reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Hej dziewczyny :)
Ja się trochę wyłączyłam, przyznam szczerze te upały mnie wykańczają.
Wczoraj wróciłam do pracy po tygodniu chorobowego, po pracy odebrałam dziecię ze żłoba a potem stałam do wieczora przy garach i gotowałam zdrowe jadło, z którego już nic praktycznie nie zostało.
Pojutrze wizyta! Będzie 7+4. Te 3 tygodnie szybko mi zleciały. Teraz niech te 5 tygodni szybko zleci do zakończenia I trymestru.
Mdłości dalej brak, czasem coś tam delikatnie jak coś zjem to mnie zmuli ale to bardzo rzadko i nie nazwałabym tego takimi mdłościami jakie miałam w ciąży z synkiem. Jeśli tak zostanie do końca ciąży to rzeczywiście będzie super.
W pracy z powrotem wróciło do mnie zmęczenie i senność 😴

Dobrego dnia dla każdej z Was i udanych wizyt!

reklama
Dostałam wczoraj skierowanie na badania, po wejściu na stronę labolatoria chciałam sprawdzić ile by mnie to kosztowało…. Masakra, 413zl o ile dobrze wpisałam badania ze skierowania (bez grupy krwi, bo mam już krewkarte)
Ja na szczęście mam Medicover z pracy i udało mi się w ramach mojego pakietu dostać drugie skierowanie na te badania 🫣 teraz mi się przypomina, ze strasznie droga ta ciaza 😅

Dostałam wczoraj skierowanie na badania, po wejściu na stronę labolatoria chciałam sprawdzić ile by mnie to kosztowało…. Masakra, 413zl o ile dobrze wpisałam badania ze skierowania (bez grupy krwi, bo mam już krewkarte)
Ja na szczęście mam Medicover z pracy i udało mi się w ramach mojego pakietu dostać drugie skierowanie na te badania 🫣 teraz mi się przypomina, ze strasznie droga ta ciaza 😅
ja ostatnio za badania I trymestru zapłaciłam całe 605 zł, a podobnie jak u Ciebie nie robiłam oznaczenia grupy krwi 🤷🏻‍♀️

ja robilam coombsa, wszystkie tarczycowe, mordologie, toxo i ferrytyne, 450 zł. 🤦‍♀️ A teram mam zrobić te wszystkie zakaźne, HIV, kiła itp i nie wiem, co tam jeszcze, to pewnie wyjdzie drugie tyle. 🤷‍♀️

Zjadłam sałatkę śledziowa lisnera, ale tyyyyle śledzia było 🙈 jakieś 2 godziny temu przeszły mi przez głowę wafelki śmietankowe 🤣 mózgu, ogarnij się 🤣

Nie było mnie i raczej będę tu mało bo nie mam czasu wchodzić na forum. Wczoraj 14dpt i beta 1859 💪 w poniedziałek mam wizytę w klinice potwierdzającą ciążę no i od wczoraj dzwonię po przychodniach gdzie chciałabym prowadzić ciążę i doznałam szoku... W jednej od grudnia a w drugiej najpierw na wizyte prywatną do tego lekarza (terminy na październik) a później dopiero na NFZ... Więc umówiłam się prywatnie ale z pakietu PZU. Wizyty darmowe ale badania krwi płatne.. Dzisiaj mam 4+6 i udało mi się umowic na wizyte 💪

reklama
Ja chodzę na NFZ żeby właśnie dostawać skierowania na badania. Prywatnie będę chodzić tylko na ważniejsze badania
Chodzić prywatnie do lekarza to jakiś kosmos
ja właśnie też mam taki zamiar :) udalo mi się umówić na NFZ na środę następna, i to po południu. I chyba dodatkowo jak mnie coś będzie niepokoić to będę chodziła prywatnie.

Do góry