reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Być może ale nie będę mieć spokojnej głowy dopóki nie zobaczę bijacego serduszka na ekranie 😔 o 18 sie okaże, może ktoś tez tak miał ze nagle mu objawy przeszły i było ok?
Ja mam tak ze jednego dnia się budze i mam mega mdłości a na przykład dzisiaj dostałam zastrzyk energii i było mi tylko słabo jak poczułam zapach spalin na parkingu. Myśle ze te najgorsze mamy już za sobą ale trzymam mocno kciuki! Dawaj znać po :)
Dostałam pierwsze wyniki z medicoveru, morfologia cała na zielono wiec hurrra!
Co do głodu to mam turbo pragnienie picia słodkich soków cały czas a ja cukru nie jadam i się bardzo wytrzegam go. Tak czy siak, rano waga z rana 45,5kg :(

Dzięki za informację:) rozumiem, że miałaś ja przez całą ciążę i dopiero po porodzie się wchloneła?
Już wstawiłam gdzieś to zdjęcie. To był chyba 5 tydzień, na górze torbiel, która była chyba na prawym jajniku. Miałam do końca ciąży, później na kontroli już jej nie było. :)

Załączniki

• received_634505644220518.jpeg
    received_634505644220518.jpeg
    53,8 KB · Wyświetleń: 43
Dziewczyny spływają mi pierwsze wyniki badań.

Przyczepia się do tej glukozy i insuliny? Wszystko na granicy...

TSH chyba ok?

Załączniki

• 9d97563f-0446-44f4-b391-9093867f2707.jpeg
    9d97563f-0446-44f4-b391-9093867f2707.jpeg
    16,5 KB · Wyświetleń: 78
Wydaje mi się, że skoro jest do 92 to 92 się jeszcze łapie, że jest ok a 93, że już nie
spróbuję popracować z dietą chociaż to jest ciężkie przy napadach głodu które mam. Odstawie chleb jasny i wprowadzę dietę z niskim IG.

Żałuję bo po ostatnim poronieniu miałam załamke i odstawiłam metformine. Zapewne nie pozwolą mi już na tym etapie do niej wrócić ☹️☹️☹️😫😫😫

Wydaje mi się, że skoro jest do 92 to 92 się jeszcze łapie, że jest ok a 93, że już nie

Nie - cukrzycę ciążową diagnozuje się od 92
To 91,99 jest jeszcze okej

Jeżeli to wynik pojedynczy to lekarz działając w oparciu o aktualne wytyczne powinien skierować @Marta_322332 na krzywą cukrzycową już teraz, a nie w 24-26 tygodniu ciąży

reklama
Nie - cukrzycę ciążową diagnozuje się od 92
To 91,99 jest jeszcze okej

Jeżeli to wynik pojedynczy to lekarz działając w oparciu o aktualne wytyczne powinien skierować @Marta_322332 na krzywą cukrzycową już teraz, a nie w 24-26 tygodniu ciąży
to bardzo mnie to zmartwiło... Od jutra dieta z niskim IG. Bardzo nie chciałam cukrzycy. Boje się jej bardzo. ☹️

Do góry