reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Dzien dobry laski! U mnie dzisiaj 7+4 i jak w każdej ciąży zaczyna mi odwalać w kwestii pieczenia ciast. Mimo tego że ma być 30 stopni uparłam się ze upiekę sernik bo mąż jutro idzie na 24h do pracy i chciałam żeby miał coś słodkiego do kawki w wolnej chwili :D mieliśmy jechać nad wodę ale niestety ze względu na tą nieszczęsną legionelle która cały czas gdzieś u nas na podkapraciu grasuje wszystko jest pozamykane. Jakie macie weekendowe plany?
Miłego i pieknego dnia wszystkim ❤️

reklama
Dzien dobry laski! U mnie dzisiaj 7+4 i jak w każdej ciąży zaczyna mi odwalać w kwestii pieczenia ciast. Mimo tego że ma być 30 stopni uparłam się ze upiekę sernik bo mąż jutro idzie na 24h do pracy i chciałam żeby miał coś słodkiego do kawki w wolnej chwili :D mieliśmy jechać nad wodę ale niestety ze względu na tą nieszczęsną legionelle która cały czas gdzieś u nas na podkapraciu grasuje wszystko jest pozamykane. Jakie macie weekendowe plany?
Dzień dobry! Ja się zastanawiam jakie ciacho dziś upiec, kusi mnie karpatka 🤭 Ostatnio piekę praktycznie co sobota, ewentualnie robię obiad dla wszystkich, bo soboty pod znakiem remontu i po obiedzie do kawy coś się chętnie zje 😀 U nas dziś prognozują 27 stopni i przelotne burze, ale pewnie przelecą i nas ominą jak zwykle 🤷‍♀️ Jutro przyjeżdża siostra to pewnie po obiedzie znowu jakaś kawa u rodziców 🙂 Tylko pomysłu na obiad (i składników) brak 🤣

Dziś 6+0 i minimalne objawy, ból piersi (to od progesteronu, który biorę), czasem zakręci mi się w głowie, przez chwilę zaboli brzuch. A z dziwnych: ciągle boli mnie głowa, przytkany nos i jakby zęby tylne (jakby 8 chciały mi wychodzić). Nie wiem czy nie przejść z tym do lekarza, co myślicie?
I drugie pytanie, muszę wybrać ginekologa: stawiacie raczej na lekarza, który pracuje w szpitalu? Prywatnie? W przychodni rejonowej jest jakaś ginekolog, ale nie cieszy się zbyt szalowymi opiniami.
ja wieczorami mam takie mocne ciągniecie w pachwinach i w dole brzucha, jakby już ze zmęczenia bo w ciągu dnia jest znośnie.
Piersi mnie bolą jakoś tak w środku dziwnie bo wcale nie są jakieś dużo większe i nabrzmiałe ale bolą mimo to i to chyba najbardziej mi dokuczają ze wszystkich dolegliwości.

Jeśli chodzi o lekarza ja w pierwszej ciąży miałam wspaniałego lekarza który pracował tez w szpitalu i trafiłam na niego i robił mi cc , teraz niestety już przyjmuje tylko prywatnie ;(
Ogólnie chyba spoko mieć lekarza ze szpitala choć u mnie się zapowiada ze chyba tym razem nie będę takiego miała.

u mnie dzisiaj 8+0 i początek 9 tygodnia jest dla mnie nawet łaskawy. Energia do robienia czegokolwiek w końcu wraca dlatego plan na dzisiaj to sprzątanie! Nabrałam ochoty na rosół więc będę działać również w tym temacie! Z dolegliwości to dokuczają mi trochę nudności ale radzę sobie z tym małymi a częstszymi posiłkami, bóle piersi najbardziej odczuwalne w nocy i do tego spore spadki ciśnienia, które już raz doprowadziły do omdlenia.

w pierwszej ciąży zwymiotowalam dwa razy i koniec i trochę mnie męczyły takie mdłości ale bez wymiotów. Bardziej miałam problemy z osłabieniem, ból nóg, kręgosłupa (ogólnie teraz się zorientowałam ze jestem w ciąży po tym jak wyszkoczylo mi takie dziwne guzy na piszczelach, w pierwszej ciąży miałam tak samo, dziwny objaw ogólnie) ale to chyba coś związanego z hormonami bo później znika
A to ciekawe bo mi wyskoczył guzek na wewnętrznej stronie stopy nad piętą.Pokazuje się tylko kiedy stoję na tej nodze i zastanawiam się co to.Mi po ciąży nie znikło.Jakiś tłuszczak może? Wygląda jak wypukły węzeł chłonny ale nie mam pojęcia czy w tym miejscu są węzły chłonne.Rodzinny nawet nie chciał na to spojrzeć...bo jestem młoda i nic mi nie jest 🙆🤦denerwuje mnie podejście tych starych konowałów na NFZ.Po co oni kurde są?!😤

A to ciekawe bo mi wyskoczył guzek na wewnętrznej stronie stopy nad piętą.Pokazuje się tylko kiedy stoję na tej nodze i zastanawiam się co to.Mi po ciąży nie znikło.Jakiś tłuszczak może? Wygląda jak wypukły węzeł chłonny ale nie mam pojęcia czy w tym miejscu są węzły chłonne.Rodzinny nawet nie chciał na to spojrzeć...bo jestem młoda i nic mi nie jest 🙆🤦denerwuje mnie podejście tych starych konowałów na NFZ.Po co oni kurde są?!😤
ja w pierwszej ciąży dostałam na te guzy Cyclo3Forte ale nie wiem czy to zasługa tego leku czy samo zniknęło bo brałam to uczciwie przez cała ciąże a guzy mi zniknęły po 1,5 msc brania tego leku

ja praktycznie nie miałam mdłości (naprawdę sporadycznie i takie lekkie) i córka wiec to chyba nie ma reguły
Raczej się podchodzi do tych objawów indywidualnie bardziej po sobie trzeba patrzeć czy jest inaczej a i pewnie też dużo kobiet ma tak samo a dzieci inną płeć.Ja się czuję inaczej chociaż dzisiaj jest wyjątkowo dobrze na razie mnie nawet nie mdli

reklama
Ja fryzurek bo nie mam do tego ręki🙆będę musiała poćeiczyć.A jak to jest ,dziewczynki jak się rodzą to zawsze mają takie czuprynki ? Syn nie miał za dużo włosków
Moja miała małą czuprynkę, ale widziałam 2 miesiące później zdjęcie koleżanki z liceum i jej córka była bardzo kudłata😀 chyba nie ma reguły 🙂

Do góry