reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Pogoda zdecydowanie od paru dni niw sprzyja wychodzeniu z łóżka 🤭 wciąż mówię ze skoro nie mqm mdłości to ciąża jest dla mnie bardzo łaskawa więc na resztę objawów nawet nie narzekam 🤭 martwię sie tylko o moje włosy czy cos z nich wogole zostanie do porodu 😂
Ja mam wiecznie tluste i co dziennie musze myc, eh. No ale nic to, za miesiąc bedzie lepiej. 😅

reklama
Haha nigdy nie mów nigdy :) ja z wykształcenia jestem biologiem dokładnie antropologiem 😏
To prawda, nigdy nie wiadomo co przyniesie przyszłość:) ale na chwile obecna chce skończyć studia i mam nadzieje ze to pozwoli mi realizować swoje plany i marzenia :) ostatnio poznałam dziewczynę która po leśnictwie zajęła się masażami kobido, więc też dwie zupełnie różne bajki 😂
Ja jestem domatorem. Właśnie finalizujemy zakup siedliska i uciekamy od cywilizacji, teraz mieszkamy w malym miasteczku, mamy kury i kaczki, ale to jeszcze nie to. Moje dzieci to lesne ludki, nie lubią cywilizacji. Maz tez chce na wies, choc on musi jezdzic do pracy, ale ma fajna pracę która lubi i jest sam sobie szefem, więc pracuje, kiedy potrzeba, a jak jest potrzebny w domu lub nie ma ochoty na pracowanie, zostaje w domu. :) mamy firmę budowlana i odnawiamy zabytki, to bardzo ciekawe. :)
Jestem już po badaniach i śniadaniu, matko, ależ byłam głodna. Ciekawe, kiedy wyniki będą. A jutro o 8 wizyta i będziemy szukać zarodeczka. 😅
Chyba Cie rozumiem, chociaż ja w zależności jak wiatr zawieje - kocham siedzieć w domu ale czasem mam ochotę się spakować i podbijać świat. Mieszkamy na wsi, wprawdzie to taka wies której bliżej już chyba do miasta niż do wsi ale nie wyobrażam sobie żebym miała mieszkać w jakimś innym miejscu
Pogoda zdecydowanie od paru dni niw sprzyja wychodzeniu z łóżka 🤭 wciąż mówię ze skoro nie mqm mdłości to ciąża jest dla mnie bardzo łaskawa więc na resztę objawów nawet nie narzekam 🤭 martwię sie tylko o moje włosy czy cos z nich wogole zostanie do porodu 😂
Tez wypadają Ci wlosy? Ja wyciągam na chwile obecna garściami, mam nadzieje ze to się za chwilę skonczy I do porodu coś jeszcze odrośnie bo później znowu prędzej czy później wróci ten sam problem:/

Czy wy już wszystkie jesteście po pierwszych wizytach? Czy tylko ja stwierdziłam ze zaczekam z ginekologiem jeszcze 2 tygodnie? 🙈

Czy wy już wszystkie jesteście po pierwszych wizytach? Czy tylko ja stwierdziłam ze zaczekam z ginekologiem jeszcze 2 tygodnie? 🙈
Ja już byłam w tamtym tygodniu, bo miałam polipy endometrialne I się balam krwotokow czy nie wiem w sumie, czego. Polipy nie zagrażają, nie istnieją już, zarosło je endometrium, był pęcherzyk, jutro idę szukać zarodka, będzie 5+3, w sumie ja chciałam poczekać, ale ginka powiedziała, abym przyjechala, no to jadę. 😅

Ja idę dopiero 24 :) to będzie 7+5
Na kiedy wypada Ci termin? :)
Ja już byłam w tamtym tygodniu, bo miałam polipy endometrialne I się balam krwotokow czy nie wiem w sumie, czego. Polipy nie zagrażają, nie istnieją już, zarosło je endometrium, był pęcherzyk, jutro idę szukać zarodka, będzie 5+3, w sumie ja chciałam poczekać, ale ginka powiedziała, abym przyjechala, no to jadę. 😅
Jak mówi żeby iść to korzystaj :D ja się wstrzymuje ze względu na to ze boje się że będzie za wcześniej. A w drugiej ciazy mialam wlasnie taka sytuację ze poszłam na pierwszą wizyte, nie wystawiła mi karty ciąży tylko kazała przyjść za 2 tygodnie i jakoś tak źle się z tym poczułam. :/
Ja mam pierwszą wizyte 30.08 :oops:
Moja pewnie też tak wypadnie, chociaż 31 wyjeżdżamy i chciałabym z jednej strony załatwić to przed a z drugiej no cały czas mam wrażenie że za wcześnie. Ponoc serduszko widać już przy jakimś poziomie bety, więc zobaczymy jak te pomiary wyjdą w tym tygodniu

Na kiedy wypada Ci termin? :)

Jak mówi żeby iść to korzystaj :D ja się wstrzymuje ze względu na to ze boje się że będzie za wcześniej. A w drugiej ciazy mialam wlasnie taka sytuację ze poszłam na pierwszą wizyte, nie wystawiła mi karty ciąży tylko kazała przyjść za 2 tygodnie i jakoś tak źle się z tym poczułam. :/

Moja pewnie też tak wypadnie, chociaż 31 wyjeżdżamy i chciałabym z jednej strony załatwić to przed a z drugiej no cały czas mam wrażenie że za wcześnie. Ponoc serduszko widać już przy jakimś poziomie bety, więc zobaczymy jak te pomiary wyjdą w tym tygodniu
No ja poszlam w drugiej ciazy w 5+0, moja ginka chce, aby przyjść i uwidocznic pęcherzyk, wtedy nie ma obaw o ciaze ektopowa. W sumie słusznie. Dowiedziałam się, że jest pęcherzyk jak 4+3, więc albo się zatrzymało, albo ciaza młodsza. Powiedziala, że mogę przyjsc za 2 dni i zobaczymy czy rosnie, czułam, że ciaza młodsza, bo beta w dniu okresu była 3,8 dopiero, a robiona wczesniej negatywna w ogole, co wskazywało na młodsza ciążę, ale poszlam po w dniach i było ok.
Co do serduszka, widziałam je w 5+5. Wysokość bety nie ma znaczenia, po prostu chyba w 5+3 można je najwczesniej zobaczyć, jeśli gin ma dobry sprzęt, ale może się tak ułożyć, że się go nie znajdzie na takim etapie i to też jest ok.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry