reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Ja wizytę na NFZ mam w środę 😉 będzie 6+5, w ostatniej ciąży na tym etapie było już serduszko, więc liczę że i na tej wizycie zobaczę, później mam wizytę w luxmedzie 22.08 😅 więc będą dwie w niewielkim odstępie czasu ☺️ jakby w środę nie było widać serduszka to liczę , że 22 już powinno być 😉 zobaczymy jak to będzie 😅 póki co objawy są: bolesne cycki, zmęczenie, mdłości, wzdęcia... Przy tym wszystkim rozlatany dwulatek z buntem więc jest wesoło 🤣🙈
A ja dalej bez objawów ... na głowę dostanę przez to:/ bo wmawiam sobie ze znowu nie wyjdzie skoro jutro 7 tydz a ja jak nówka :/

reklama
A ja dalej bez objawów ... na głowę dostanę przez to:/ bo wmawiam sobie ze znowu nie wyjdzie skoro jutro 7 tydz a ja jak nówka :/
Są zdrowe ciaze bez specjalnych objawów i niedonoszone, mimo wielu objawów, więc nie ma co traktowac tego jako wyznacznik. Kazdy organizm i kazda ciąża jest inna 🙂 ale dobrze pamietam, ze masz juz potwierdzone serduszko? 🙂

Są zdrowe ciaze bez specjalnych objawów i niedonoszone, mimo wielu objawów, więc nie ma co traktowac tego jako wyznacznik. Kazdy organizm i kazda ciąża jest inna 🙂 ale dobrze pamietam, ze masz juz potwierdzone serduszko? 🙂
Tak byl pulsujący punkt. Ale to nie jest dla mnie wyznacznik w poprzednich tez był - wiem ze znowu się nakręciłam i dopeiro usg mnie uspokoi albo zmobilizuje ro dalszych działań. Ta niewiedza mnie meczy:)

Tak byl pulsujący punkt. Ale to nie jest dla mnie wyznacznik w poprzednich tez był - wiem ze znowu się nakręciłam i dopeiro usg mnie uspokoi albo zmobilizuje ro dalszych działań. Ta niewiedza mnie meczy:)
stres to nie jest dobry czynnik. Jeśli czujesz bardzo duży niepokój umów się do lekarza. Ale objawy takie jak zmęczenie czy nudności są u różnych kobiet różne. Niektóre cały czas czują się dobrze a inne prawie do końca maja nudności i złe samopoczucie.

Witam się po pierwszym USG w 7t+2d. Narazie bez słuchania serduszka ale lekarz mówił że pulsuje :) z USG 5t. Następna wizyta za miesiąc 😱

Załączniki

• IMG_20220816_084914.jpg
    IMG_20220816_084914.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 94
Bardzo dobrze Cię rozumiem, można dostać do głowy. Najlepiej zając czymś myśli aby dotrwać do wizyty. Dobrze też dziewczyny piszą że każda ciąża jest inna i dolegliwości są rożne i wiem to sama po sobie.

reklama
Hej dziewczyny, witam się z Wami i ja 🥰 Obecnie jestem 6+5, serduszko miga od tygodnia. Wizyta już była, karta ciąży założona. Jestem senna i zmęczona i tak jak któraś z Was pisała - mam wieczną gulę w gardle. Z leków biorę Duphaston 2x1 i suplement Pueria + magnez. To moja druga ciąża, pierwszą poroniłam rok temu. Oby teraz dla nas wszystkich kwiecień przyszłego roku był najlepszym miesiącem.

Do góry