reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2023

@Anaska ale duzy bobas :D super! Serce jak dzwon ♥️ kurcze, czytam ze u większości z Was serce bije ponad 160 uderzen a moja fasolka miala tydzien temu w 7t1d 139/min... No niby w normie ale jakos tak w niskiej granicy 🙄😓

Ja nawet nie wiem jak szybko bije serce u mojego maleństwa, bo mi lekarz nie powiedział 😑
Z erytrytolem do wypieków uważaj, za duża ilość powoduje dziwny smak, czasem gorzki czasem jeszcze inny, a poza tym erytrol bardzo przeczyszcza, jak się przesadzi z ilością 😉

reklama
O widzisz, a ja z warzywami troche na bakier.. ja mam mega ochote na drozdzowke i placek ze sliwkami i kebaba 😁 a jeszcze moj chlop wczoraj przywiózł ze 100 kg pieknych sliwek 🙄

Ooo, dzieki Ci bardzo, zapytam sie szwagierki bo w aptece pracuje, moze cos mi sie uda dowiedziec albo pożyczyć. Wlasnie ten erytrytol tez sobie kupilam, ja napojow nie slodze, no ale ciasto bym zjadla, moze jakies pelnoziarniste zrobie... 😁

A glukometr na pewno dostaniesz w aptece. Tylko najpierw powiedz ze potrzebujesz glukometr żeby Ci sprzedały odpowiednie paski do niego od razu.

Dzięki dziewczyny jeszcze raz ♥️ zadzwonilam do szwagierki i faktycznie - akurat u nich w aptece mieli ostatni i mi wzięła ♥️
Widze ze na allegro paski do niego 50 zl za 50 szt no to nie ma tragedii, na początek starczy :)

Ja nawet nie wiem jak szybko bije serce u mojego maleństwa, bo mi lekarz nie powiedział 😑
Z erytrytolem do wypieków uważaj, za duża ilość powoduje dziwny smak, czasem gorzki czasem jeszcze inny, a poza tym erytrol bardzo przeczyszcza, jak się przesadzi z ilością 😉
Mi tez na wizycie pani doktor nie powiedziala, powiedziala ze bije i jest wszystko ok :) mysle ze tym sie nie przejmuj :)

Jakie zdjecie 😍 widac juz pięknego bobasa. Ja mam podobny termin 24.04 i aktualnie 8+1. A u Ciebie na zdjęciu 11+4, wiec to jednak spora różnica.
11+4 to wg daty ostatniej miesiączki. Wg USG jest to 8+2 tc 🙂 ja mam nieregularne cykle, stąd ta zbieżność. Owulacja mogła być przesunięta. Ostatnia @ 24.06

@Anaska ale duzy bobas :D super! Serce jak dzwon ♥️ kurcze, czytam ze u większości z Was serce bije ponad 160 uderzen a moja fasolka miala tydzien temu w 7t1d 139/min... No niby w normie ale jakos tak w niskiej granicy 🙄😓
U mnie na ostatniej wizycie wg crl 7tc,wg om 7tc5 i serduszko biło 142 uderzen. W pierwszej ciąży wg om 7tc1, wg crl 6tc5 i serduszko biło 130 i wszystko było w porządku, więc spokojnie, gdyby coś to lekarz by informował:) Kiedyś czytałam i słyszałam plotkę, że wolniejsze bicie na chłopca, takie wyższe w ok. 160 na dziewczynkę i wtedy akurat w moim przypadku i mojej przyjaciółki się sprawdziło u mnie chłopak, a u niej gdzie serduszko na pierwszej wizycie ok 160 - dziewczynka😁

A u nas w UK nie ma żadnych zwolnień dla ciężarnych. Do 12 tygodnia ciąży mogą Cię zwolnić z pracy nawet, bo do 12 tygodnia to dla nich nie jest ciąża i kobieta nie jest chroniona. Tak wiec jak się zle czujesz to albo idziesz na sicka który jest płatny £90 tygodniowo (taka kwota nawet na jedzenie na tydzień nie wystarczy) albo zaciskasz zęby i pracujesz. Ja teoretycznie nie robie nic ciężkiego, a mimo wszystko boli mnie kręgosłup, jestem zmęczona, mam zawroty głowy i mdłości. Na początku trochę plamiłam, ale lekarz przez telefon powiedział ze albo to ciąża pozamaciczna, albo poronie, albo może nie i koniec pomocy 💁‍♀️ gdybym prywatnie na usg nie poszła to czekałabym do 12 tygodnia na pierwszy scan.
Uważam, że to jest chory kraj pod tym względem, ale z drugiej strony wiedzialam na co się pisze 🤷‍♀️
Jakoś to będzie 😉

reklama
Do góry