Cześć dziewczyny. U mnie dziś 7+6. Dzieci tak dają w kość, że wymieklismy z mezem totalnie. A wczoraj w końcu dostalam dokładne wymiary domu, który kupujemy i próbuje go zaprojektować, mam czas do jutra wieczora na rozrysowanie gdzie jakie sprzęty, gniazdka, rury z wodą i kanalizacja itp, bo w poniedzialek musi to architekt wrzucić na projekty i we wtorek maz zawiezie wykonawcom. Ja tego domu na oczy nie widziałam, bo sobie zaszłam w ciążę, a potem się okazało, że mam krwiaka, więc chyba dopiero za miesiąc, jak będzie przeprowadzka, to go zobaczę. także w ogole zabawna sytuacja, ale co tam. Będzie pieknie.
reklama
O kurcze mama pełną parą podziwiamCześć,
U mnie też dzisiaj lepiej ogarnęłam z mężem bluszcz na ogrodzeniu, a teraz obiad gotuje. Mdłości jakby mniejsze, ale są.
Po południu idziemy na urodziny do siostrzeńca.
Powoli trzeba myśleć o roku szkolnym u mnie na stanie 8 klasa, 5 klasa i zerówka...
helena89
Fanka BB :)
Ja w poprzedniej ciąży robiłam w 10 tc, teraz myśle, że tez się zdecyduje tylko właśnie nie wiem na które. Wtedy robiłam nifty pro, ale nie robiłam wielkiego researchu bo miałam 2 dni do wjazdu i wszystko było na szybko zalatwiane. Czy ktos wnikał głębiej co jest najlepsze - nifty, sanco, panorama, harmony? Próbowałam w necie jakieś porównania znaleźć, ale nic szałowego nie znalazłam.Dzień dobry,
U mnie dzisiaj 5+4 i dalej straszne mdłości. Angina powoli odpuszcza.
We wtorek jak byłam na pierwszej wizycie właśnie po antybiotyk to zrobił mi usg, miałam wtedy 5+1 i był zarodek 2mm.
Ale to poszłam, bo byłam chora, planowo chciałam iść w 7-8 tygodniu.
Będziecie robić badania nifty? Zastanawiam się, wcześniej nie było takich badań.
Ja w poprzedniej nie miałam mdłości i mam dziewczynkę, więc jest nadzieja Przez jakis czas miałam taki metaliczny posmak, ale nie wymiotowałam ani razu. Dzisiaj trochę mnie mieliło, ale może to kwestia średniego obiadup nie, a u mnie znow zero mdlosci, jak będzie kolejna para jajek, to ja się wyprowadzam.
Ja tak samo! i najgorzej, że ostatnio to do końca ciąży mnie trzymałomój pierwszy objaw to zatkany nos. Tez nietypowo. Ogólnie objawow prawie nie mam, żadnych uciążliwych, choc ten nos mnie irytuje. W tej ciazy, o dziwo, nie jest zabetonowany całkiem, ale trochę przytkany tylko, choc i tak się nie oczyszcza i spływają mi jakieś gluty do gardła, przez co cisgle kaszle.
My ostatni wakacyjny weekend spędzamy w domku na wsi na Kaszubach. U nas dzisiaj upalnie na szczęście nie było, ale teraz to już w ogóle pada deszcz. PozdrawiamyDzien dobry laski! U mnie dzisiaj 7+4 i jak w każdej ciąży zaczyna mi odwalać w kwestii pieczenia ciast. Mimo tego że ma być 30 stopni uparłam się ze upiekę sernik bo mąż jutro idzie na 24h do pracy i chciałam żeby miał coś słodkiego do kawki w wolnej chwili mieliśmy jechać nad wodę ale niestety ze względu na tą nieszczęsną legionelle która cały czas gdzieś u nas na podkapraciu grasuje wszystko jest pozamykane. Jakie macie weekendowe plany?
Miłego i pieknego dnia wszystkim
Ostatnia edycja:
Aleksandraan
Ja miałam w poprzedniej ciąży torbiel na jajniku. Dużą, ok.10cm, ginka mówiła, że dopóki nic nie boli w jajnikach to nie ma problemu a torbiel powinna się sama usunąć po porodzie, najpóźniej z pierwszą miesiączką. (I tak było) Całą ciążę przeszłam bez objawów, nic nie czułam, torbiel była i już raczej nie rosła większa.Dziewczyny wracam z wizyty, dziś 5 +3 wg om, na usg widoczny pęcherzyk, ale nie wiem ile cm. Kontrola za 2 tygodnie. Tak bardzo się boję, a zarazem wierze, że wszystko będzie dobrze. Oprócz tego niepokoii mnie, że lekarka wykryła dużą torbiel, czy ktoś z Was miał taką torbiel w ciąży? Dziewczyny czy u Was w tym tygodniu widać już było zarodek?
Załączniki
ale tam pieknie! Ja będę miała takie widoki cały rok. jeszcze miesiąc do przeprowadzki.Ja w poprzedniej ciąży robiłam w 10 tc, głównie dlatego, że na usg wyszedł obrzęk płodu i chciałam mieć jak najszybciej info co dalej. Na szczęście wyniki wyszły dobre i na prenatalnych wszystko już było ok Ale co się stresu najedliśmy przez 2,5 tygodnia to nasze Teraz myśle, że tez się zdecyduje tylko właśnie nie wiem na które. Wtedy robiłam nifty pro, ale nie robiłam wielkiego researchu bo miałam 2 dni do wjazdu i wszystko było na szybko zalatwiane. Czy ktos wnikał głębiej co jest najlepsze - nifty, sanco, panorama, harmony? Próbowałam w necie jakieś porównania znaleźć, ale nic szałowego nie znalazłam.
Ja w poprzedniej nie miałam mdłości i mam dziewczynkę, więc jest nadzieja Przez jakis czas miałam taki metaliczny posmak, ale nie wymiotowałam ani razu. Dzisiaj trochę mnie mieliło, ale może to kwestia średniego obiadu
Ja tak samo! i najgorzej, że ostatnio to do końca ciąży mnie trzymało
My ostatni wakacyjny weekend spędzamy w domku na wsi na Kaszubach. U nas dzisiaj upalnie na szczęście nie było, ale teraz to już w ogóle pada deszcz. Pozdrawiamy
Zobacz załącznik 1560892
Zwykle zatkany nos pojawią się na końcu ciazyz u mnie od początku do końca.
Stokrotkaaaa
Dziękuję za informację mam nadzieję, że u mnie będzie tak samo i nic się nie będzie działoJa miałam w poprzedniej ciąży torbiel na jajniku. Dużą, ok.10cm, ginka mówiła, że dopóki nic nie boli w jajnikach to nie ma problemu a torbiel powinna się sama usunąć po porodzie, najpóźniej z pierwszą miesiączką. (I tak było) Całą ciążę przeszłam bez objawów, nic nie czułam, torbiel była i już raczej nie rosła większa.
Cześć dziewczyny, u mnie dziś 8+0 z OM. W czwartek wizyta, to się okaże, czy i ile ciaza jest młodsza w rzeczywistości. Powoli odzyskuje siły i już tak nie leze jak placek. Apetyt tez rosnie lawinowo, jestem juz bardzo zmęczona ciągłym jedzeniem, i byciem wiecznie głodna.
reklama
powerpuff
Moderator
Ale mialam dzisiaj tragiczna noc, mój młody chyba się przejadł albo coś mu zaszkodziło bo cala noc wymiotował. Dobrze ze mąż był w domu, bo jak nie mam z reguły problemu ze sprzątaniem tego typu rzeczy to dzisiaj myslalam ze zwymiotuje razem z dzieckiem. Spaliśmy może ze 3h, od rana pralka na pełnych obrotach bo cala pościel z łóżeczka i naszego łóżka klasyfikuje się do prania. Umyłam podłogi jeszcze raz i mam ochotę położyć się spać, ale przy dzieciakach to mogę jedynie o tym pomarzyć. Jakoś musze przetrwać do wieczora. :/