Anna_30
Fanka BB :)
Pęcherzyk ciążowy 15mmCudowna wiadomość! A wiesz może, jaki duży masz pęcherzyk ciążowy?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pęcherzyk ciążowy 15mmCudowna wiadomość! A wiesz może, jaki duży masz pęcherzyk ciążowy?
Pocieszyłaś mnie, bo mój wczoraj był pusty ale ma 12 mm, 5+3 wychodzi z moich obliczen, ciaza moze byc max 1 dzien mlodsza, w drugiej ciazy byl 15 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,2mm i zarodek 2,5mm, ale aparat do usg przeliczył to na 5+5, inaczej, niż u Ciebie. A tez przy tak malych parametrach łatwo o różnice w pomiarze.Pęcherzyk ciążowy 15mm
Ja pracuje i studiuje, może nie mam aż takiej zmuły ale faktycznie jest mi znacznie ciężej zebrać się do czegokolwiek :/ mam nadzieję że odzyskam w miarę szybko energięSą tu jakieś pracujące mamy? Jak sobie radzicie w pracy na początku ciąży? Ja jestem zamulona jak polna droga po ulewie, nic mi się nie chce (wczoraj wieczorem miałam mały przypływ energii ale spożytkowałem go na zrobienie frytek z cukinii). Wiem, że nie będzie tak ciągle ale jednak mam taką pracę która wymaga trochę produktywności
Ja mam wozek retro, tski z wielkimi kołami, do niego mialam dostawkę z siedzonkiem, świetnie się sprawdziła. Mam różnice 2 lata i 8 miesięcy. Teraz już nie ma tego problemu, bo mlodszy będzie miał 4,5 roku, jak się Piskak urodzi.A ja mam pytanie do obecnych mam które maja/będą mieć jeszcze wózkowe dzieci w terminie porodu. Jakie macie plany odnośnie wózków? Zastanawiam się nad wózkiem bliźniaczym bo mój mlody, chociaż wszystko chce "sam" dlugo a trakcie spaceru nie pociągnie i nie wiem czy nie byłoby to najlepsze rozwiązanie, ale ceny tych wózków trochę zwalają mnie z nóg
Na tak wczesnym etapie nawet 1 dzień może zrobić różnicę w usg. Na pewno na kolejnej wizycie już wszystko będzie widocznePocieszyłaś mnie, bo mój wczoraj był pusty ale ma 12 mm, 5+3 wychodzi z moich obliczen, ciaza moze byc max 1 dzien mlodsza, w drugiej ciazy byl 15 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,2mm i zarodek 2,5mm, ale aparat do usg przeliczył to na 5+5, inaczej, niż u Ciebie. A tez przy tak malych parametrach łatwo o różnice w pomiarze.
Tak, wiem. Policzyłam sobie w domu, że drugiego było widac 9 dni po tym, jak zobaczyłam 2mm pęcherzyk, teraz minęło tylko 6 dni, i w sumie mowilam gince, że przyjdę w piątek, a ona się uparła na środę, po czym wyslala na dwie bety, tak dla pewności. Ale jak w domu przeanalizowałam wszystko, to jestem pewna, że poszlam co najmniej 1 lub 2 dni za wcześnie, i w piątek już by pewnie coś było widac.Na tak wczesnym etapie nawet 1 dzień może zrobić różnicę w usg. Na pewno na kolejnej wizycie już wszystko będzie widoczne
Taaak, urlop to odpowiednie określenieA mowia, że to URLOP macierzyński.
W pierwszej ciazy ten drugi miesiąc przeleżałam, potem już było ok, jeździłam z mężem do pracy do końca ciazy, czułam się bardzo dobrze.
Każda jest innaJa jestem nieżywa od 4+1, w 4+2 robilam test. Widać nie każda kobieta ma ten objaw.