reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Uważam, ze najlepsze jest takie podejście. Albo ufamy lekarzowi i stosujemy się do jego zaleceń, albo zmienić lekarza. Z leczenia na wlasna rękę, dokładania sobie jakiś lekow nic dobrego nie wyjdzie. Mialam cykle stymulowane i biore duphaston - oczywiście wśród znajomych znaleźli się filozofowie greccy, ze te brali te leki, źle się czuli i powinnam te leki odstawić 🤦🏻‍♀️
No oczywiście, to nadal pochodna progesteronu. Moja duphastonu nie przepisuje, daje inne 🙄 ufam i jej i kupuje ten besins mam nadzieję, że progesteron skacze. Fakt duphaston jest bardzo często stosowany i przepisywany i zapewne jest dobrym lekiem skoro lekarze go zalecają 🤞 najważniejsze tak jak napisałaś ufać lekarzowi

reklama
Dziewczynki, mam glupie pytanie - biore euthyrox i jak bym chciala zbadac tarczyce to mam to zrobic przed wzięciem dawki, czy wziąć tabletke a potem isc na pobranie?

A w ogóle narzekalam, ze nie mam mdłości a dziś mnie tak muli przez cały dzień aż miło 😂 rozmawiac nie mogę, bo mi ciężko, no jak ja sie ciesze z tych objawów 😂😂😂
przed . Nie bierzesz. Badasz. I potem bierzesz. Eutyrox na czczo czyli bez jedzenia przed i do 30 min po wzięciu.

Co do mojej akurat pracy.. pracowałam w różnych zakładach i na różne zmiany. Teraz trafiłam bardzo fajnie bo od 7 do 15, jestem sprzątaczka ale tu gdzie robię akurat dużo się nie namecze no i to praca w budżetówce.. więc raczej mogę tak dobrze jak teraz już nie trafić bo na moje miejsce jest pełno innych osób. :-( 😞

A co do witamin.. Muszę jakieś kupić..... 😉

@kasienka862 witamy i gratulujemy :) u mnie dzis 6+6 z apki, ale z ostatniego usg w wychodzila ciaza kilka dni młodsza, tyle ze moje cykle trwaly nawet do 35 dni, wiec zobaczymy jak to teraz w srode będzie wyglądać. Co do pracy to ja mam tez umowe na czas okreslony, u mnie akurat do konca roku. Nie wiem co to dalej bedzie, ale będę sie zastanawiać później :D
@pietraczkaa super wiadomosci ♥️ powiedzieliscie już rodzicom? :D

Moja lekarka znowu przepisuje luteine dopochwowo, wolałabym coś do łykania, bo mnie denerwuje to grzebanie 2x dziennie 😂
Z supli biore prenatal uno. Myślałam ze jest tam zelazo 😂 ja z kolei w anemie wpadam, mam juz hemoglobine 11,9 (norma od 12), jakies inne parametry tez ponizej norm, no ale będzie lecieć pewnie niżej 🙄
doustna Luteina jest koszmarna. I strasznie gorzka.

oczywiście, ze tak, wszystkie niech się mocno trzymają mamusiek 😁
Tak marzy mi się zobaczyć w końcu moją fasolkę, to jest największa lekcja cierpliwości dla mnie w tym momencie. W PL już bym pewnie ze dwa razy była na usg 😅

Wierzę, że to musi być straszne tak czekać i nie móc podejrzeć.
Oby Ci tam szybko zleciało, a masz jakiś termin już wskazany konkretna datę?

A bierzesz jakieś żelazo na to? Te żelaza to w ogóle powodują różne rewolucje żołądkowe :/ niektóre dziewczyny polecają tabletki z buraka. Nie mają uciążliwych skutków ubocznych, a ładnie podnoszą żelazo. Sama chyba będę je testować, bo z typowym żelazem jest mi nie po drodze bardzo.

Tabletki z buraka. Wow ja anemiczka nie slyszlam 😂 wsumie już dawno nie badalam

Dobry wieczór wszystkim ;)

Mam kilka pytań, bo jestem zielona jak szczaw a to pierwsza ciąża ;)

1. Jestem w 11+2 TC a nie mam żadnych objawów, może senność i bolesne nabrzmiałe piersi i to wszystko. Czy ktoś ma podobnie? Trochę mnie to martwi.,.
2. Jakie miałyście zlecane już badania? Bo mi się wydaje że jakiś malo tych badań jest póki co...

reklama
Dziewczyny myślę o Was 😘 i nie mogę przeboleć 🥲 bardzo mi przykro...
Byłam dziś na wizycie i jest jedno serduszko, śladu po drugim jaju nawet nie ma. Termin porodu na 18.04. Badania do zróbienia na następna wizytę, aż 6.10. A prenatalne wyznaczyli mi na 5.10

Umówilam się do innego jeszcze lekarza na środę, bo mój lekarz będzie wtedy na urlopie. Później sama zaczynam urlop i zastanawiam się jak będzie. Tymczasem miło słyszeć, że u Was dobrze i są bijące serduszka 🥰

Do góry