reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Ta glukoza to widzę ze jakiś mega ciężki temat. Mi wyszła 85 przy normie do 77-99mg i jak podesłałam gin wyniki to powiedziała ze dawno nie widziała takiej pięknej bo wszystkim wychodzą grubo ponad.
Za to Medicover zapomniał dodać w moim zleceniu TSH. Grrrr! Wiec jutro znowu tam muszę jechać :(

wiem co czujesz. Teraz już nic nie zrobimy tylko trzeba czekać.
Co do wyniku to pamietam ze jak robiłam Sanco w poniedziałek to wynik był właśnie w piątek. Teraz będę mieć taki sam schemat..
Byłoby super kolejny weekend wejśc - mam nadzieję - ze spokojem. Gorzej jak będzie coś nie tak. :/

reklama
zależy :) ja pamiętam że w pierwszej ciąży miałam badania I trymestru częściowo tak i częściowo tak, zależy dużo od 'warunkow' w sensie na pewno od ilości tkanki tłuszczowej na brzuchu i pewnie też od ułożenia malucha :)
Czyli po pracy jeszcze szybkie podgalanie mnie czeka i wysmarowanie się brokatem 🤣😎

strasznie długo... Nie chcesz iść wcześniej? Ja bym nie wytrzymała. Dla.mnie max to 2 tyg. Ale ostatnio byłam tydzień temu.
rozważam żeby zapisać się prywatnie.. ale też z drugiej strony nie chce popadać w przesadę, patrząc na inne kraje to u nas te wizyty co 3-4 tygodnie są częste. I żeby nikt nie zrozumiał źle, rozumiem że taka częstotliwość dla niektórych jest za mała i wolą mieć raz na dwa tygodnie czy nawet częściej kontrolę

Mój lekarz zalecał żeby zrobić prenatalne między 11+2 a 12+5. Przy czym zaznaczył, że najlepiej w 12 tyg. Ja jestem umówiona na prenatalne dopiero na 22.09 w 11+6 😊

Mam pytanie do dziewczyn, które robią Nifty. Czy jest jakiś graniczny tydzień do którego należy zrobić badanie? Chcę zrobić badanie ale dopiero po prenatalnych i zastanawiam się czy to nie będzie za późno

Mój lekarz zalecał żeby zrobić prenatalne między 11+2 a 12+5. Przy czym zaznaczył, że najlepiej w 12 tyg. Ja jestem umówiona na prenatalne dopiero na 22.09 w 11+6 😊

Mam pytanie do dziewczyn, które robią Nifty. Czy jest jakiś graniczny tydzień do którego należy zrobić badanie? Chcę zrobić badanie ale dopiero po prenatalnych i zastanawiam się czy to nie będzie za późno
nie ma. Graniczny jest wiek startowy od 10+ ale później robisz kiedy chcesz.

reklama
rozważam żeby zapisać się prywatnie.. ale też z drugiej strony nie chce popadać w przesadę, patrząc na inne kraje to u nas te wizyty co 3-4 tygodnie są częste. I żeby nikt nie zrozumiał źle, rozumiem że taka częstotliwość dla niektórych jest za mała i wolą mieć raz na dwa tygodnie czy nawet częściej kontrolę
Ja poprzednio chodziłam co tydzień, lub nawet dwa razy w tygodniu. Dosłownie przy każdym bolu brzucha, byłam już na usg.
Teraz mam większy dystans. Po prostu zobaczymy jak będzie

Do góry