reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Cześć dziewczyny ;) ja też kwietniowa :) termin na 9.04 w sama Wielkanoc 🙈 ciąża po jednym poronieniu i dwóch latach starań. Na wizycie byłam widać małego bąbelka z pięknie bijącym serduszkiem, oby tak dalej. Chciałam zapytać czy was też tak męczą mdłości ? Jakie macie sposoby na to ? Poza Mdłościami to mam od czasu do czasu bóle jakby mnie ktoś ciągnął.

Witamy🎉
I trzymam kciuki🤞 kiedy kolejna wizyta?

Hej dziewczyny, ja tez jestem juz po wizycie, ale czuje mega niedosyt. Muszę przyzwyczaić się do sposobu bycia mojego lekarza, bo on generalnie powie swoje i wychodzi i nie wraca już. Także wszystkie pytania jakie miałam zostały tylko w mojej głowie i w dalszym ciągu nie znam odpowiedzi. Generalnie to dzis od 11 praktycznie do teraz byłam w stresie, powoli ze mnie schodzi. Dużo by opowiadać, ale trochę pokomplikowały się moje plany. A wizyta sama w sobie to lekarz powiedział, ze ciąża się rozwija, ze widać progres, ale w dalszym ciągu nie określił dokładnie tygodnia, powiedział ze fasolka jest mniejsza niż milimetr? (Zeby nie było, ze głupoty pisze, ale zgłupiałam sama) powiedział, ze to prawdopodobne ze ciąża ma około 6 tygodni. Ale nie wiem czy te usg ma takie słabe czy o co chodzi.

Jak mamy soe cieszyć ciąża i nie stresować jak takich lekarzy mamy 🤬

Hej,
Do szpitala dodzwonić się graniczy z cudem. Wisiałam godzinę na linii po czym pojechałam osobiście. Pierwszy wolny termin.. 2 listopada. Do lekarza mistrza od trudnych przypadków. I tym sposobem dodzwoniłam się do tego doktorka i po usłyszeniu mojego przypadku medycznego zaprosił mnie jutro na 19.40. Na wizytę prywatną, dołożył sobie 20 min do grafiku. Bardzo się cieszę, że jest zainteresowanie:). A co dalej.. okaże się jutro.

Omg mistrz ile bierze za wizytę? 500

Dziewczyny, na która wizytę u gin planujecie zabrać swojego małżonka/partnera/narzeczonego?

U mojej lekarki to nie bardzo, mąż miał poznać że mam płeć przy pierwszym dziecku i wkoncu wogole go nie zaprosiła. Mówiła, że musi skupić się na pomiarach, a płeć nie jest najważniejsza. I trudno nie przyznać jej racji.

Tak dostałam go w I trymestrze. Tez się obawiałam ale Pani doktor mówiła ze lepiej wyleczyć niż zostawić i liczyć ze urosept czy żurawina dadzą radę, bo nie leczone zapalenie jest gorsze. Czytałam o tym leku i generalnie dużo dziewczyn dostaje właśnie monural i wiele właśnie w 1 trymestrze. Byłam po tygodniu od przyjęcia leku na kontroli i wszystko jest póki co Ok. Bejbik rośnie dobrze a to najważniejsze :)
tak Monural można. Ale jeśli są cechy dużej infekcji w drogach moczowych to bezwzględnie trzeba to leczyć, jeśli trzeba również antybiotykiem. W ciąży zakażenie dróg moczowych może być bezobjawowe i być przyczyną poronienia, przedwczesnego porodu czy skurczy.

reklama
Do góry