Trzymam kciuki ja już nie wiem na która - pogubiłam się jak wariatka sprawdzam czy serce dalej bijeJa tez w pt ide na wizyte, dopiero druga i sie juz stresuje czy aby wszystko ok
reklama
Kimiko
Moderator
Hej hej nie potrzebny stres, wszystko wygląda dobrze rozczulający widok jak macha już nóżkami, rączkami ma już kształt człowieczka a nie kropeczki śmiesznej, ma już 5 cm
Ale cudnie, 5cm to już duży człowiek
Hejka!
Ja już po wizycie. Dziś byłam prywatnie u babki bo mój lekarz na NFZ jest na urlopie. Ona miała usg o wysokiej czułości. I wiecie co? Widziałam mini bijące serduszko Zarodek ma 1,5 mm więc to kropeczka. Oby było dalej dobrze
Trzymam kciuki za Twoja kropkę dobre miałaś przeczucie, oby już sie obyło bez stresów
Cześć dziewczyny. Pisałam we wcześniejszych postach o moim krwiaku i plamieniach. To mnie okropnie przerażało. Wczoraj byłam na kontroli u innego lekarza. Dostałam zwiększoną dawkę duphastonu i dodatkowo luteine 200. Dziś już widać diametralną różnicę. Plamienie ustępuje Moje maleństwo ma 7.5 mm a serduszko bije 155/min. Lekarz nie założył książeczki ciąży, nie wiem o co chodzi przecież już bije serduszko. Wg USG 7 tc
Dobrze, ze plamienie się zmniejszyło, widziałaś fasolkę, serduszko, będziesz spokojniejsza
Hej, ja też już po wizycie. Na razie wszystko ok, na razie nie zakładałyśmy karty ciąży, jeżeli będzie wszystko w porządku to na następnej wizycie za 3 tygodnie. Ciąża trochę młodsza, z rozmiaru wychodzi 7tc, wg om7tc5, ale jednak cykle miałam też dłuższe 28-34dni, test też wyszedł trochę później. Serduszko na tą chwilę pracuje w porządku. Wg rozmiaru crl termin porodu na 25.04, wg om 19.04. Czekam na kolejną wizytę i mam nadzieję, że wszystko będzie w porzadku.
Jak miałaś dłuższe cykle to te kilka dni różnicy może być między usg a om. Najważniejsze, ze widziałaś serduszko i wszystko jest Ok
Ale dziś cudny dzień, same dobre wieści z wizyt. Oby tak już cały czas
Darina87
Fanka BB :)
Hej hej nie potrzebny stres, wszystko wygląda dobrze rozczulający widok jak macha już nóżkami, rączkami ma już kształt człowieczka a nie kropeczki śmiesznej, ma już 5 cm
Bonzur,
Uwielbiam czytać takie posty duuużo 5cm wow.
Darina87
Czy odczuwacie jakieś bóle brzucha ? Miałam kilka miesięcy temu zapalenie przydatków (najprawdopodobniej). Przeleczyłam . Teraz brzuch boli mnie podobnie , tylko nie wiem już czy to to , czy macica się rozciąga czy brzuch boli mnie od stresu (miałam trochę stresu ostatnio i mam wrażenie, że ciało mi się spina wtedy tak, że brzuch też się spina ). Nie wiem czy pójść do lekarza
Odczuwam bóle brzucha i to często. Póki co zwalam winę na rozciąganie. Nie boli mnie bardzo mocno, nie raz coś zakluje, nie raz na dole, nie raz u góry
Darina87
Dzień Doberek Dziewczyny :-)
Trzymam kciuki za te które dziś wizytują :-) I również gratuluję tym którym wizyty się udały :-)
@Folami83 ja bym poszła z tym do lekarza, lepiej dmuchać na zimne...
Ja właśnie jestem w pracy Ale do 15 szybko czas mi zleci :-) potem mam w planach zrobić na obiadek naleśniki :-) może jednego przełknę...
Pozdrawiam i życzę Wam miłego dnia :-)
Zjadłaś naleśniki?
Darina87
Ja 9 tc, termin w połowie kwietnia
Witamy jak się czujesz?
Darina87
No ja póki co też mam taki obraz i wizję tego poza tym miedzy mną a moim bratem jest 5 lat różnicy i totalnie się nie dogadujemy, nawet jako dorośli bo mamy zupełnie inne charaktery jak woda i ogień u męża jest między nim a siostra 6 lat różnicy i dogadują się fenomenalnie, aż im zazdroszczę dlatego te teorie o dobrych relacjach dzieci z małą różnicą wieku do mnie nie przemawiają. I planuje wrócić do pracy jednak a nie zostać na 4 czy 5 lat w domu
Mamy takie same zdanie w tej sprawie ☺
Darina87
Hejka!
Ja już po wizycie. Dziś byłam prywatnie u babki bo mój lekarz na NFZ jest na urlopie. Ona miała usg o wysokiej czułości. I wiecie co? Widziałam mini bijące serduszko Zarodek ma 1,5 mm więc to kropeczka. Oby było dalej dobrze
Tak się cieszę i bardzo mocno trzymam kciuki
Darina87
Super wiadomosci!
@pietraczkaa @Kinnia95 jesli dobrze pamietam to wy macie cukrzyce? Jak tam Wasze cukry i dieta? Macie jakies protipy co jeść?
Na cukrzycę nie da się znaleźć protripow... Dla mnie to taka nie pewidywalna choroba, że możesz jeść codzinnie takie same posiłki, a cukier i tak będzie inny. Strasznie to frustrujące. Coś co ma mały ig teoretycznie powinno pomagać, a u mnie nie zawsze tak było. Także
reklama
Darina87
Moim zdaniem dużo zależy od charakterów. Międzi mną a moją siostrą jest prawie 8 lat różnicy i też relacje kiepskie dlatego teraz jak myslę że jak będzie różnica prawie 10 lat to też będzie kicha, tym bardziej że moja córka jest specyficzna no ale zobaczymy.
A moje młodsze dziecko poszło 3 dni do przedszkola i dzisiaj od rana katar i kaszel... masakra
U mnie mdłości dalej. Ale albo już się przyzwyczaiłam albo bywa już momentami lżej. Ja w sumie ciągle coś podjadam bo to mi na mdłości najbardziej pomaga
O nie po 3 dniach choroba już nie idzie jutro?