reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Kedia ja zaslablam w niedzielę, kosząc trawnik, tetno 130, cisnienie poleciało w dół, w poniedzialek test pozytywny. Pozniej 4 dni jeszcze tak mialam i jest już lepiej.

reklama
A jakie bierzesz witaminy ciążowe? Ja zawsze biorę takie z witaminą d, dha i kwasem foliowym oczywiście. Moja gin takie zaleca i tego się trzymam, z resztą prawie wszystkie mają taki skład, chyba że bierzesz sam kwas foliowy

Łącze się! Mój kręgosłup też już daje o sobie znać, ponarzekamy razem 😂

Hm, ale masz niedobór czy kazała Ci brać tylko witaminę d? Ja 3 raz z rzędu nawet nie pytając lekarza w ciąży biorę prenatal uno, później przechodzę na duo. Tam jest zalecana dawka wit d czyli 2000 j.m. plus inne ważne pierwiastki i witaminy no i oczywiście kwas foliowy. Generalnie dużo firm zabezpiecza się w ten sposób na różnego rodzaju suplementach, ponieważ nie prowadzą badań na ciężarnych. Możesz zobaczyć jeszcze na witaminę D z przeznaczeniem dla dzieci, tam nie powinno być takich przeciwwskazań:)
Mam mały niedobór i zaleciła mi brać witaminę d 2000jm.. ogólnie z witamin biorę tylko kwas foliowy, do tej pory moja lekarka nie kazała mi brać żadnych witamin więc nie biorę a sama z siebie też boję się jakoś brać cokolwiek 😅

Cześć, witam się nieśmiało w 4+1, termin wg OM 15.04, w urodziny mojego taty... Śledzę wątek od początku, wewnętrzny głos szeptał, że chyba tu trafię 😊 Mam 33 lata, na pokładzie dwulatka z lipca 2021. Aktualnie waham się na kiedy zapisać się do lekarza 🤷‍♀️
Dobrego dnia!

Nie nadążam czytać tyle się tutaj dzieje 🤣
U mnie wizyta jutro, a dzisiaj kontrolna beta 😊
Trzymam kciuki! Ja tak samo nie nadążam czytac! Ale to dobrze, że wątek się fajnie kręci 😁
Cześć, witam się nieśmiało w 4+1, termin wg OM 15.04, w urodziny mojego taty... Śledzę wątek od początku, wewnętrzny głos szeptał, że chyba tu trafię 😊 Mam 33 lata, na pokładzie dwulatka z lipca 2021. Aktualnie waham się na kiedy zapisać się do lekarza 🤷‍♀️
Dobrego dnia!
witamy! Mamy tutaj niezły gang dwulatków 😍 do lekarza - jeśli nie masz innych wskazań - pewnie najrozsądniej za co najmniej 2 tygodnie. Ale wiele z nas tutaj w gorącej wodzie kąpanych i idziemy wcześniej niż w 7 tygodniu 😏 ja pójdę 6+2 z nadzieją, że wszystko będzie widać 🙈

Bardzo dużo jest tutaj osób, które mają już dzieciątko na pokładzie. A czy jest ktoś, poza mną, dla którego będzie to pierwsza ciąża? 🤔

Trzymam kciuki! Ja tak samo nie nadążam czytac! Ale to dobrze, że wątek się fajnie kręci 😁

witamy! Mamy tutaj niezły gang dwulatków 😍 do lekarza - jeśli nie masz innych wskazań - pewnie najrozsądniej za co najmniej 2 tygodnie. Ale wiele z nas tutaj w gorącej wodzie kąpanych i idziemy wcześniej niż w 7 tygodniu 😏 ja pójdę 6+2 z nadzieją, że wszystko będzie widać 🙈
Ja się waham między 29.08 a 05.09, z tym, że 29 mamy jeszcze kardiologa z małą 🙂 bardziej ten dzień mi pasuje, byłoby to 3 tygodnie po spodziewanej @, tak samo byłam w 1 ciąży 🙂 No i potem liczę na wizytę za 3 tygodnie i powiedzmy po niej moglibyśmy powiedzieć naszym rodzicom, o ile moi się wcześniej nie domyślą, bo pracuję z tatą i muszę się trochę wcześniej urywać 😂

Dobrego dnia!
Cześć! Też mam dwulatka, ale z sierpnia :D co do wizyty myślę że możesz już zadzwonić i ogarnąć coś pod koniec miesiąca:)

reklama
Ale żeście tutaj naskrobały🙈 nie nadążam, a córcia nie pomaga w odpoczywaniu i spokojnym czytaniu🙈

Wczoraj poszlam dwa dni szybciej na wizytę, bo od niedzieli bolal mnie non stop brzuch jak na okres. Na wizycie było 5+5. Było ciałko żółte i zarodek, jeszcze serduszka nie było. Gin powiedzial, że ciąża jestmlodsza niż towychodzi z obliczeń,bo zarodek ma tylko 2-3mm. Dodam,że powiedzial to na oko, bez mierzenia. Sprawdzalam na kilku stronach i pod koniec 5 tygodnia wlasnie tyle powinien mieć, nawet moja apka ciążowa tak mówi, nie mam pojęcia o co mu chodziło. Nie jestem zadowolona z tej wizyty, czuje się niedoinformowana i trochę zdołowana. Na koniec powiedzial, że mam przyjść za 2 tygodnie ale wszystko jest na dobrej drodze. Na kolejną wizytę umowilam się już do lekarza, który mi prowadził ciążę z córką, bo ten, pomimo że dużo bliżej, mnie bardzo rozczarował. Nie dostałam nawet wydruku z usg🤷‍♀️

Generalnie teraz czekam do 22go sierpnia. Mdli mnie, brzuch czuje jak ciagnie ale już na okres nie boli, mam ten dziwny smak w ustach, piersi tez wiem, że mam🙈 więc trzymam się myśli, że jest wszystko dobrze.

Pozdrawiam Was i życzę tylko pozytywnych mysli❤️❤️❤️

Do góry