reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Wstawiam zdjęcie.
Wątpliwości rozwiane 😀 masz młodsza ciążę niż z OM, ale pomiar z USG też zależy od dokładności sprzętu i umiejętności lekarza. Na Twojej wizycie 26 może być różnica i kompletnie się nią nie przejmuj.

Załączniki

• IMG_20220919_134735.jpg
    IMG_20220919_134735.jpg
    394,6 KB · Wyświetleń: 48
@Kinnia95 a coś lekarza zaniepokoiło że dał skierowanie na prenatalne na NFZ? 😔 Bo wiem że są na fundusz po 35r.ż. i właśnie jak coś lekarza zaniepokoi, na skierowaniu musi zaznaczyć powód skierowania (przy zeszłej ciąży miałam takie skierowanie - przy prenatalnych jak robiłam prywatnie wysokie NT i wysokie prawdopodobieństwo trisomi, dlatego zostaliśmy objęci programem badań prenatalnych).
Ja tez dostałam skierowanie na NFZ ale może to przez wysokie ryzyko zakrzepicy i wcześniejsze poronienie 🤷🏻‍♀️

@Kinnia95 a coś lekarza zaniepokoiło że dał skierowanie na prenatalne na NFZ? 😔 Bo wiem że są na fundusz po 35r.ż. i właśnie jak coś lekarza zaniepokoi, na skierowaniu musi zaznaczyć powód skierowania (przy zeszłej ciąży miałam takie skierowanie - przy prenatalnych jak robiłam prywatnie wysokie NT i wysokie prawdopodobieństwo trisomi, dlatego zostaliśmy objęci programem badań prenatalnych).
Nie, nie. Nic nie mówił. Tylko że da skierowanie żebym nie musiała mieć dodatkowych kosztów.

K
Mówił że na dzień dzisiejszy rozwija się prawidłowo.

Też się melduje po wizycie. Dzidziek rośnie, serduszko bije. Wszystko jest ok ;) usg miałam już przez brzuch. Trochę spadłam z wagi, wspomniałam że mam mdłości i dostałam jakiś lek na recepcję ale doktorka mówiła że to pewnie tylko jeszcze kwestia 1-2 tyg jak będzie lepiej. Za tydzień prenatalne. Też mam na nfz ze względu na wcześniejsze poronienia.

reklama
Do góry