reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

miałam przepisane leki na wymioty na receptę od gin ale po nich była tylko niewielka poprawa, a za to ogromna senność i brak możliwości jeżdżenia autem, a to mi bardzo przeszkadza więc odpuściłam.

Na szczęście połowę sierpnia byłam na urlopie zaległym za zeszły rok, teraz zdalnie więc wydłużam sobie godziny pracy, a za to robię więcej przerw. Ten plus, że mam bardzo elastyczny czas pracy.

Na razie w pracy nikt nie wie ale coraz bardziej sama nie wiem jak ja daję radę.
pamietam ze niektóre dziewczyny brały Torecan na uporczywe wymioty. Tez to miałaś?

U mnie chyba zaczynaja się mdłości. Jestem głodna to mi niedobrze, zjem to jeszcze gorzej 😵‍💫 ale zniosę wszystko, byle dzidzia była zdrowa ☺️

reklama
pamietam ze niektóre dziewczyny brały Torecan na uporczywe wymioty. Tez to miałaś?

U mnie chyba zaczynaja się mdłości. Jestem głodna to mi niedobrze, zjem to jeszcze gorzej 😵‍💫 ale zniosę wszystko, byle dzidzia była zdrowa ☺️
ja dostałam Xonvea 1x2, potem 2x2 tabletki, podobno dobre ale mi, jak piszę nie podpasowały. Straszne senności i zawroty głowy po nim, a efekt słabiutki

Hej dziewczyny, ja od wczoraj oficjalnie nie pracuje. Dziś załatwiałam formalności w pracy. Muszę jeszcze zaświadczenie ogarnąć, bo ostatnim razem poszłam z córka (a nie chce zeby już wiedziała) i z tego pośpiechu spojrzałam dopiero w domu na to. A tam napisali, ze 9 tydzień, termin porodu chyba na 9.04, a to nie jest zgodne z prawda. Lekarz powiedział, ze to około 6 tydzień, wiec i termin porodu przesunie się jakoś pod koniec kwietnia. A w recepcji poprostu wypisały wg terminu z om. Do tego potrzebuje skierowanie do labolatorium, w pierwszej ciąży byłam pod stała opieka, ze względu na ryzyko zakrzepicy. Oczywiście zastrzyki z heparyna. Wiec i tym razem chciałabym jak najszybciej to zalatwic, bo podejrzewam, ze będzie powtórka z rozrywki i także będę musiała je brać przez cała ciąże. Zrobiłam już termin na poniedzialek, wiec jutro muszę podjechać do lekarza zalatwic te skierowanie i zaświadczenie.

reklama
Do góry