mysle, że kluczowe jest tutaj to, czy rodzisz mimo wszsytko, czy nie. Jak się rodzi mimo wszystko, to myślę, że nie ma wielkiej presji na wykonanie trgo badania, chyba, że ktoś chce się nastawić na to, co go czeka.Nie wiem, jeszcze dobrze nie przegadaliśmy tematu, a pewnie kasa bardziej by się przydała na remont... Nie żeby dziecko było mniej ważne Z jednej strony kusi, żeby mieć większą pewność, że jest w porządku, ale z drugiej nie mamy w rodzinach żadnych obciążeń więc teoretycznie można by było odpuścić
reklama
ja biore dowolnie, mam w tabletkach do połykania, duphaston, a może w ulotce jest napisane? Nigdy ich nie czytam.Dostałam receptę na luteinę podjezykową, mam ją brać 3 razy dziennie, ale nie zapytałam czy można brać ją bezpośrednio po jedzeniu, czy przed jedzeniem i nie wiem jaka musi być przerwa między tabletką, a posiłkiem. Może któraś z Was brała?
anchela
Fanka BB :)
a w jakim celu ta Luteina? Tak z ciekawości pytamDostałam receptę na luteinę podjezykową, mam ją brać 3 razy dziennie, ale nie zapytałam czy można brać ją bezpośrednio po jedzeniu, czy przed jedzeniem i nie wiem jaka musi być przerwa między tabletką, a posiłkiem. Może któraś z Was brała?
anchela
A ja ogólnie mam opcje wizyty w najbliższa środę bo miałam iść dopiero 4 września ale zastanawiam się czy iść czy nie w środę czy lepiej poczekać i pójść dopiero 4 września. Po wczorajszym stresie nie wiem czy ryzykować ze znowu nie będzie nic widać, tylko sam pęcherzyk. Jak myślicie ?
Stokrotkaaaa
W ulotce nic nie piszą o jedzeniu. Ale wyczytałam już na innym forum, że najlepiej 1,5 godziny po nie jeść, żeby mogła dobrze się wchlonaćja biore dowolnie, mam w tabletkach do połykania, duphaston, a może w ulotce jest napisane? Nigdy ich nie czytam.
Stokrotkaaaa
Ja bym poszła sprawdzić. Ja następna wizytę prywatnie mam 5 września a na nfz do kontroli 8A ja ogólnie mam opcje wizyty w najbliższa środę bo miałam iść dopiero 4 września ale zastanawiam się czy iść czy nie w środę czy lepiej poczekać i pójść dopiero 4 września. Po wczorajszym stresie nie wiem czy ryzykować ze znowu nie będzie nic widać, tylko sam pęcherzyk. Jak myślicie ?
Mam za sobą 2 poronienia. W każdej ciąży bralam duphaston. Teraz dala mi luteina. I czytam w internecie, że przepisują ją też lekarze przy torbielach na jajnikacha w jakim celu ta Luteina? Tak z ciekawości pytam
Marta_322332
absolutnie nie straszę. Miałam takie samo myślenie. Nie mamy w rodzinie żadnej osoby z choroba genetyczna. A jednak poronienia u nas wynikają właśnie z wad genetycznych. Ostatnie poronienie w 9 tyg to była trisomia chromosomu 15. Podczas invitro nie badaliśmy zarodków właśnie z przeświadczeniem że wszyscy wokół zdrowi, sami nie byliśmy badani i jakoś funkcjonujemy. Teraz wiem jaki był to błąd..Nie wiem, jeszcze dobrze nie przegadaliśmy tematu, a pewnie kasa bardziej by się przydała na remont... Nie żeby dziecko było mniej ważne Z jednej strony kusi, żeby mieć większą pewność, że jest w porządku, ale z drugiej nie mamy w rodzinach żadnych obciążeń więc teoretycznie można by było odpuścić
ja miałam pęcherzyk 12 mm, bylam tydzień później i był dopiero zarodek 2mm, dzien wcześniej nic by nie było widać i dopiero by była schiza. U Ciebie pęcherzyk 8 mm, jak za tydzień nic nie będzie widać jeszcze, to będziesz się denerwować bardzo. Chyba, że pójdziesz na zasadzie, że może już będzie, zobaczymy, czy pęcherzyk urósł, ale może nic nie będzie jeszcze. To wtedy warto iść.A ja ogólnie mam opcje wizyty w najbliższa środę bo miałam iść dopiero 4 września ale zastanawiam się czy iść czy nie w środę czy lepiej poczekać i pójść dopiero 4 września. Po wczorajszym stresie nie wiem czy ryzykować ze znowu nie będzie nic widać, tylko sam pęcherzyk. Jak myślicie ?
Marta_322332
no myślę że jej się wychodzi z założenia że i tak się urodzi cokolwiek by się nie działo to pewnie faktycznie badanie mniej ważne. No bo co zmieni. Ja jednak muszę wiedzieć.mysle, że kluczowe jest tutaj to, czy rodzisz mimo wszsytko, czy nie. Jak się rodzi mimo wszystko, to myślę, że nie ma wielkiej presji na wykonanie trgo badania, chyba, że ktoś chce się nastawić na to, co go czeka.
reklama
Marta_322332
oba leki to sztuczny progesteron. Ja biorę utrogestan. Dobrze mi się wchłania.Ja bym poszła sprawdzić. Ja następna wizytę prywatnie mam 5 września a na nfz do kontroli 8