Lustysia
Fanka BB :)
Nie myślałaś o zmianie lekarza ? Powiem ci szczerze ze ja po poronieniu 1 ciąży chodziłam do różnych lekarzy i dopiero niedawno trafiłam do swojej Pani doktor. Na pierwsza wizytę poświęciła mi prawie godzinę, wszystko wyjaśniła i odpowiedziała na wszystkie pytania, nigdzie jej się nie spieszyło mimo ze w poczekalni czekało już kilka Pan. Wyszłam z gabinetu mega usatysfakcjonowana i z poczuciem ze jestem w dobrych rękach. Nie mówię ze twój jest zły ale trochę dziwne podejście ze nie wytłumaczył ci nic.
Dzwine podejście lekarza. Ja dziś sama byłam na pierwszej wizycie i chyba siedziałam tam z 40 minut. Lekarz dokładnie zrobił mi usg. Powiedział że z wielkości zarodka to 5+6 ale dokładną datę porodu poda mi na następnej wizycie bo będzie lepiej wszystko widać. Wszystko tłumaczył przy usg i pokazywał jak wygląda mój malutki kropek. Może znajdź po prostu innego lekarza, z lepszym podejściem do pacjenta.
Szczerze mówiąc to sama nie wiem, ale nie jest takie proste, bo nie mieszkam w PL. A jednak w takich kwestiach wole porozumiewać się w ojczystym języku. W sumie to mój trzeci lekarz i dotychczas wydawał się dość konkretny. Jako jedyny zastosował leczenie, a nie kazał tylko 'czekac'. Dam mu jeszcze szanse, ale mam w planach wizytę w PL w najbliższym czasie, zeby to jeszcze z kimś skonsultować.