reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Ja bym chciała bliźniaki 🤪
Blizniaki takie jak moja dwójką? Nigdy w życiu. 🤣
Ja planuję wytrzymać do około 12 tygodnia - przynajmniej do prenatalnych pierwszych. Choć obawiam się, że będzie widać już i ciężko będzie tuszować :) w pierwszej ciąży mówiliśmy w okolicy 10 tygodnia, tak się cieszyliśmy, nie mogliśmy się doczekać.
Zależy jakie macie relacje - jeśli odpukać coś by się miało podziać złego, też byście tym osobom o tym mówili - to myślę, że nawet po pierwszej wizycie można :)
U mnie już widać, mam obwod pasa 10 cm wiekszy. 😅 w pierwszej ibcy ludzie w 8 tc widzieli, w drugiej w 6 Pani dr meza spytała, czy jestem w ciąży. Takze nie ma co ukrywać. 😅
5. tydzień217–8245 mlU/ml
Trzymam się tego zakresu, który znalazłam, 4+4 to przecież 5 tydzień.
Chciałam się uspokoić sprawdzaniem bety i jakoś mi to nie wyszło xd
4+4 to 4 tc. Liczą się skończone tygodnie. Ale luz, w pierwszej ciazy mialam w 5 tc betę jak na koniec 6, teraz teraz w 4 jak w 5. I mam po 1 dziecku na ciążę, nie ma co schizowac z tymi bliźniakami od razu. 😅

Ostatnia edycja:
Ja dopiero będę się umawiać, myślę że na przyszły tydzień, bo po cichu liczę że już coś będzie:) teraz jestem 4+1

Z ciekawości - kiedy mówicie rodzicom o ciąży? Jak mi potwierdzą to na bank nie wytrzymam do 12 tygodnia 😅
My mamy w zamiarze poczekać do prenatalnych. Mieszkamy ok. 400km od rodziców, więc to trochę wyprawa, a chcemy to zrobić osobiście żeby zobaczyć reakcję na pierwsze wnuczę 😊

Ja planuję wytrzymać do około 12 tygodnia - przynajmniej do prenatalnych pierwszych. Choć obawiam się, że będzie widać już i ciężko będzie tuszować :) w pierwszej ciąży mówiliśmy w okolicy 10 tygodnia, tak się cieszyliśmy, nie mogliśmy się doczekać.
Zależy jakie macie relacje - jeśli odpukać coś by się miało podziać złego, też byście tym osobom o tym mówili - to myślę, że nawet po pierwszej wizycie można :)
Mówisz że będzie już widać koło 12? 😳
W poprzedniej ciąży do 5mca nie miałam w ogóle brzucha i mam nadzieję że teraz będzie tak samo 😆😆😆😆

Ja dopiero będę się umawiać, myślę że na przyszły tydzień, bo po cichu liczę że już coś będzie:) teraz jestem 4+1

Z ciekawości - kiedy mówicie rodzicom o ciąży? Jak mi potwierdzą to na bank nie wytrzymam do 12 tygodnia 😅
Ja czekam do usg :) jeśli za 2 tyg na ekranie wszystko będzie ok, najpewniej podzielę się z nimi tą informacją 💪

U mnie już widać, mam obwod pasa 10 cm wiekszy. 😅 w pierwszej ibcy ludzie w 8 tc widzieli, w drugiej w 6 Pani dr meza spytała, czy jestem w ciąży. Takze nie ma co ukrywać. 😅

4+4 to 4 tc. Liczą się skończone tygodnie. Ale luz, w pierwszej ciazy mialam w 5 tc betę jak na koniec 6, teraz teraz w 4 jak w 5. I mam po 1 dziecku na ciążę, nie ma co schizowac z tymi bliźniakami od razu. 😅
obydwie macie rację :) ja jestem team ‚jestem w x tygodniu’ :D

Załączniki

• IMG_5323.jpeg
    IMG_5323.jpeg
    95,1 KB · Wyświetleń: 62
reklama

W 30 dniu 1 ciąży czyli 4+2 miałam wynik 2310, wiec to mnie trochę uspokoiło teraz 😅

Do góry