U mnie po poronieniu 2 tygodnie czekałam na okres, takie brudki wylatywały, a krwawienia nie było, a później znów trwało grubo ponad tydzień, magnez zacznij brać. Nie przyspieszysz tego, może spokojnie samo się oczyści.Dziewczyny, może któraś wie. Czekam na krwawienie, już się wydawało, ze sie zaczyna, poszly dwa skrzepy, ale wczoraj ucichło, dzis zero plamienia, za to w poludnie zaczal mnie boleć brzuch okresowo. Szyjka wciąż otwarta. Beta była 16.500 3 tygodnie temu, 5 dni po niej zarodek 2mm, więc musiała jesscze urosnac, a dzis 20.000, więc już spada. Czy jak spada to jest szansa na krwawienie? Czy to nie ma związku? W piątek powtarzam badanie i mam wieczorem wizytę, dr oceni endometrium, czy na coś się zanosi czy raczej nie. Do srody bralam duphaston na krwiaka, wiec dzis 7 dzien bez niego. Czuję się bardzo dobrze i nie mam gorączki, do 10 września mogę bezpiecznie czekać, a potem zobaczymy. Ale nie chce do szpitala. Jestem najgorszym pacjentem świata i nie wyrażę zgody na narkozę, bo jestem w diagnostyce kardiologicznej. No więc bardzo liczę, że samo pójdzie.
reklama
Ale lekarz najlepiej będzie wiedział co będzie najlepszym rozwiązaniem.
A ja dziś (nie wiem czy to pozostałość po tej jelitowke) od rana mdłości i słabo. No aż czekam z przerażeniem do jutra
Mam koleżankę, która zaczęła wymiotować w 3 m-cu i do samego porodu się męczyła. Matko, oby to pozostałość po jelitowce
A ja dziś (nie wiem czy to pozostałość po tej jelitowke) od rana mdłości i słabo. No aż czekam z przerażeniem do jutra
Mam koleżankę, która zaczęła wymiotować w 3 m-cu i do samego porodu się męczyła. Matko, oby to pozostałość po jelitowce
Mam teraz bol, jak miewalam cystach czynnościowych, wzwlam ibuprom 45 minut temu, ale nie czuje poprawy poki co. Boli bardzo tak jednostajnie, skurczowo. Wiec mam nadzieje, ze jednak się uda. Ja jestem za tym, by organizm sam sobie radził, jeśli tylko może.czasem można zagadać żeby dali ci tabsy do domu. Ale ja bym się nie zdecydowała. Na mnie szpital działa raczej neutralnie. Trzeba być to jestem bez histerii ale rozumiem różne podejścia. Ja bym wolała w nim być z tego względu że jak coś się wydarzy to masz opiekę.
Ale słyszałam o przypadkach że zakładają tabletki i wychodzisz do domu. Z tym że u mnie zakładali tabletki co kilka godzin. W ciazy 6+5 na drugi dzień zarodka już nie było na USG więc poszło bardzo szybko.
A magnez nie opóźni?U mnie po poronieniu 2 tygodnie czekałam na okres, takie brudki wylatywały, a krwawienia nie było, a później znów trwało grubo ponad tydzień, magnez zacznij brać. Nie przyspieszysz tego, może spokojnie samo się oczyści.
Boli bardzo, plamienia zero, ale mam nadzieję, że pojdzie. Dr mi odpisała, że jak beta spada w miarę sprawnie, to dużo większą szansa, że ruszy. Dziś mam 20.000, 3 tygodnie temu 16.500, ale jeszcse rosła co najmniej 5 dni, bo po 5 dniach pojawił się zarodek. Wiec teraz już na pewno spada. W piątek powtórzę, jeśli nic się nie wydarzy.
Marta_322332
Fanka BB :)
hej jak tam dziś u wAs? Ja doliczam i o 15:50 mam wizytę!
Stokrotkaaaa
Trzymam kciuki u mnie dziś słabo cały dzień mdłości, zawroty głowy. Na kiedy umawiacie się na badanie I trymestru. Ja zapisałam się, ale zastanawiam się czy nie za wcześnie będę w równo w 11 tygodniuhej jak tam dziś u wAs? Ja doliczam i o 15:50 mam wizytę!
meli24
Moderator
Hej! Ja tez dzisiaj wizyta na 15. I będę znała wyniki pierwszych badań.hej jak tam dziś u wAs? Ja doliczam i o 15:50 mam wizytę!
Wyczuwam nosem cukrzyce i całą reszte tego wszystkiego.
W 10 tygodniu ciąży chyba jeszcze to usg jest dopochwowe jak dobrze pamietam ?
Ewela264
ja znalazłam jaką stronę gdzie wylicza te terminy, ale ja się chyba będę zapisywała pod koniec, żeby maluch był w miarę duży. Chociaż zobaczymy co mi na najbliższym USG wyjdzie, jaki wiekTrzymam kciuki u mnie dziś słabo cały dzień mdłości, zawroty głowy. Na kiedy umawiacie się na badanie I trymestru. Ja zapisałam się, ale zastanawiam się czy nie za wcześnie będę w równo w 11 tygodniu
Ewela264
zależy ja pamiętam że w pierwszej ciąży miałam badania I trymestru częściowo tak i częściowo tak, zależy dużo od 'warunkow' w sensie na pewno od ilości tkanki tłuszczowej na brzuchu i pewnie też od ułożenia maluchaHej! Ja tez dzisiaj wizyta na 15. I będę znała wyniki pierwszych badań.
Wyczuwam nosem cukrzyce i całą reszte tego wszystkiego.
W 10 tygodniu ciąży chyba jeszcze to usg jest dopochwowe jak dobrze pamietam ?
reklama
Marta_322332
ja mam w poniedziałek NIFTY a prenatalne wstępnie umoiowne na 21 wrzesnia.Trzymam kciuki u mnie dziś słabo cały dzień mdłości, zawroty głowy. Na kiedy umawiacie się na badanie I trymestru. Ja zapisałam się, ale zastanawiam się czy nie za wcześnie będę w równo w 11 tygodniu