reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Dziewczynki, mam glupie pytanie - biore euthyrox i jak bym chciala zbadac tarczyce to mam to zrobic przed wzięciem dawki, czy wziąć tabletke a potem isc na pobranie?

A w ogóle narzekalam, ze nie mam mdłości a dziś mnie tak muli przez cały dzień aż miło 😂 rozmawiac nie mogę, bo mi ciężko, no jak ja sie ciesze z tych objawów 😂😂😂
Mi zawsze lekarz mówił ze najpierw badania później tabletka ;)

Prenatal uno akurat nie ma żelaza i ma dobry skład.
Co do żelaza to nie jest rekomendowane jeśli ktoś nie ma znacznych niedoborów czyli zupełnie nie Twój przypadek

Ja biorę 350 mg z firmy Solgar ale dobra choline podobno ma też prenacaps
Dlatego napisałam, że biorę żelazo dodatkowo. A co do tych zysków to też współpracowałam z przedstawicielami i "niestety" nic nie dostawaliśmy gratis w żaden sposób;) ale pewnie tak trafiałam. Jedni czerpią z pacjentów, inni nie:).

@kasienka862 witamy i gratulujemy :) u mnie dzis 6+6 z apki, ale z ostatniego usg w wychodzila ciaza kilka dni młodsza, tyle ze moje cykle trwaly nawet do 35 dni, wiec zobaczymy jak to teraz w srode będzie wyglądać. Co do pracy to ja mam tez umowe na czas okreslony, u mnie akurat do konca roku. Nie wiem co to dalej bedzie, ale będę sie zastanawiać później :D
@pietraczkaa super wiadomosci ♥️ powiedzieliscie już rodzicom? :D

Moja lekarka znowu przepisuje luteine dopochwowo, wolałabym coś do łykania, bo mnie denerwuje to grzebanie 2x dziennie 😂
Z supli biore prenatal uno. Myślałam ze jest tam zelazo 😂 ja z kolei w anemie wpadam, mam juz hemoglobine 11,9 (norma od 12), jakies inne parametry tez ponizej norm, no ale będzie lecieć pewnie niżej 🙄
A bierzesz jakieś żelazo na to? Te żelaza to w ogóle powodują różne rewolucje żołądkowe :/ niektóre dziewczyny polecają tabletki z buraka. Nie mają uciążliwych skutków ubocznych, a ładnie podnoszą żelazo. Sama chyba będę je testować, bo z typowym żelazem jest mi nie po drodze bardzo.

A bierzesz jakieś żelazo na to? Te żelaza to w ogóle powodują różne rewolucje żołądkowe :/ niektóre dziewczyny polecają tabletki z buraka. Nie mają uciążliwych skutków ubocznych, a ładnie podnoszą żelazo. Sama chyba będę je testować, bo z typowym żelazem jest mi nie po drodze bardzo.
Pamietam, ze w pierwszej ciąży po Tardyferonie rzygałam jak kot 🫣🫣

reklama
@kasienka862 witamy i gratulujemy :) u mnie dzis 6+6 z apki, ale z ostatniego usg w wychodzila ciaza kilka dni młodsza, tyle ze moje cykle trwaly nawet do 35 dni, wiec zobaczymy jak to teraz w srode będzie wyglądać. Co do pracy to ja mam tez umowe na czas okreslony, u mnie akurat do konca roku. Nie wiem co to dalej bedzie, ale będę sie zastanawiać później :D
@pietraczkaa super wiadomosci ♥️ powiedzieliscie już rodzicom? :D

Moja lekarka znowu przepisuje luteine dopochwowo, wolałabym coś do łykania, bo mnie denerwuje to grzebanie 2x dziennie 😂
Z supli biore prenatal uno. Myślałam ze jest tam zelazo 😂 ja z kolei w anemie wpadam, mam juz hemoglobine 11,9 (norma od 12), jakies inne parametry tez ponizej norm, no ale będzie lecieć pewnie niżej 🙄
Ja mam z kolei ferrytyne kiepska 🥺 ale nie jest jakaś tragiczna

W weekend mówimy jednym i drugim ♥️ cieszę się że będą wiedzieć i mam nadzieję, że będzie dobrze tym razem. Mam termin na 24 kwietnia a mama moja ma urodziny 25 kwietnia, będzie przeszczęśliwa 🌸

Umowa na pewno przedłużona zostanie do dnia porodu no chyba że masz spoko pracodawce to może da Ci normalnie kolejną umowę 😊

Do góry