reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Dziewczyny zaczynam temat: badania prenatalne. Zadzwoniłam dziś do poradni genetycznej wskazanej przez mojego lekarza -wyznaczyli mi termin na 26 września. Jestem po 35 r życia wiec test pappa jest na NFZ i Ok to dla mnie jasne. Ale wizyta wypada mi na 12 tyg i 5 dni - to nie jest jakoś za późno? Test chyba można wykonać 10 tyg i 1 dzień ? I Ew test nifty tez mi chodzi
Po głowie nie powinnam tego jakoś szybciej zorganizować ? Serio czekać do wizyty ?

reklama
Ja mam 28 września, też tu pisałam czy nie za późno. Ale skoro Pani z rejestracji wyliczyła taki termin z OM to chyba ok... Mam 38 lat. Pierwszy raz prenatalne , przy straszych dzieciach nie byłam

Cześć. Witam się z wami i ja :) Obecnie 5+2, termin na 24 kwietnia :)
Pierwsza ciąża o którą staraliśmy się troszkę ponad rok.
Wczoraj byłam na pierwszym USG aby sprawdzić czy nie pozamaciczna, pęcherzyk w macicy jest jednak mam pewne inne obawy. Na jajniku z którego była owulacja wyrosła torbiel.. która mnie czasem pobolewa, ciągnie.. lekarka powiedziała aby się nią nie przejmować, że nie jest groźna.. ze będziemy obserwować i mam spokojnie czekać do kolejnej wizyty aż będzie serduszko (8.09). Co wy myślicie o tej torbieli ? Czy któraś z was też ma ? Pierwszy raz mam takie coś.. zupełnie nie wiem czy jej ufać i czy na pewno się nie martwić..

Chodzę do dr. Gaj na Szczecińską ze szpitala na Prostej, a Ty?
Cieszę się, że wszystko się rozwija, kiedy kolejna wizyta?
Oo to w tym samym szpitalu będziemy rodzić :D ja do Wrzoskiewicz Kaniowskiej chodzę, ale ona jest na urlopie i mi napisala, zebym w tym tyg poszla na usg do kogo innego, bo wraca dopiero 1 września, także czekam az mi ustali termin wizyty.
Dzis bylam w Wolmedice u dr Swata, ciężko cokolwiek powiedzieć, niby polecany, niby wizyta ok ale nie ma porownania np z Domańskim (bo u niego tez bylam w jednej z poprzednich ciąż) - ten to aniol nie człowiek. Zapisalam sie co prawda na 14 wrzesnia do tego Swata, ale jak mi ta moja ustali termin to stamtad zrezygnuje.
A o dr Gaj tez slyszalam super opinie, zona mojego kolegi prowadzila u niej ciążę jakies 6 lat temu i siostra mojej kolezanki w zeszlym roku, a byla w ciąży blizniaczej, więc z góry trudniejsza - i bardzo zadowolona była :)

@Paw2021 to dziś razem wizytujemy, o której masz lekarza? 💪

A w ogóle skąd dziewczynki jesteście? Ja w Kielcach mieszkam, moze sa tu jakies sasiadki? :D

Bonzur,
Bydgoszcz się kłania 😊
Jestem przerażona swoim brzuchem, chyba za dużo jem, tak mi go wywala i nie ma opcji wciągania nie da rady 😯 niby posiłki jak zawsze, ale coś tu nie gra. Może jednak za duże te porcje 😋🤔

Bonzur,
Bydgoszcz się kłania 😊
Jestem przerażona swoim brzuchem, chyba za dużo jem, tak mi go wywala i nie ma opcji wciągania nie da rady 😯 niby posiłki jak zawsze, ale coś tu nie gra. Może jednak za duże te porcje 😋🤔
Haha, ja mam takie wzdęcia, że szok. Ale ja ps początku mam problemu z układem pokarmowym. Boje się jedynie zaparc, bo słyszałam że w ciąży to norma.

A ja z Zielonej Góry 🤣

reklama
Cześć dziewczyny!
Dołączam do grona kwietniowych mam :)
Na początku czerwca miałam łyżeczkowanie, bo niestety pierwsza ciąża przestała się rozwijać. Później na kontroli lekarz dał zielone światło i aktualnie jestem wg aplikacji w 7 tyg. ciąży. Wydaje mi się, że raczej owulacja się przesunęła i ciąża jest młodsza (mam bardzo nieregularne miesiączki i niedoczynność tarczycy).
Robiłam badania bety i 22.08 wyszło mi 184 a dziś 512. Nie wydaje Wam się, ze ten przyrost jest za duży? Mega się stresuję, że znów coś będzie nie tak :( Do lekarza idę dopiero w poniedziałek.

Witamy🎉 i kciuki trzymamy 🤞🤞🤞

Do góry