reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

@sara.woj gratulacje :) i witamy ♥️
@Serio pije 1-2 kawy dziennie ale takie raczej słabe :D
@Lena1984 oo super, a moge zapytać jesli to nie tajemnica do którego lekarza chodzisz? :D

No i ja jestem po wizycie, jest pecherzyk ciazowy z pecherzykiem zoltkowym, lekarz mowi ze na ten moment wszystko ok. Dostalam neoparin, acard mam brac dalej, luteine, eurythox no i czekamy na dalszy rozwoj sytuacji. Takze zaraz sie zaczynam dzgać 😂

reklama
@Lena1984 oo super, a moge zapytać jesli to nie tajemnica do którego lekarza chodzisz? :D

No i ja jestem po wizycie, jest pecherzyk ciazowy z pecherzykiem zoltkowym, lekarz mowi ze na ten moment wszystko ok. Dostalam neoparin, acard mam brac dalej, luteine, eurythox no i czekamy na dalszy rozwoj sytuacji. Takze zaraz sie zaczynam dzgać 😂

A który masz tydzień?

Dziewczyny zaczynam temat: badania prenatalne. Zadzwoniłam dziś do poradni genetycznej wskazanej przez mojego lekarza -wyznaczyli mi termin na 26 września. Jestem po 35 r życia wiec test pappa jest na NFZ i Ok to dla mnie jasne. Ale wizyta wypada mi na 12 tyg i 5 dni - to nie jest jakoś za późno? Test chyba można wykonać 10 tyg i 1 dzień ? I Ew test nifty tez mi chodzi
Po głowie nie powinnam tego jakoś szybciej zorganizować ? Serio czekać do wizyty ?

Dziewczyny zaczynam temat: badania prenatalne. Zadzwoniłam dziś do poradni genetycznej wskazanej przez mojego lekarza -wyznaczyli mi termin na 26 września. Jestem po 35 r życia wiec test pappa jest na NFZ i Ok to dla mnie jasne. Ale wizyta wypada mi na 12 tyg i 5 dni - to nie jest jakoś za późno? Test chyba można wykonać 10 tyg i 1 dzień ? I Ew test nifty tez mi chodzi
Po głowie nie powinnam tego jakoś szybciej zorganizować ? Serio czekać do wizyty ?
Ja dzisiaj tez dzwoniłam do poradni wskazanej przez lekarza bo też mam skierowanie na nfz. Co prawda mam skończone 34 lata dopiero ale dała mi ze względu na poronienia. A nawet gdyby nie dała to bym robiła prywatnie bo przy córce i synu robiłam i płaciłam. Mi pani powiedziała że mam dzwonić jak skończe 10 tydz bo mają terminy 2 tygodniowe i robią badania w 12 tyg. Także chyba w normie.

nie za pozno, mi moja ginekolog napisala datami od kiedy do kiedy mam isc i tez mam umowione w 12+5

Mnie do 35 duzo nie brakuje, no ale nic mi sie nie nalezy na nfz. bede robic nifty albo sanco bo juz jednak nie pierwsza młodość😂

@Paw2021 ja na prenatalne umówię się jak już będę po wizycie u mojej gine i bedzie akcja serca. Zobacze tez co ona mi powie, bo ja nie wiem jak mam nawet te tygodnie liczyć w takiej sytuacji :D nad tym nifty tez myślę intensywnie, musze sie wczytac bardziej.

reklama

Chodzę do dr. Gaj na Szczecińską ze szpitala na Prostej, a Ty?
Cieszę się, że wszystko się rozwija, kiedy kolejna wizyta?

Do góry