reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Na ostatnim USG w zeszła środę byłam 9+0 wg USG. Wyżej niż wg OM. Dziś chyba powinno być 10+2 jeśli patrzymy na to USG. Ale mi się rozjechał termin OM z USG. Dziwne bo na pierwszym USG było zgodne. Nie wiem co o tym myśleć. Zarodek jakiś większy był czy co 🫣

reklama
Trzymam kciuki:) u mnie dziś słabo cały dzień mdłości, zawroty głowy. Na kiedy umawiacie się na badanie I trymestru. Ja zapisałam się, ale zastanawiam się czy nie za wcześnie będę w równo w 11 tygodniu
Ja się zapisałam najpierw w 11 tygodniu ale przesunęłam o tydzień :) gdzieś czytałam, że optymalny jest 12 tydzień żeby udało się wszystko ładnie zobaczyć :)

Hej! Ja tez dzisiaj wizyta na 15. I będę znała wyniki pierwszych badań.

Wyczuwam nosem cukrzyce i całą reszte tego wszystkiego.
W 10 tygodniu ciąży chyba jeszcze to usg jest dopochwowe jak dobrze pamietam ?
Ja pierwsze przez brzuch mam prenatalne, wcześniej zawsze dopochwowo. Trzymam kciuki, dawaj znać co u malucha i co z cukrzycą 😉 a robiłaś krzywą?

Moja gin mowila żeby robić jak najpóźniej prenatalne wiec ja się umówiłam praktycznie pod sam koniec do lekarki która tez poprzednio mi robiła i jest nie tylko świetna specjalistką ale tez bardzo sympatyczna osobą co nie ukrywam ze jest dla mnie bardzo ważne - dlatego terminy ma pojedyncze :(
Natomiast, gin wystawiła mi jeszcze skierowanie na prenatalne z NFZ (z racji 35lat) i tez myśle żeby sobie skoczyć gdzieś wcześniej jeszcze i zrobić za free.
Na ostatnim USG w zeszła środę byłam 9+0 wg USG. Wyżej niż wg OM. Dziś chyba powinno być 10+2 jeśli patrzymy na to USG. Ale mi się rozjechał termin OM z USG. Dziwne bo na pierwszym USG było zgodne. Nie wiem co o tym myśleć. Zarodek jakiś większy był czy co 🫣
Trzymam kciuki za wizyte i Twoje nifty. Ja dopiero za tydzień. Umre z nerwow do tego czasu :(

Moja gin mowila żeby robić jak najpóźniej prenatalne wiec ja się umówiłam praktycznie pod sam koniec do lekarki która tez poprzednio mi robiła i jest nie tylko świetna specjalistką ale tez bardzo sympatyczna osobą co nie ukrywam ze jest dla mnie bardzo ważne - dlatego terminy ma pojedyncze :(
Natomiast, gin wystawiła mi jeszcze skierowanie na prenatalne z NFZ (z racji 35lat) i tez myśle żeby sobie skoczyć gdzieś wcześniej jeszcze i zrobić za free.

Trzymam kciuki za wizyte i Twoje nifty. Ja dopiero za tydzień. Umre z nerwow do tego czasNie d

Trzymam kciuki za wizyte i Twoje nifty. Ja dopiero za tydzień. Umre z nerwow do tego czasu :(
Nie dziękuję... strasznie się stresuje tym NIFTY ale nie mam już na to wpływu. Ciekawe kiedy będzie wynik jeśli robię badanie w pon... liczę po cichu że w piątek ale pewnie mało realne.

Ta glukoza to widzę ze jakiś mega ciężki temat. Mi wyszła 85 przy normie do 77-99mg i jak podesłałam gin wyniki to powiedziała ze dawno nie widziała takiej pięknej bo wszystkim wychodzą grubo ponad.
Za to Medicover zapomniał dodać w moim zleceniu TSH. Grrrr! Wiec jutro znowu tam muszę jechać :(
Nie dziękuję... strasznie się stresuje tym NIFTY ale nie mam już na to wpływu. Ciekawe kiedy będzie wynik jeśli robię badanie w pon... liczę po cichu że w piątek ale pewnie mało realne.
wiem co czujesz. Teraz już nic nie zrobimy tylko trzeba czekać.
Co do wyniku to pamietam ze jak robiłam Sanco w poniedziałek to wynik był właśnie w piątek. Teraz będę mieć taki sam schemat..

reklama
Jeszcze krzywej nie robiłam, dopiero teraz pewnie będę miała bo czuje, że glukoza będzie na granicy albo i ponad.
ja wczoraj na czczo 92. Od razu zakupu i wdrożyłam diete z niskim indeksem- generalnie wiem jak to ogarnąć bo mam IO ale fakt ostatnio sieta zaniedbana i metformina odstawiona- moja głupota...

Mam nadzieję że uda mi się zbić dieta i ruchem i uniknę cukrzycy,

Do góry