Właśnie czytalam o problemach z zastawka, czy to widac na usg? U mnie jest problem z hipotonia ortostaryczna, nie mogę stać w miejscu dluzej niż 5 minut, po wysiłku spada mi cisnienie, a tętno rosnie, i robi mi się slabo.Ja mam też problemy z wysokim tętnem. Mam zespół Barlowa. Cała ciążę brałam tabletki. Z tym, że ja miałam nadciśnienie w ciazy. Teraz z kolei mam niziutkie i puls tez mi się obniża. Az musze pic rano kawę bo za niskie ciśnienie tez jest dla dziecka niebezpieczne. Ehh same problemy, ale trzeba te 9 mcy jakos się przekulać
reklama
Aleksandraan
Fanka BB :)
Myślę, że na takie pytanie może odpowiedzieć tylko kardiolog. Na USG powinno być widać czy serce jest prawidłowej budowy, można zrobić echo i założyć holtera, żeby sprawdzić czynność serca.Właśnie czytalam o problemach z zastawka, czy to widac na usg? U mnie jest problem z hipotonia ortostaryczna, nie mogę stać w miejscu dluzej niż 5 minut, po wysiłku spada mi cisnienie, a tętno rosnie, i robi mi się slabo.
Ja miewam tylko częstoskurcze. Ciśnienie na ogół mam albo delikatnie obniżone 90/60 albo 110/60
Czuję się przy takim ciśnieniu bardzo dobrze.
Ariszka
Tak, na usg widac. No przynajmniej kardiolog zobaczyl moja wadę.Właśnie czytalam o problemach z zastawka, czy to widac na usg? U mnie jest problem z hipotonia ortostaryczna, nie mogę stać w miejscu dluzej niż 5 minut, po wysiłku spada mi cisnienie, a tętno rosnie, i robi mi się slabo.
O, super. To przynajmniej to będzie wiadomo. Holtera mi na pewno założy, i zobaczymy, co tam wyjdzie.Tak, na usg widac. No przynajmniej kardiolog zobaczyl moja wadę.
Aleksandraan
Aleksandraan
Xkarolina31
Aktywna w BB
A macie dziewczyny jakiea większe objawy juz? Ja poza zgaga i czasem kłującym podbrzuszem to sie czuje rewelacyjnie czasem zasnę w ciągu dnia no i włosy lecą garściami, czasem się zastanawiam czy tam na pewno ktoś rośnie w tym brzuchu bo po objawach to nie da sie tego odczuć
U mnie bol i powiększone piersi, ból jak na okres i totaln niemoc. Normalnie nie mam sily się podnieść. Wszystko minie za 3 tygodnie, jeśli będzie tak, jak we wcześniejszych ciążach.A macie dziewczyny jakiea większe objawy juz? Ja poza zgaga i czasem kłującym podbrzuszem to sie czuje rewelacyjnie czasem zasnę w ciągu dnia no i włosy lecą garściami, czasem się zastanawiam czy tam na pewno ktoś rośnie w tym brzuchu bo po objawach to nie da sie tego odczuć
Czescjaksiemasz
Ja w sumie czuję się całkiem normalnie i mam nadzieję, że tak zostanie wcześniej mnie muliło ale już przeszłoA macie dziewczyny jakiea większe objawy juz? Ja poza zgaga i czasem kłującym podbrzuszem to sie czuje rewelacyjnie czasem zasnę w ciągu dnia no i włosy lecą garściami, czasem się zastanawiam czy tam na pewno ktoś rośnie w tym brzuchu bo po objawach to nie da sie tego odczuć
reklama
Ja jestem cały czas śpiąca, piersi bolą przy dotyku. Czasem mam lekkie zawroty głowy.A macie dziewczyny jakiea większe objawy juz? Ja poza zgaga i czasem kłującym podbrzuszem to sie czuje rewelacyjnie czasem zasnę w ciągu dnia no i włosy lecą garściami, czasem się zastanawiam czy tam na pewno ktoś rośnie w tym brzuchu bo po objawach to nie da sie tego odczuć
Mam cały czas obawy czy wszystko jest w porządku, 1 ciąża była bez jakichkolwiek problemów, jakie jest prawdopodobieństwo, ze ta tez taka będzie? Wizyta dopiero za 2 tygodnie i nie wiem jak dotrwam
Dodam, ze udało się w 1 cyklu starań i to zbyt piękne by było prawdziwe