reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Uważam, ze najlepsze jest takie podejście. Albo ufamy lekarzowi i stosujemy się do jego zaleceń, albo zmienić lekarza. Z leczenia na wlasna rękę, dokładania sobie jakiś lekow nic dobrego nie wyjdzie. Mialam cykle stymulowane i biore duphaston - oczywiście wśród znajomych znaleźli się filozofowie greccy, ze te brali te leki, źle się czuli i powinnam te leki odstawić 🤦🏻‍♀️
No oczywiście, to nadal pochodna progesteronu. Moja duphastonu nie przepisuje, daje inne 🙄 ufam i jej i kupuje ten besins mam nadzieję, że progesteron skacze. Fakt duphaston jest bardzo często stosowany i przepisywany i zapewne jest dobrym lekiem skoro lekarze go zalecają 🤞 najważniejsze tak jak napisałaś ufać lekarzowi

reklama
Dziewczynki, mam glupie pytanie - biore euthyrox i jak bym chciala zbadac tarczyce to mam to zrobic przed wzięciem dawki, czy wziąć tabletke a potem isc na pobranie?

A w ogóle narzekalam, ze nie mam mdłości a dziś mnie tak muli przez cały dzień aż miło 😂 rozmawiac nie mogę, bo mi ciężko, no jak ja sie ciesze z tych objawów 😂😂😂
przed . Nie bierzesz. Badasz. I potem bierzesz. Eutyrox na czczo czyli bez jedzenia przed i do 30 min po wzięciu.

Co do mojej akurat pracy.. pracowałam w różnych zakładach i na różne zmiany. Teraz trafiłam bardzo fajnie bo od 7 do 15, jestem sprzątaczka ale tu gdzie robię akurat dużo się nie namecze no i to praca w budżetówce.. więc raczej mogę tak dobrze jak teraz już nie trafić bo na moje miejsce jest pełno innych osób. :-( 😞

A co do witamin.. Muszę jakieś kupić..... 😉

@kasienka862 witamy i gratulujemy :) u mnie dzis 6+6 z apki, ale z ostatniego usg w wychodzila ciaza kilka dni młodsza, tyle ze moje cykle trwaly nawet do 35 dni, wiec zobaczymy jak to teraz w srode będzie wyglądać. Co do pracy to ja mam tez umowe na czas okreslony, u mnie akurat do konca roku. Nie wiem co to dalej bedzie, ale będę sie zastanawiać później :D
@pietraczkaa super wiadomosci ♥️ powiedzieliscie już rodzicom? :D

Moja lekarka znowu przepisuje luteine dopochwowo, wolałabym coś do łykania, bo mnie denerwuje to grzebanie 2x dziennie 😂
Z supli biore prenatal uno. Myślałam ze jest tam zelazo 😂 ja z kolei w anemie wpadam, mam juz hemoglobine 11,9 (norma od 12), jakies inne parametry tez ponizej norm, no ale będzie lecieć pewnie niżej 🙄
doustna Luteina jest koszmarna. I strasznie gorzka.

oczywiście, ze tak, wszystkie niech się mocno trzymają mamusiek 😁
Tak marzy mi się zobaczyć w końcu moją fasolkę, to jest największa lekcja cierpliwości dla mnie w tym momencie. W PL już bym pewnie ze dwa razy była na usg 😅

Wierzę, że to musi być straszne tak czekać i nie móc podejrzeć.
Oby Ci tam szybko zleciało, a masz jakiś termin już wskazany konkretna datę?

A bierzesz jakieś żelazo na to? Te żelaza to w ogóle powodują różne rewolucje żołądkowe :/ niektóre dziewczyny polecają tabletki z buraka. Nie mają uciążliwych skutków ubocznych, a ładnie podnoszą żelazo. Sama chyba będę je testować, bo z typowym żelazem jest mi nie po drodze bardzo.

Tabletki z buraka. Wow ja anemiczka nie slyszlam 😂 wsumie już dawno nie badalam

Dobry wieczór wszystkim ;)

Mam kilka pytań, bo jestem zielona jak szczaw a to pierwsza ciąża ;)

1. Jestem w 11+2 TC a nie mam żadnych objawów, może senność i bolesne nabrzmiałe piersi i to wszystko. Czy ktoś ma podobnie? Trochę mnie to martwi.,.
2. Jakie miałyście zlecane już badania? Bo mi się wydaje że jakiś malo tych badań jest póki co...

reklama
Dziewczyny myślę o Was 😘 i nie mogę przeboleć 🥲 bardzo mi przykro...
Byłam dziś na wizycie i jest jedno serduszko, śladu po drugim jaju nawet nie ma. Termin porodu na 18.04. Badania do zróbienia na następna wizytę, aż 6.10. A prenatalne wyznaczyli mi na 5.10

Umówilam się do innego jeszcze lekarza na środę, bo mój lekarz będzie wtedy na urlopie. Później sama zaczynam urlop i zastanawiam się jak będzie. Tymczasem miło słyszeć, że u Was dobrze i są bijące serduszka 🥰

Do góry