reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Mi endokrynolog mówił ze najlepiej jak jest na poziomie 50% czyli tzw. Optymalnie. Jak jest za mało to właśnie masz typowe objawy dla niedoczynosci tarczycy. Ja kiedyś miałam właśnie coś w okolicach 30 % i brałam właśnie jod i selen i mi się wszystko ładnie wyrównało.
No to ja jestem totalnie zielona w temacie… Poczekam jeszcze co mi Pani dr odpisze.

reklama
Ja jak zakończę tę ciążę z powodzeniem to cud ...mam jeszcze krwiaka ...dziś niestety znów plamienie więc i stres :/
Trzymam mocno za Was kciuki. W poprzedniej ciąży leżałam z krwawieniem w szpitalu w 7tc właśnie z powodu krwiaka. Na szczęście zaczął się sam wchłaniać i wszystko dobrze się skończyło. Ale teraz strach jest i przy każdym podtarciu zerkam z niepokojem na papier... Przytulam Cię mocno ❤️

@Folami83 chyba dwa tygodnie, na pewno nie dłużej, bo jak bylam na wizycie jakos w 5tc to byl krwiak a na kolejnej juz go nie było i nie pamietam czy ta wizyta wtedy byla tydzien pozniej, czy dwa tyg później. Ponoć jeszcze wit C pomaga przy tych krwiakach.

@Kimiko no to prawda, nie ma miejsca idealnego na świecie :D ale jejku.. jak sobie przypomne jak dziewczyna mieszkajaca w UK od nas z listopadówek 2017 wstawiala nam zdjecia z ich jedzeniem w szpitalu to normalnie nam ślinka ciekła 😁😁😁

Trzymam mocno za Was kciuki. W poprzedniej ciąży leżałam z krwawieniem w szpitalu w 7tc właśnie z powodu krwiaka. Na szczęście zaczął się sam wchłaniać i wszystko dobrze się skończyło. Ale teraz strach jest i przy każdym podtarciu zerkam z niepokojem na papier... Przytulam Cię mocno ❤️
dziękuję ❤️ Mogę zapytać jak dużego krwiaka miałaś i jak długo się wchłaniał potem ? W czwartek mam wizytę kontrolną więc zobaczymy ...chyba, że wcześniej coś się zadzieje 🤷

@Folami83 chyba dwa tygodnie, na pewno nie dłużej, bo jak bylam na wizycie jakos w 5tc to byl krwiak a na kolejnej juz go nie było i nie pamietam czy ta wizyta wtedy byla tydzien pozniej, czy dwa tyg później. Ponoć jeszcze wit C pomaga przy tych krwiakach.

@Kimiko no to prawda, nie ma miejsca idealnego na świecie :D ale jejku.. jak sobie przypomne jak dziewczyna mieszkajaca w UK od nas z listopadówek 2017 wstawiala nam zdjecia z ich jedzeniem w szpitalu to normalnie nam ślinka ciekła 😁😁😁
biorę Wit C ,tak ...bo właśnie wyczytałam żeby brać . Magnez biorę . To szybciutko Ci się wchłonął . U mnie chyba tak szybko nie pójdzie bo mam dziś te plamienia najpierw jasnobrązowe,potem różowawe więc chyba się jedynie powiększa 🤷...nie wiem

miałam dwa krwiaki na początku pierwszej ciąży, wchłonęły się w przeciągu około 3-4 tygodni. Rozumiem Twój stres.
dziękuję za wpis ❤️ No, jest stres bo trudno przewidzieć jak będzie . Gdyby u mnie miało być 3-4 tyg to jeszcze by było ok. Miałaś plamienia , krwawienia czy żadnych objawów tylko w USG widoczne krwiaki ?

dziękuję za wpis ❤️ No, jest stres bo trudno przewidzieć jak będzie . Gdyby u mnie miało być 3-4 tyg to jeszcze by było ok. Miałaś plamienia , krwawienia czy żadnych objawów tylko w USG widoczne krwiaki ?
miałam raz delikatne krwawienie jeszcze przed pierwszym usg, potem dostałam luteinę, zalecenia nie przeciążenia się. Na kolejnym usg, po krwiakach nie było śladu.

dziękuję ❤️ Mogę zapytać jak dużego krwiaka miałaś i jak długo się wchłaniał potem ? W czwartek mam wizytę kontrolną więc zobaczymy ...chyba, że wcześniej coś się zadzieje 🤷
Szczerze mówiąc, nie pamiętam. Byłam tak zdruzgotana, jak wylądowałam w szpitalu, że chyba to wyparłam. Odrazu skierowali mnie na oddział ginekologii operacyjnej, gdzie trafia się "do czyszczenia". Chyba nikt tam nie wierzył, że nam się uda. Matko, nawet nie chcę sobie przypominać tego oczekiwania na codzienne USG, czy serduszko bije...ale biło i szybko poszliśmy do domu. Później pod tym względem już było ok.

reklama
Ja jak zakończę tę ciążę z powodzeniem to cud ...mam jeszcze krwiaka ...dziś niestety znów plamienie więc i stres :/
Ja też mam krwiaka, na początku miał 2cm po 2 tygodniach nadal jest, ale już mały, spłaszczony. Nadal mam plamienie brązowe, ale już niewiele. U Ciebie też jest brązowe czy krew?
Tydzień przed tym krwiakiem też dostałam silnego krwawienia pojechałam do szpitala, ale nie było nic.
Biorę 3x2 Wit c luteinę i cyclonamine.

Do góry