reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Na ostatnim USG w zeszła środę byłam 9+0 wg USG. Wyżej niż wg OM. Dziś chyba powinno być 10+2 jeśli patrzymy na to USG. Ale mi się rozjechał termin OM z USG. Dziwne bo na pierwszym USG było zgodne. Nie wiem co o tym myśleć. Zarodek jakiś większy był czy co 🫣

reklama
Trzymam kciuki:) u mnie dziś słabo cały dzień mdłości, zawroty głowy. Na kiedy umawiacie się na badanie I trymestru. Ja zapisałam się, ale zastanawiam się czy nie za wcześnie będę w równo w 11 tygodniu
Ja się zapisałam najpierw w 11 tygodniu ale przesunęłam o tydzień :) gdzieś czytałam, że optymalny jest 12 tydzień żeby udało się wszystko ładnie zobaczyć :)

Hej! Ja tez dzisiaj wizyta na 15. I będę znała wyniki pierwszych badań.

Wyczuwam nosem cukrzyce i całą reszte tego wszystkiego.
W 10 tygodniu ciąży chyba jeszcze to usg jest dopochwowe jak dobrze pamietam ?
Ja pierwsze przez brzuch mam prenatalne, wcześniej zawsze dopochwowo. Trzymam kciuki, dawaj znać co u malucha i co z cukrzycą 😉 a robiłaś krzywą?

Moja gin mowila żeby robić jak najpóźniej prenatalne wiec ja się umówiłam praktycznie pod sam koniec do lekarki która tez poprzednio mi robiła i jest nie tylko świetna specjalistką ale tez bardzo sympatyczna osobą co nie ukrywam ze jest dla mnie bardzo ważne - dlatego terminy ma pojedyncze :(
Natomiast, gin wystawiła mi jeszcze skierowanie na prenatalne z NFZ (z racji 35lat) i tez myśle żeby sobie skoczyć gdzieś wcześniej jeszcze i zrobić za free.
Na ostatnim USG w zeszła środę byłam 9+0 wg USG. Wyżej niż wg OM. Dziś chyba powinno być 10+2 jeśli patrzymy na to USG. Ale mi się rozjechał termin OM z USG. Dziwne bo na pierwszym USG było zgodne. Nie wiem co o tym myśleć. Zarodek jakiś większy był czy co 🫣
Trzymam kciuki za wizyte i Twoje nifty. Ja dopiero za tydzień. Umre z nerwow do tego czasu :(

Moja gin mowila żeby robić jak najpóźniej prenatalne wiec ja się umówiłam praktycznie pod sam koniec do lekarki która tez poprzednio mi robiła i jest nie tylko świetna specjalistką ale tez bardzo sympatyczna osobą co nie ukrywam ze jest dla mnie bardzo ważne - dlatego terminy ma pojedyncze :(
Natomiast, gin wystawiła mi jeszcze skierowanie na prenatalne z NFZ (z racji 35lat) i tez myśle żeby sobie skoczyć gdzieś wcześniej jeszcze i zrobić za free.

Trzymam kciuki za wizyte i Twoje nifty. Ja dopiero za tydzień. Umre z nerwow do tego czasNie d

Trzymam kciuki za wizyte i Twoje nifty. Ja dopiero za tydzień. Umre z nerwow do tego czasu :(
Nie dziękuję... strasznie się stresuje tym NIFTY ale nie mam już na to wpływu. Ciekawe kiedy będzie wynik jeśli robię badanie w pon... liczę po cichu że w piątek ale pewnie mało realne.

Ta glukoza to widzę ze jakiś mega ciężki temat. Mi wyszła 85 przy normie do 77-99mg i jak podesłałam gin wyniki to powiedziała ze dawno nie widziała takiej pięknej bo wszystkim wychodzą grubo ponad.
Za to Medicover zapomniał dodać w moim zleceniu TSH. Grrrr! Wiec jutro znowu tam muszę jechać :(
Nie dziękuję... strasznie się stresuje tym NIFTY ale nie mam już na to wpływu. Ciekawe kiedy będzie wynik jeśli robię badanie w pon... liczę po cichu że w piątek ale pewnie mało realne.
wiem co czujesz. Teraz już nic nie zrobimy tylko trzeba czekać.
Co do wyniku to pamietam ze jak robiłam Sanco w poniedziałek to wynik był właśnie w piątek. Teraz będę mieć taki sam schemat..

reklama
Jeszcze krzywej nie robiłam, dopiero teraz pewnie będę miała bo czuje, że glukoza będzie na granicy albo i ponad.
ja wczoraj na czczo 92. Od razu zakupu i wdrożyłam diete z niskim indeksem- generalnie wiem jak to ogarnąć bo mam IO ale fakt ostatnio sieta zaniedbana i metformina odstawiona- moja głupota...

Mam nadzieję że uda mi się zbić dieta i ruchem i uniknę cukrzycy,

Do góry