reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Czytałam jeszcze o tym tuńczyku, bo mi żyć nie daje 🤣 najmniej rtęci kumuluje bonito (katsuwonus pelawis) - im mniejszy tuńczyk, tym mniej rtęci. Szukałam jakiegoś artykułu naukowego, ale kiepsko mi idzie 🤷‍♀️ niby można zjeść nie częściej niż 2 razy na tydzień i nie więcej niż 170g 🙂

Witam wszystkie przyszłe mamusie ❤️ cały weekend zajęło mi przeczytanie Waszych postów i z radością dołączam do Waszego grona 🥰 u mnie aktualnie 6+1, termin z OM 13.04, we wtorek czeka mnie druga wizyta, pierwszą wizytę zaliczyłam 4+4 oczywiście było jeszcze za wcześnie i w usg był tylko pęcherzyk 🤭 jest to moja pierwsza ciąża i w dodatku pierwszy cykl starań - miesiąc temu brałam ślub i wraz z mężem myśleliśmy, że zajmie to trochę więcej czasu a tu taka niespodzianka 🥰 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, razem zawsze łatwiej przechodzić przez ten wymagający czas. Już po przeczytaniu Waszych postów czuje się bezpieczniej ❤️ Trzymam kciuki za Was i Wasze maleństwa 😘

Czytałam jeszcze o tym tuńczyku, bo mi żyć nie daje 🤣 najmniej rtęci kumuluje bonito (katsuwonus pelawis) - im mniejszy tuńczyk, tym mniej rtęci. Szukałam jakiegoś artykułu naukowego, ale kiepsko mi idzie 🤷‍♀️ niby można zjeść nie częściej niż 2 razy na tydzień i nie więcej niż 170g 🙂
Ja tam myślę że wszystko jest OK tylko z umiarem :)

Część dziewczyny. U mnie zdecydowanie moc wróciła, dobry humor również, ufff. 😁 takze ja i dzieci już po śniadaniu, idziemy do ogrodu, bo muszę im drewniana skrzynie na zabawki poskręcać, była na zszywkach i trochę się rozpada. Kor,ystam teraz, póki chłodno jeszcze i chmurki na niebie. :)
Piszcie po wizytach, co tam u was. :)

Witam wszystkich, ja dzisiaj 6+0, zaczynam 7 tydzień. Wróciłam po weekendzie u rodziców, rodzinka poinformowana, tak jak myślałam, są przeszczęśliwi :)
Ale mnie za to dopadło jakieś zamartwianie, w sobote moje bóle ustały na cały dzień, a potem w nocy były bardzo silne aż mnie budziły... w dodatku wczesniej juz troche zaczely mnie boleć sutki, a teraz nic 😞 no i obudziłam się z potwornym bólem głowy, ale to może od ciepła,w każdym razie początek tygodnia taki sobie, mam nadzieję że u Was lepiej

Ja rozpoczęłam dzisiaj 8 tydzień (7+0) od omdlenia w komunikacji miejskiej, na szczęście nigdzie nie upadłam a ludzie szybko zareagowali. Mam nadzieję, że u Was lepiej 😊

reklama
U mnie ok, tak jak pisałam prócz cycków jak doniczki i bolących tak że wybudzam sie w nocy zero objawów. :) Czuje się super, właśnie siedzę w pracy. Oby jak najdłużej!

Do góry