reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Ja mam też problemy z wysokim tętnem. Mam zespół Barlowa. Cała ciążę brałam tabletki. Z tym, że ja miałam nadciśnienie w ciazy. Teraz z kolei mam niziutkie i puls tez mi się obniża. Az musze pic rano kawę bo za niskie ciśnienie tez jest dla dziecka niebezpieczne. Ehh same problemy, ale trzeba te 9 mcy jakos się przekulać❤️
Właśnie czytalam o problemach z zastawka, czy to widac na usg? U mnie jest problem z hipotonia ortostaryczna, nie mogę stać w miejscu dluzej niż 5 minut, po wysiłku spada mi cisnienie, a tętno rosnie, i robi mi się slabo.

reklama
Właśnie czytalam o problemach z zastawka, czy to widac na usg? U mnie jest problem z hipotonia ortostaryczna, nie mogę stać w miejscu dluzej niż 5 minut, po wysiłku spada mi cisnienie, a tętno rosnie, i robi mi się slabo.
Myślę, że na takie pytanie może odpowiedzieć tylko kardiolog. Na USG powinno być widać czy serce jest prawidłowej budowy, można zrobić echo i założyć holtera, żeby sprawdzić czynność serca.
Ja miewam tylko częstoskurcze. Ciśnienie na ogół mam albo delikatnie obniżone 90/60 albo 110/60
Czuję się przy takim ciśnieniu bardzo dobrze.

Tak, na usg widac. No przynajmniej kardiolog zobaczyl moja wadę.

Moja córka rozlała dzisiaj napój na podłogę i zastanawiam się czy to nie wróżba dwóch pęcherzyków. 😂😂😂

Chociaż przypomina mi paprykę, jabłko albo dynie z oczami 😂

Załączniki

• IMG_20230806_120733671.jpg
    IMG_20230806_120733671.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 71
A macie dziewczyny jakiea większe objawy juz? Ja poza zgaga i czasem kłującym podbrzuszem to sie czuje rewelacyjnie 🙆‍♀️czasem zasnę w ciągu dnia no i włosy lecą garściami, czasem się zastanawiam czy tam na pewno ktoś rośnie w tym brzuchu bo po objawach to nie da sie tego odczuć 😄💙

A macie dziewczyny jakiea większe objawy juz? Ja poza zgaga i czasem kłującym podbrzuszem to sie czuje rewelacyjnie 🙆‍♀️czasem zasnę w ciągu dnia no i włosy lecą garściami, czasem się zastanawiam czy tam na pewno ktoś rośnie w tym brzuchu bo po objawach to nie da sie tego odczuć 😄💙
U mnie bol i powiększone piersi, ból jak na okres i totaln niemoc. Normalnie nie mam sily się podnieść. Wszystko minie za 3 tygodnie, jeśli będzie tak, jak we wcześniejszych ciążach. ;)

Ja w sumie czuję się całkiem normalnie i mam nadzieję, że tak zostanie 😁 wcześniej mnie muliło ale już przeszło 🤷🏼‍♀️

reklama
Ja jestem cały czas śpiąca, piersi bolą przy dotyku. Czasem mam lekkie zawroty głowy.
Mam cały czas obawy czy wszystko jest w porządku, 1 ciąża była bez jakichkolwiek problemów, jakie jest prawdopodobieństwo, ze ta tez taka będzie? Wizyta dopiero za 2 tygodnie i nie wiem jak dotrwam 😩
Dodam, ze udało się w 1 cyklu starań i to zbyt piękne by było prawdziwe

Do góry