reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Cześć dziewczyny. U mnie dziś 7+6. Dzieci tak dają w kość, że wymieklismy z mezem totalnie. A wczoraj w końcu dostalam dokładne wymiary domu, który kupujemy i próbuje go zaprojektować, mam czas do jutra wieczora na rozrysowanie gdzie jakie sprzęty, gniazdka, rury z wodą i kanalizacja itp, bo w poniedzialek musi to architekt wrzucić na projekty i we wtorek maz zawiezie wykonawcom. Ja tego domu na oczy nie widziałam, bo sobie zaszłam w ciążę, a potem się okazało, że mam krwiaka, więc chyba dopiero za miesiąc, jak będzie przeprowadzka, to go zobaczę. 🙈🤣 także w ogole zabawna sytuacja, ale co tam. Będzie pieknie. 🙈😁

reklama
Dzień dobry,
U mnie dzisiaj 5+4 i dalej straszne mdłości. Angina powoli odpuszcza.
We wtorek jak byłam na pierwszej wizycie właśnie po antybiotyk to zrobił mi usg, miałam wtedy 5+1 i był zarodek 2mm.
Ale to poszłam, bo byłam chora, planowo chciałam iść w 7-8 tygodniu.
Będziecie robić badania nifty? Zastanawiam się, wcześniej nie było takich badań.
Ja w poprzedniej ciąży robiłam w 10 tc, teraz myśle, że tez się zdecyduje tylko właśnie nie wiem na które. Wtedy robiłam nifty pro, ale nie robiłam wielkiego researchu bo miałam 2 dni do wjazdu i wszystko było na szybko zalatwiane. Czy ktos wnikał głębiej co jest najlepsze - nifty, sanco, panorama, harmony? Próbowałam w necie jakieś porównania znaleźć, ale nic szałowego nie znalazłam.
p nie, a u mnie znow zero mdlosci, jak będzie kolejna para jajek, to ja się wyprowadzam. 😭🤣
Ja w poprzedniej nie miałam mdłości i mam dziewczynkę, więc jest nadzieja 😁 Przez jakis czas miałam taki metaliczny posmak, ale nie wymiotowałam ani razu. Dzisiaj trochę mnie mieliło, ale może to kwestia średniego obiadu 😅
mój pierwszy objaw to zatkany nos. Tez nietypowo. Ogólnie objawow prawie nie mam, żadnych uciążliwych, choc ten nos mnie irytuje. W tej ciazy, o dziwo, nie jest zabetonowany całkiem, ale trochę przytkany tylko, choc i tak się nie oczyszcza i spływają mi jakieś gluty do gardła, przez co cisgle kaszle. 🤷‍♀️
Ja tak samo! 🙋‍♀️ i najgorzej, że ostatnio to do końca ciąży mnie trzymało 😵‍💫
Dzien dobry laski! U mnie dzisiaj 7+4 i jak w każdej ciąży zaczyna mi odwalać w kwestii pieczenia ciast. Mimo tego że ma być 30 stopni uparłam się ze upiekę sernik bo mąż jutro idzie na 24h do pracy i chciałam żeby miał coś słodkiego do kawki w wolnej chwili :D mieliśmy jechać nad wodę ale niestety ze względu na tą nieszczęsną legionelle która cały czas gdzieś u nas na podkapraciu grasuje wszystko jest pozamykane. Jakie macie weekendowe plany?
Miłego i pieknego dnia wszystkim ❤️
My ostatni wakacyjny weekend spędzamy w domku na wsi na Kaszubach. U nas dzisiaj upalnie na szczęście nie było, ale teraz to już w ogóle pada deszcz. Pozdrawiamy ☺️

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wracam z wizyty, dziś 5 +3 wg om, na usg widoczny pęcherzyk, ale nie wiem ile cm. Kontrola za 2 tygodnie. Tak bardzo się boję, a zarazem wierze, że wszystko będzie dobrze. Oprócz tego niepokoii mnie, że lekarka wykryła dużą torbiel, czy ktoś z Was miał taką torbiel w ciąży? Dziewczyny czy u Was w tym tygodniu widać już było zarodek?
Ja miałam w poprzedniej ciąży torbiel na jajniku. Dużą, ok.10cm, ginka mówiła, że dopóki nic nie boli w jajnikach to nie ma problemu a torbiel powinna się sama usunąć po porodzie, najpóźniej z pierwszą miesiączką. (I tak było) Całą ciążę przeszłam bez objawów, nic nie czułam, torbiel była i już raczej nie rosła większa.

Załączniki

• received_634505644220518.jpeg
    received_634505644220518.jpeg
    53,8 KB · Wyświetleń: 49
Ja w poprzedniej ciąży robiłam w 10 tc, głównie dlatego, że na usg wyszedł obrzęk płodu i chciałam mieć jak najszybciej info co dalej. Na szczęście wyniki wyszły dobre i na prenatalnych wszystko już było ok ♥️ Ale co się stresu najedliśmy przez 2,5 tygodnia to nasze 🙄 Teraz myśle, że tez się zdecyduje tylko właśnie nie wiem na które. Wtedy robiłam nifty pro, ale nie robiłam wielkiego researchu bo miałam 2 dni do wjazdu i wszystko było na szybko zalatwiane. Czy ktos wnikał głębiej co jest najlepsze - nifty, sanco, panorama, harmony? Próbowałam w necie jakieś porównania znaleźć, ale nic szałowego nie znalazłam.

Ja w poprzedniej nie miałam mdłości i mam dziewczynkę, więc jest nadzieja 😁 Przez jakis czas miałam taki metaliczny posmak, ale nie wymiotowałam ani razu. Dzisiaj trochę mnie mieliło, ale może to kwestia średniego obiadu 😅

Ja tak samo! 🙋‍♀️ i najgorzej, że ostatnio to do końca ciąży mnie trzymało 😵‍💫

My ostatni wakacyjny weekend spędzamy w domku na wsi na Kaszubach. U nas dzisiaj upalnie na szczęście nie było, ale teraz to już w ogóle pada deszcz. Pozdrawiamy ☺️
Zobacz załącznik 1560892
ale tam pieknie! Ja będę miała takie widoki cały rok. 😁 jeszcze miesiąc do przeprowadzki. 😁
Zwykle zatkany nos pojawią się na końcu ciazyz u mnie od początku do końca. 🤷‍♀️

Ja miałam w poprzedniej ciąży torbiel na jajniku. Dużą, ok.10cm, ginka mówiła, że dopóki nic nie boli w jajnikach to nie ma problemu a torbiel powinna się sama usunąć po porodzie, najpóźniej z pierwszą miesiączką. (I tak było) Całą ciążę przeszłam bez objawów, nic nie czułam, torbiel była i już raczej nie rosła większa.
Dziękuję za informację:) mam nadzieję, że u mnie będzie tak samo i nic się nie będzie działo

Cześć dziewczyny, u mnie dziś 8+0 z OM. W czwartek wizyta, to się okaże, czy i ile ciaza jest młodsza w rzeczywistości. Powoli odzyskuje siły i już tak nie leze jak placek. Apetyt tez rosnie lawinowo, jestem juz bardzo zmęczona ciągłym jedzeniem, i byciem wiecznie głodna. 🤷‍♀️

reklama
Ale mialam dzisiaj tragiczna noc, mój młody chyba się przejadł albo coś mu zaszkodziło bo cala noc wymiotował. Dobrze ze mąż był w domu, bo jak nie mam z reguły problemu ze sprzątaniem tego typu rzeczy to dzisiaj myslalam ze zwymiotuje razem z dzieckiem. Spaliśmy może ze 3h, od rana pralka na pełnych obrotach bo cala pościel z łóżeczka i naszego łóżka klasyfikuje się do prania. Umyłam podłogi jeszcze raz i mam ochotę położyć się spać, ale przy dzieciakach to mogę jedynie o tym pomarzyć. Jakoś musze przetrwać do wieczora. :/

Do góry