reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Hej dziewczyny ;)
Trochę sobie zrobiłam wolne od grupy ale pamietam o Was. Wczoraj miał dzień bólu głowy ale dziś już trochę lepiej. I dziś pierwszy raz nie bolały mnie cycki jak je wyjęłam wieczorem ze stanika. Chyba objawy już zaczęły ustępować. Oby było coraz lepiej bo ostatnio miałam słabe dni.

Widziałam coś odnośnie prywatnego wątku. Poproszę tez o dodanie mnie.

Cześć,
ja również chciałabym się z Wami przywitać.
Dziś 12+2 według usg.
Mam 35 lat i 10-letniego syna. Od 4 lat staramy się z mężem o dziecko, no i wreszcie nam się udało co nas cieszy i mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
Z racji mojego wieku dostałam skierowanie na badania prenatalne.
Umówiłam się od razu następnego w poradni prenatalnej w Olsztynie bo to najbliżej mojej miejscowości. No i tak minęły 2 tygodnie. W poniedziałek jeszcze dzwonili potwierdzić wizytę na piątek. A tu dziś dzwonią do mnie, że NFZ im już nie sfinansuje kolejnych badań refundowanych we wrześniu i muszą moją wizytę odwołać. No szok po prostu , nie spodziewałam się czegoś takiego. Nie wiem co teraz zrobić. Szukać szybko terminu w innych poradniach? Nie wiem czy to nie za późno będzie. Jutro będzie już 12+3. Można się umawiać gdzie się chce? W innym województwie? Mogłabym też dojechać np. do Gdańska lub do Bydgoszczy.
Może mi coś doradzicie dziewczyny bo sama nie wiem co o tym wszystkim sądzić. Ta sytuacja mnie dobiła.🙄

reklama
Cześć,
ja również chciałabym się z Wami przywitać.
Dziś 12+2 według usg.
Mam 35 lat i 10-letniego syna. Od 4 lat staramy się z mężem o dziecko, no i wreszcie nam się udało co nas cieszy i mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
Z racji mojego wieku dostałam skierowanie na badania prenatalne.
Umówiłam się od razu następnego w poradni prenatalnej w Olsztynie bo to najbliżej mojej miejscowości. No i tak minęły 2 tygodnie. W poniedziałek jeszcze dzwonili potwierdzić wizytę na piątek. A tu dziś dzwonią do mnie, że NFZ im już nie sfinansuje kolejnych badań refundowanych we wrześniu i muszą moją wizytę odwołać. No szok po prostu , nie spodziewałam się czegoś takiego. Nie wiem co teraz zrobić. Szukać szybko terminu w innych poradniach? Nie wiem czy to nie za późno będzie. Jutro będzie już 12+3. Można się umawiać gdzie się chce? W innym województwie? Mogłabym też dojechać np. do Gdańska lub do Bydgoszczy.
Może mi coś doradzicie dziewczyny bo sama nie wiem co o tym wszystkim sądzić. Ta sytuacja mnie dobiła.🙄
Dzwoń jak najszybciej bo czas jest do 13+6 :) więc myślę, że gdzieś znajdzie się termin. Czasem kliniki prywatne robią na NFZ badania więc możesz też tak spróbować poszukać. Ja tak miałam w pierwszej ciąży, że robiłam w prywatnej na NFZ i teraz też :)
W Gdańsku polecam klinikę invicta - tam miałam robioną amniopunkcję i czułam się bardzo dobrze zaopiekowana a wiem, że robią prenatalne na NFZ. Polecam tam zadzwonić może się znajdzie termin.
Powiedz im jak zostałaś potraktowana i że sprawa jest no kiepska to może się zlitują 😘

Ostatnia edycja:
Do góry