reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

A macie dziewczyny jakiea większe objawy juz? Ja poza zgaga i czasem kłującym podbrzuszem to sie czuje rewelacyjnie 🙆‍♀️czasem zasnę w ciągu dnia no i włosy lecą garściami, czasem się zastanawiam czy tam na pewno ktoś rośnie w tym brzuchu bo po objawach to nie da sie tego odczuć 😄💙
U mnie ból podbrzusza, bolące i powiększone piersi. Ciągłe zmęczenie, dosłownie mogłabym przeleżeć cały dzień. Dodatkowo huśtawka emocjonalna - byle głupota mnie potrafi wzruszyć a za chwilę jestem wściekła nie wiem dlaczego.

reklama
To ja wolę jak coś czuję w podbrzuszu bo wtedy jakaś spokojniejsza jestem a jak jest dzień bez objawów to wtedy panikuje 😂 obyśmy wytrwały te ciążę bez na bawienia sie nerwicy 🤭
Ja mam adhd i jestem bardzo nerwowa, ale w ciążach zupełnie mi przechodzi, czuje tski spokoj, wszyscy się śmieją, że jak nie ja, ze mi to nie pasuje, choc to mila odmiana. 😅 także ja mam nadzieję wytrwać bez nerwicy, choc za 7 tygodni I 5 dni (tak odliczam) przeprowadzka 300 km od domu. 😱 to mnie nieco stresuje.

U mnie w każdej ciazy od terminu okresu do 9 tc. Takze norma. Macica się powiększa, rozciąga, i stąd ten bol, to normalne. Póki nie jest skurczowy, czyli co chsile występują skurcze, nie jest bardzo silny, nie ma plamienia, to luz. U mnie jest taki jednostajny, czasem mocniejszy, czasem slabszy, ale jest i wkurza.
Nie jest skurczowy, nie jest taki mocny zebym musiala brac tabletkę, nie plamie, nic z tych rzeczy. Tylko mi sie taki bol zle kojarzy. No i przez to się stresuje.
ja tez mam takie bole, ale wystepuja okresowo i nie sa jakies uciazliwe
No to ja tak samo, tez miewam czasami i nie mocne, ale z dwojga złego juz wolę jak mnie bolą cycki🙈
To ja wolę jak coś czuję w podbrzuszu bo wtedy jakaś spokojniejsza jestem a jak jest dzień bez objawów to wtedy panikuje 😂 obyśmy wytrwały te ciążę bez na bawienia sie nerwicy 🤭
Oczywiście, że ja bez objawów tez panikuje haha. Najlepiej by było przespać te 9 miesięcy i obudzić się z dzidziusiem🤣

Nie jest skurczowy, nie jest taki mocny zebym musiala brac tabletkę, nie plamie, nic z tych rzeczy. Tylko mi sie taki bol zle kojarzy. No i przez to się stresuje.

No to ja tak samo, tez miewam czasami i nie mocne, ale z dwojga złego juz wolę jak mnie bolą cycki🙈

Oczywiście, że ja bez objawów tez panikuje haha. Najlepiej by było przespać te 9 miesięcy i obudzić się z dzidziusiem🤣
Ten bol odczuwam identycznie jak ten przed okresem. Wiec bez nerwów. :)

Krew na betę i inne badania pobrana i udało mi się umówić na pojutrze na wizytę do endo, do której próbowałam się dostać od ponad pół roku, so far so good 🤞🏻
Super! Ja jutro na badania, bo w środę wizyta u ginki, ale bez bety, nie widzę sensu jej robić. :)
I też mam endo jutro lub w czwartek, chyba w czwartek, ale nie pamiętam, beda dzwonic dzien przed to się dowiem. 😅

Super! Ja jutro na badania, bo w środę wizyta u ginki, ale bez bety, nie widzę sensu jej robić. :)
I też mam endo jutro lub w czwartek, chyba w czwartek, ale nie pamiętam, beda dzwonic dzien przed to się dowiem. 😅
zazdroszczę wizyty u gin za dwa dni! Ja do następnego piątku muszę czekać 🙈😂 ale jak dzisiejsza beta wyjdzie w porządku i przyjdzie do paczkomatu rekwizyt to może dzisiaj obwieszczę partnerowi dobrą nowinę w końcu po tygodniu 😂

reklama
A ja wlasnie próbuje się dostać do jakiegoś endokrynologa. Na razie jestem na liście rezerwowej na 27 sierpnia 🤯🤯🤯

Do góry