ja też muszę wiedziec. Wykonuje wszystkie badania, które można wykonać. Oczywiscie te nieinwazyjne.no myślę że jej się wychodzi z założenia że i tak się urodzi cokolwiek by się nie działo to pewnie faktycznie badanie mniej ważne. No bo co zmieni. Ja jednak muszę wiedzieć.
reklama
Marta_322332
Fanka BB :)
no ja też. Mam nadzieje że nie będzie konieczności amniopunkcji. Zdecyduje się na nią ale liczę na to że badanie genetyczne nifty czy sanco wyjdzie na tyle dobrze że nie będzie potrzeby. Ale wszystkie nieinwazyjne są na mojej liścieja też muszę wiedziec. Wykonuje wszystkie badania, które można wykonać. Oczywiscie te nieinwazyjne.
Majorkaaaa
Do tej pory myślałam i mówiłam, że gdyby coś to się nie podejmę opieki nad chorym dzieckiem, bo nie dam rady i dalej się tego trzymam. Tym bardziej, że zdrowe mnie psychicznie "wyjebało z kapci", dopiero po roku i powrocie do pracy się nieco ogarnęłammysle, że kluczowe jest tutaj to, czy rodzisz mimo wszsytko, czy nie. Jak się rodzi mimo wszystko, to myślę, że nie ma wielkiej presji na wykonanie trgo badania, chyba, że ktoś chce się nastawić na to, co go czeka.
jak wyjda dobre, to nie ma sensu robić amnio. U mnie w sanco było napisane, że trisomia 21 - nie wykryto, itd. Nie było podanej statystyki, i dna dziecka mialam chyba 11%, ale robilam w 11+2 chyba, jakos tak.no ja też. Mam nadzieje że nie będzie konieczności amniopunkcji. Zdecyduje się na nią ale liczę na to że badanie genetyczne nifty czy sanco wyjdzie na tyle dobrze że nie będzie potrzeby. Ale wszystkie nieinwazyjne są na mojej liście
Marta_322332
ja też to mówię. Z pewną odpowiedzialnością.Do tej pory myślałam i mówiłam, że gdyby coś to się nie podejmę opieki nad chorym dzieckiem, bo nie dam rady i dalej się tego trzymam. Tym bardziej, że zdrowe mnie psychicznie "wyjebało z kapci", dopiero po roku i powrocie do pracy się nieco ogarnęłam
Ale bardzo chce żeby było dobrze. Tak poprostu, żeby w końcu zaświeciło słońce. Ale jestem przygotowana na wszystko.
Marta_322332
tak. Na to liczę. Że sanco wykluczy i Amnio nie będzie potrzebna.jak wyjda dobre, to nie ma sensu robić amnio. U mnie w sanco było napisane, że trisomia 21 - nie wykryto, itd. Nie było podanej statystyki, i dna dziecka mialam chyba 11%, ale robilam w 11+2 chyba, jakos tak.
Co oznacza dna dziecka 11proc? Tyle wykryto w twojej krwi?
że tyle było dna dziecka w mojej krwi, to jest wystarczającą ilość by przeprowadzić badanie.tak. Na to liczę. Że sanco wykluczy i Amnio nie będzie potrzebna.
Co oznacza dna dziecka 11proc? Tyle wykryto w twojej krwi?
Rudaaa90
Aktywna w BB
Marta_322332
oo super. Dobrze wiedzieć. Wydaje się niewiele ale jak wystarczy to extraże tyle było dna dziecka w mojej krwi, to jest wystarczającą ilość by przeprowadzić badanie.
reklama
ja na to patrze w ten sposób, że skazałabym to biedne dziecko na życie w cierpieniu i samotności, przeciez te dzie i ss chore na mnostwo rzeczy, one cierpia, a jak my umrzemy, to trafi do przytulku? Bo nie sądzę, by moja dwójka w spektrum się nim zajmowała, i też nie mam prawa ich tym obarczać. Wiec nie, nie skaże moich dzieci na to. Choc nie chce sobie wyobrażać w ogole takiej sytuacji, chyba bym się rozpadła.na milion kawałków, gdybym musiała podjąć taka decyzję.Do tej pory myślałam i mówiłam, że gdyby coś to się nie podejmę opieki nad chorym dzieckiem, bo nie dam rady i dalej się tego trzymam. Tym bardziej, że zdrowe mnie psychicznie "wyjebało z kapci", dopiero po roku i powrocie do pracy się nieco ogarnęłam