Darina87
Fanka BB :)
Dziewczyny wyszłam od lekarza. 6 tydzień, widać już zarodek. Za 4 tygodnie następna wizyta. Termin na 29 kwietnia.
Super wieści ☺ takie chcemy czytać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny wyszłam od lekarza. 6 tydzień, widać już zarodek. Za 4 tygodnie następna wizyta. Termin na 29 kwietnia.
Cześć dziewczyny ja też kwietniowa termin na 9.04 w sama Wielkanoc ciąża po jednym poronieniu i dwóch latach starań. Na wizycie byłam widać małego bąbelka z pięknie bijącym serduszkiem, oby tak dalej. Chciałam zapytać czy was też tak męczą mdłości ? Jakie macie sposoby na to ? Poza Mdłościami to mam od czasu do czasu bóle jakby mnie ktoś ciągnął.
Hej dziewczyny, ja tez jestem juz po wizycie, ale czuje mega niedosyt. Muszę przyzwyczaić się do sposobu bycia mojego lekarza, bo on generalnie powie swoje i wychodzi i nie wraca już. Także wszystkie pytania jakie miałam zostały tylko w mojej głowie i w dalszym ciągu nie znam odpowiedzi. Generalnie to dzis od 11 praktycznie do teraz byłam w stresie, powoli ze mnie schodzi. Dużo by opowiadać, ale trochę pokomplikowały się moje plany. A wizyta sama w sobie to lekarz powiedział, ze ciąża się rozwija, ze widać progres, ale w dalszym ciągu nie określił dokładnie tygodnia, powiedział ze fasolka jest mniejsza niż milimetr? (Zeby nie było, ze głupoty pisze, ale zgłupiałam sama) powiedział, ze to prawdopodobne ze ciąża ma około 6 tygodni. Ale nie wiem czy te usg ma takie słabe czy o co chodzi.
Hej,
Do szpitala dodzwonić się graniczy z cudem. Wisiałam godzinę na linii po czym pojechałam osobiście. Pierwszy wolny termin.. 2 listopada. Do lekarza mistrza od trudnych przypadków. I tym sposobem dodzwoniłam się do tego doktorka i po usłyszeniu mojego przypadku medycznego zaprosił mnie jutro na 19.40. Na wizytę prywatną, dołożył sobie 20 min do grafiku. Bardzo się cieszę, że jest zainteresowanie. A co dalej.. okaże się jutro.
Moja malutka fasolka ❤❤❤
Mam termin USG prenatalnych i PAPPA - 19.09 o 8:20 rano. Teraz byle wytrzymać te 3 tygodnie. Stresuję się, zwłaszcza USG i kręgosłupem maluszka.
Dziewczyny, na która wizytę u gin planujecie zabrać swojego małżonka/partnera/narzeczonego?
właściwie nie mam tego w planie . Jak ja jestem u ginekologa on zajmuje się dziećmi.Dziewczyny, na która wizytę u gin planujecie zabrać swojego małżonka/partnera/narzeczonego?
tak Monural można. Ale jeśli są cechy dużej infekcji w drogach moczowych to bezwzględnie trzeba to leczyć, jeśli trzeba również antybiotykiem. W ciąży zakażenie dróg moczowych może być bezobjawowe i być przyczyną poronienia, przedwczesnego porodu czy skurczy.Tak dostałam go w I trymestrze. Tez się obawiałam ale Pani doktor mówiła ze lepiej wyleczyć niż zostawić i liczyć ze urosept czy żurawina dadzą radę, bo nie leczone zapalenie jest gorsze. Czytałam o tym leku i generalnie dużo dziewczyn dostaje właśnie monural i wiele właśnie w 1 trymestrze. Byłam po tygodniu od przyjęcia leku na kontroli i wszystko jest póki co Ok. Bejbik rośnie dobrze a to najważniejsze
wtedy trzeba brać co się da i jeść na szybko licząc że pomożeNajgorzej jak złapie w sklepie... Nie wiesz wybiec, dalej robić zakupyczy czekać aż przejdzie