ a że ja jestem maniaczka zup szczególnie pomidorowej to nie mogę odpuścić 😂🤦
zazdroszczę, jestem taka dętka, że z trudem sobie jedzenie szykuje. A właśnie siadam do piątek dzis posiłku! Ile można jeść???
Kupilam dzieciom nowe lego i jeszcze inne klocki i ksiazki, aby się sobą zajmowaly, bo takie dość porzucone są przez moją niemoc.
W tamtym roku tez narobiłam słoików, ale w tym mocy brak i zaraz przeprowadzka, to bez sensu przewozić.

Dziewczyny wracam z wizyty, dziś 5 +3 wg om, na usg widoczny pęcherzyk, ale nie wiem ile cm. Kontrola za 2 tygodnie. Tak bardzo się boję, a zarazem wierze, że wszystko będzie dobrze. Oprócz tego niepokoii mnie, że lekarka wykryła dużą torbiel, czy ktoś z Was miał taką torbiel w ciąży? Dziewczyny czy u Was w tym tygodniu widać już było zarodek?
wielkość pęcherzyka masz na zdjęciu jeśli dostałaś. Ja tez mam sam pęcherzyk tylko ze u mnie 6+2 z miesiączki a usg pokazuje 5+2

Dzień dobry,
U mnie dzisiaj 5+4 i dalej straszne mdłości. Angina powoli odpuszcza.
We wtorek jak byłam na pierwszej wizycie właśnie po antybiotyk to zrobił mi usg, miałam wtedy 5+1 i był zarodek 2mm.
Ale to poszłam, bo byłam chora, planowo chciałam iść w 7-8 tygodniu.
Będziecie robić badania nifty? Zastanawiam się, wcześniej nie było takich badań.
Nie wiem, jeszcze dobrze nie przegadaliśmy tematu, a pewnie kasa bardziej by się przydała na remont... Nie żeby dziecko było mniej ważne 🙈 Z jednej strony kusi, żeby mieć większą pewność, że jest w porządku, ale z drugiej nie mamy w rodzinach żadnych obciążeń więc teoretycznie można by było odpuścić 🤷‍♀️

reklama
Dostałam receptę na luteinę podjezykową, mam ją brać 3 razy dziennie, ale nie zapytałam czy można brać ją bezpośrednio po jedzeniu, czy przed jedzeniem i nie wiem jaka musi być przerwa między tabletką, a posiłkiem. Może któraś z Was brała?

Do góry