reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Ta glukoza to widzę ze jakiś mega ciężki temat. Mi wyszła 85 przy normie do 77-99mg i jak podesłałam gin wyniki to powiedziała ze dawno nie widziała takiej pięknej bo wszystkim wychodzą grubo ponad.
Za to Medicover zapomniał dodać w moim zleceniu TSH. Grrrr! Wiec jutro znowu tam muszę jechać :(

wiem co czujesz. Teraz już nic nie zrobimy tylko trzeba czekać.
Co do wyniku to pamietam ze jak robiłam Sanco w poniedziałek to wynik był właśnie w piątek. Teraz będę mieć taki sam schemat..
Byłoby super kolejny weekend wejśc - mam nadzieję - ze spokojem. Gorzej jak będzie coś nie tak. :/

reklama
zależy :) ja pamiętam że w pierwszej ciąży miałam badania I trymestru częściowo tak i częściowo tak, zależy dużo od 'warunkow' w sensie na pewno od ilości tkanki tłuszczowej na brzuchu i pewnie też od ułożenia malucha :)
Czyli po pracy jeszcze szybkie podgalanie mnie czeka i wysmarowanie się brokatem 🤣😎

strasznie długo... Nie chcesz iść wcześniej? Ja bym nie wytrzymała. Dla.mnie max to 2 tyg. Ale ostatnio byłam tydzień temu.
rozważam żeby zapisać się prywatnie.. ale też z drugiej strony nie chce popadać w przesadę, patrząc na inne kraje to u nas te wizyty co 3-4 tygodnie są częste. I żeby nikt nie zrozumiał źle, rozumiem że taka częstotliwość dla niektórych jest za mała i wolą mieć raz na dwa tygodnie czy nawet częściej kontrolę

Mój lekarz zalecał żeby zrobić prenatalne między 11+2 a 12+5. Przy czym zaznaczył, że najlepiej w 12 tyg. Ja jestem umówiona na prenatalne dopiero na 22.09 w 11+6 😊

Mam pytanie do dziewczyn, które robią Nifty. Czy jest jakiś graniczny tydzień do którego należy zrobić badanie? Chcę zrobić badanie ale dopiero po prenatalnych i zastanawiam się czy to nie będzie za późno

Mój lekarz zalecał żeby zrobić prenatalne między 11+2 a 12+5. Przy czym zaznaczył, że najlepiej w 12 tyg. Ja jestem umówiona na prenatalne dopiero na 22.09 w 11+6 😊

Mam pytanie do dziewczyn, które robią Nifty. Czy jest jakiś graniczny tydzień do którego należy zrobić badanie? Chcę zrobić badanie ale dopiero po prenatalnych i zastanawiam się czy to nie będzie za późno
nie ma. Graniczny jest wiek startowy od 10+ ale później robisz kiedy chcesz.

reklama
rozważam żeby zapisać się prywatnie.. ale też z drugiej strony nie chce popadać w przesadę, patrząc na inne kraje to u nas te wizyty co 3-4 tygodnie są częste. I żeby nikt nie zrozumiał źle, rozumiem że taka częstotliwość dla niektórych jest za mała i wolą mieć raz na dwa tygodnie czy nawet częściej kontrolę
Ja poprzednio chodziłam co tydzień, lub nawet dwa razy w tygodniu. Dosłownie przy każdym bolu brzucha, byłam już na usg.
Teraz mam większy dystans. Po prostu zobaczymy jak będzie

Do góry