U mnie na wynikach morfologii nawet nie ma czegoś takiegou mnie norma przekroczona dwukrotnie, ale lekarz widział i nic nie zwrócił uwagi.
reklama
Mirabelove
Fanka BB :)
To jest chyba osobne badanie, nie wchodzące w morfologię. Przynajmniej tak mam zaznaczone osobno u siebie.U mnie na wynikach morfologii nawet nie ma czegoś takiego
Czekam jak na szpilkach na swoją glukozę i to przeklęte tsh
Ja mam 102 na czczo i dopiero dostałam skierowanie na krzywą.Ale ja prawie wcale słodkiego nie jem bo teraz to mam odrzut.Nawet w soku pomarańczowym słodka nuta mi przeszkadzajak słodkie to tylko owoce albo snikersa czasem chapne.Ogólnie marzy mi się jakiś syty obiad w końcu bo od kilku tygodni jem tylko tyle żeby się przy życiu utrzymaćto bardzo mnie to zmartwiło... Od jutra dieta z niskim IG. Bardzo nie chciałam cukrzycy. Boje się jej bardzo.
Miałam straszne problemy z TSH w poprzedniej ciąży a teraz właśnie sobie porównałam ,że na początku lipca miałam 3,180 a teraz pod koniec sierpnia już 2,380 więc chyba mi się uspokoiła ta tarczyca ,albo jeszcze podpinam to do płci malucha.Mam syna to może teraz będzie córciaTo jest chyba osobne badanie, nie wchodzące w morfologię. Przynajmniej tak mam zaznaczone osobno u siebie.
Czekam jak na szpilkach na swoją glukozę i to przeklęte tsh
Marta_322332
a TSH ma coś wspólnego z płcią?Miałam straszne problemy z TSH w poprzedniej ciąży a teraz właśnie sobie porównałam ,że na początku lipca miałam 3,180 a teraz pod koniec sierpnia już 2,380 więc chyba mi się uspokoiła ta tarczyca ,albo jeszcze podpinam to do płci malucha.Mam syna to może teraz będzie córcia
Ja mam nadzieję że sama dieta ogarnę ten cukier. Myślicie że jest to możliwe?
Marta_322332
to było osobno zlecane.U mnie na wynikach morfologii nawet nie ma czegoś takiego
Aha oki rozumiemto było osobno zlecane.
Pewnie nie ma ale ja ogólnie tak sama sobie analizuję różnice między moimi ciążami bo ja bardzo wyczekuję dziewczynki i może tak się trochę łudzę ,ale cóż może akurat chociaż TSH to hormony hmm może chłopiec wytwarza inne albo więcej niż dziewczynka nie mam pojęcia nie sugerujcie się haha.w każdym razie ja się czuję w tej ciąży inaczej i wyniki też są troszkę innea TSH ma coś wspólnego z płcią?
Ja mam nadzieję że sama dieta ogarnę ten cukier. Myślicie że jest to możliwe?
Dziewczyny, może któraś wie. Czekam na krwawienie, już się wydawało, ze sie zaczyna, poszly dwa skrzepy, ale wczoraj ucichło, dzis zero plamienia, za to w poludnie zaczal mnie boleć brzuch okresowo. Szyjka wciąż otwarta. Beta była 16.500 3 tygodnie temu, 5 dni po niej zarodek 2mm, więc musiała jesscze urosnac, a dzis 20.000, więc już spada. Czy jak spada to jest szansa na krwawienie? Czy to nie ma związku? W piątek powtarzam badanie i mam wieczorem wizytę, dr oceni endometrium, czy na coś się zanosi czy raczej nie. Do srody bralam duphaston na krwiaka, wiec dzis 7 dzien bez niego. Czuję się bardzo dobrze i nie mam gorączki, do 10 września mogę bezpiecznie czekać, a potem zobaczymy. Ale nie chce do szpitala. Jestem najgorszym pacjentem świata i nie wyrażę zgody na narkozę, bo jestem w diagnostyce kardiologicznej. No więc bardzo liczę, że samo pójdzie.
reklama
olka11135
to bardzo mnie to zmartwiło... Od jutra dieta z niskim IG. Bardzo nie chciałam cukrzycy. Boje się jej bardzo.
Ja też się bałam - niestety u mnie wynik 92,7 na czczo w krzywej pogrzebał wszystko, ale po dwóch miesiącach nie jest tak źle. A z dodatkowych plusów - 24tc, a ja nadal minus 6kg