reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Hej starałam się przeczytać jak najwiecej, widze ze dziś dzień „przywitania” panuje na grupie wiec i ja również się witam z Wami. Narazie 7 tc. Stres przed kolejna wizyta czy dalej będzie Ok bo już straty za sobą i choroby w wywiadzie.
Wszystkim życzę szczęśliwych nudnych ciąż 💗

Drogie dziewczyny odrazu pytanie, jak czujecie rozciąganie tak zwane na początku ciazy? Kłucia jajników , pachwin, rozpierania itp? Czy coś tez czujecie ze strony pecherza? Od wczoraj mam kłucia szczególnie przy pełnym pęcherzu. Siku normlanie ale zastawnaiam się czy to nie początek jakiejś infekcji ale mam nadzieje ze nie. dlatego chętnie poznam wasze objawy z tej strony.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie 💗

reklama
Skoro tak dziewczyny wyszły z ukrycia, to i ja się witam. U mnie tak samo dzisiaj 7+3. Widziałam serduszko i dopiero teraz mam odwagę się tu odezwać. :)

Fizycznych objawów poza ciągłym zmęczeniem właściwie nie mam, za to przestaję sobie radzić ze stresem w pracy, a jak na złość akurat teraz dostaję coraz więcej nowych obowiązków. Jak sobie radzicie w pracy?
Witamy wszystkie nowe koleżanki i trzymamy za was kciuki!
Co do stresu to jak już mam jakiś mega duży poziom to zamykam się w jakiejś salce w biurze i oglądam głupie filmiki 💁🏻‍♀️ polecam magnez na takie sytuacje :)

Ja mam dzisiaj dzień z mega nudnościami i zawrotami głowy, dosłownie nie mogę ustać na nogach :(

Hej ja już po wizycie. Wszystko super. Widziałam małego człowieka z małym noskiem 😍 ma 3 cm a serce bije 175.
Rośniemy jest 9+4.
Nifty trochę przesune i kilka dni. Prenatalne 21 wrzesnia. 😀 Ale może też przesune o tydzień żeby było lepiej widać wszystko. Generalnie ludzik machał rączkami co było przeurocze. Pan doktor zaglądał między nogi ale jest za wcześnie na wyrokowania 😘

ja wczoraj na czczo 92. Od razu zakupu i wdrożyłam diete z niskim indeksem- generalnie wiem jak to ogarnąć bo mam IO ale fakt ostatnio sieta zaniedbana i metformina odstawiona- moja głupota...

Mam nadzieję że uda mi się zbić dieta i ruchem i uniknę cukrzycy,
ta cukrzyca nie jest taka straszna, trochę upierdliwe jest regularne jedzenie i szukanie produktów bez cukru w sklepie, ale po krótkim czasie wszystko ogarniasz i się przyzwyczajasz. Ja na swojej cukrzycowej diecie chodziłam najedzona pod korek i ciągle chudłam 😂 jak nie będziesz miała mocnych wahań glikemii to nie masz się czego bać :) będziemy w tym razem, mi też na pewno wyjdzie, jak wrócę z wakacji to idę na obciążenie glukozą, a na razie korzystam z all inclusive :D

Hej, a ja dziś z kolei zrobiłam badania moczu i krwi. Generalnie, morfologia i infekcje raczej ok, ale w moczu wykryto ciała ketonowe :/ nigdy nie miałam takiego wyniku w poprzedniej ciąży. W ogóle nie miałam też cukrzycy, a glukoza na czczo w lipcu wyszła 82. Dzisiejszej glukozy jeszcze nie dostałam, ale trochę mnie martwi ten wynik…czy któraś z Was miała podobny przypadek?

Witam nowe koleżanki 😊 fajnie, że postanowiłyście się już z nami przywitać ☺️
Ja już po wizycie, miałam lekki stres, bo dzisiaj wyniki - na początku Panie mnie poprosiły i zaczęły mi w ogóle zakładać kartę ciąży jeszcze przed wizytą, wiec byłam zaskoczona, ale założyły że wszystko jest dobrze i tak rzeczywiście tez jest.
Mój krwiak się elegancko wchłonął, nie ma po nim śladu. Ale luteina zostaje ze mną do końca 1 trymestru dla bezpieczeństwa.
Wyniki nie są tragiczne, fakt glukoza 91 wiec na pograniczu, ale powiedział że narazie nic z tym nie robimy (ja wiadomo dieta dalej i pilnuje miski), a tsh i cała reszta jest Ok.

Z maleństwem dobrze, serduszko bije, widziałam paluszki rączki nóżki. 🥰 rośnie ♥️ 9+3

Załączniki

• DBF29DCA-74D4-4832-8F45-4608C75DA04B.jpeg
    DBF29DCA-74D4-4832-8F45-4608C75DA04B.jpeg
    201,6 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
Hej ja już po wizycie. Wszystko super. Widziałam małego człowieka z małym noskiem 😍 ma 3 cm a serce bije 175.
Rośniemy jest 9+4.
Nifty trochę przesune i kilka dni. Prenatalne 21 wrzesnia. 😀 Ale może też przesune o tydzień żeby było lepiej widać wszystko. Generalnie ludzik machał rączkami co było przeurocze. Pan doktor zaglądał między nogi ale jest za wcześnie na wyrokowania 😘
Ale super!!!!! Mega się cieszę ❤️
Teraz żeby tylko nifty/Sanco wyszło nam dobrze i jakoś to może pójdzie wszystko ❤😍

Rośniemy jest 9+4.
jeszcze zdjęcie ale na ekranie było widać dużo wyraźniej i fajniej.

Załączniki

• f5b8414b-0631-4755-96e3-d9ccb6aeedef.jpeg
    f5b8414b-0631-4755-96e3-d9ccb6aeedef.jpeg
    33,9 KB · Wyświetleń: 66
reklama
Do góry