reklama
Kimiko
Moderator
Właśnie kojarzę coś, ze jak się do 10 tyg nie założy karty to później problem ze świadczeniami jest. Ale i tak do 10 tygodnia dobrze sprawdzić czy ciąża przynajmniej jest w macicy i czy jest żywa, bo można sobie tez zaszkodzić.A to nie jest tak że do 10 tyg trzeba iść żeby dostać 500+? Wydaje mi się ze w przeciwnym razie nie ma obowiązku i nie musi iść wcale do lekarza... tylko że nie jest to najmądrzejsze wyjście
Mam identycznie...Zmieniają mi się apetyty. Niestety mogłabym jeść tylko nie zdrowe żarcie i wtedy jest ok. Żeby woda nie wchodziła to jest niemożliwe. Napije się i czuje zaraz mdłości
Bibi89
Fanka BB :)
Wiadomo decyzja należy do Ciebie ale to że Ty czujesz się dobrze nie daje gwarancji ze Twoja ciąża rozwija się dobrzeWłaściwie becikowe, ale jeśli czuje się dobrze to chciałabym uniknąć biegania co chwile do lekarza stąd pytanie
Kimiko
Moderator
właściwie na początku ciąży wizyty chyba nie są zbyt częste. Najważniejsze to iść, potwierdzić i zrobić badania krwi. Ja w pierwszej ciąży tez czułam się dobrze, a wyniki miałam słabe, bo i anemia i cukrzyca wyszła.Właściwie becikowe, ale jeśli czuje się dobrze to chciałabym uniknąć biegania co chwile do lekarza stąd pytanie
Lustysia
Doczekalam, ale w tym czasie mąż kilka razy pytał czy nie spie i ja twardo, ze nie. Mimo ze tak naprawdę mało brakowało do odpłynięciaDoczekałaś?
Wiecie, że mam problem z zakupami. Nie mogę się skupić co kupić, bo mi nie dobrze jak. Widzę różne produkty... Jednym słowem lipa
Może ktoś moze Cie wyręczać przy zakupach, przynajmiej póki co?
Ja mam podobnie, z niezdrowym jedzieniem to mi najlepiej smakuje
Aaaanna
no ja też nie mam pojęcia co mam kupić a gotowanie to mordęga. Ostatnio dla dzieci robiłam rosół i przechodziłam katusze na myśl o tym że trzeba będzie do spróbować.Doczekałaś?
Wiecie, że mam problem z zakupami. Nie mogę się skupić co kupić, bo mi nie dobrze jak. Widzę różne produkty... Jednym słowem lipa
tak, plus jest pakiet badań wskazany do zrobienia przed 10tcJesli OM była 10.07 to teraz jest 7+1 czyli 8 tydzien. W Polsce trzeba założyć karte ciąży do 10 tygodnia, wiec wizyta już wskazana.
Lustysia
O kurczę u mnie była 3.07 czyli wg tego powinnam być 8+1 czyli 9 tydzień. A z moich wyliczeń wychodzi mi, ze 6+3 (7 tydzień). Spora różnica, ale zobaczę co dziś lekarz powie na wizycie.Jesli OM była 10.07 to teraz jest 7+1 czyli 8 tydzien. W Polsce trzeba założyć karte ciąży do 10 tygodnia, wiec wizyta już wskazana.
reklama
Kimiko
Moderator
a cykle ilu dniowe miałaś? Jak wpiszesz w apce termin ostatniej miesiączki to pokazuje Ci 6+3?O kurczę u mnie była 3.07 czyli wg tego powinnam być 8+1 czyli 9 tydzień. A z moich wyliczeń wychodzi mi, ze 6+3 (7 tydzień). Spora różnica, ale zobaczę co dziś lekarz powie na wizycie.