Wydaje mi się, ze wg USG (crl) wychodzi 8+1, a wg OM 9+5?Wstawiam zdjęcie.
reklama
Wątpliwości rozwiane masz młodsza ciążę niż z OM, ale pomiar z USG też zależy od dokładności sprzętu i umiejętności lekarza. Na Twojej wizycie 26 może być różnica i kompletnie się nią nie przejmuj.Wstawiam zdjęcie.
Załączniki
KasiaF92
Fanka BB :)
Ja tez dostałam skierowanie na NFZ ale może to przez wysokie ryzyko zakrzepicy i wcześniejsze poronienie@Kinnia95 a coś lekarza zaniepokoiło że dał skierowanie na prenatalne na NFZ? Bo wiem że są na fundusz po 35r.ż. i właśnie jak coś lekarza zaniepokoi, na skierowaniu musi zaznaczyć powód skierowania (przy zeszłej ciąży miałam takie skierowanie - przy prenatalnych jak robiłam prywatnie wysokie NT i wysokie prawdopodobieństwo trisomi, dlatego zostaliśmy objęci programem badań prenatalnych).
Kinnia95
Nie, nie. Nic nie mówił. Tylko że da skierowanie żebym nie musiała mieć dodatkowych kosztów.@Kinnia95 a coś lekarza zaniepokoiło że dał skierowanie na prenatalne na NFZ? Bo wiem że są na fundusz po 35r.ż. i właśnie jak coś lekarza zaniepokoi, na skierowaniu musi zaznaczyć powód skierowania (przy zeszłej ciąży miałam takie skierowanie - przy prenatalnych jak robiłam prywatnie wysokie NT i wysokie prawdopodobieństwo trisomi, dlatego zostaliśmy objęci programem badań prenatalnych).
Kinnia95
K
Mówił że na dzień dzisiejszy rozwija się prawidłowo.@Kinnia95 a coś lekarza zaniepokoiło że dał skierowanie na prenatalne na NFZ? Bo wiem że są na fundusz po 35r.ż. i właśnie jak coś lekarza zaniepokoi, na skierowaniu musi zaznaczyć powód skierowania (przy zeszłej ciąży miałam takie skierowanie - przy prenatalnych jak robiłam prywatnie wysokie NT i wysokie prawdopodobieństwo trisomi, dlatego zostaliśmy objęci programem badań prenatalnych).
Też się melduje po wizycie. Dzidziek rośnie, serduszko bije. Wszystko jest ok usg miałam już przez brzuch. Trochę spadłam z wagi, wspomniałam że mam mdłości i dostałam jakiś lek na recepcję ale doktorka mówiła że to pewnie tylko jeszcze kwestia 1-2 tyg jak będzie lepiej. Za tydzień prenatalne. Też mam na nfz ze względu na wcześniejsze poronienia.
Kinnia95
Na to wygląda.Wydaje mi się, ze wg USG (crl) wychodzi 8+1, a wg OM 9+5?
Chyba miałaś dużo później owulację że taki rozjazd jest ? Masz nie regulane cykle ?Wstawiam zdjęcie.
Kinnia95
Właśnie nie. Moje cykle to do 40 dni. Nawet nie mam 100% pewności kiedy była owulacja.Chyba miałaś dużo później owulację że taki rozjazd jest ? Masz nie regulane cykle ?
reklama
Aaaanna
długość ciemieniowo-siedzeniowa czyli crl wyliczona 8t1d a 9t5d to od ostatniej miesiączkiWstawiam zdjęcie.