reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Tak, miesiączki mam regularne. Było widać zarodek i pulsujące serduszko. Umowie po niedzieli na prywatne badanie bo nie wytrzymam 😅
Najlepiej za dużo nie czytać. Każda ciąża jest inna i każda inaczej się rozwija. Zależy też od lekarza i jego doświadczenia ale myśle że jak nic nie mówił że jest coś źle to jest ok ;)

reklama
Masz rację, na pewno stres pozostaje. 🙄
Dla mnie teraz kluczowe jest czy będzie pęcherzyk w macicy 🤷 chociaż na to też nie mam wpływu. Staram się myśleć pozytywnie, szczególnie po dzisiejszej becie 🤞

A Ty kiedy idziesz na USG?
Jeśli mogę zapytać czy jesteś na lekach po poprzednich poronieniach?
Co do usg to właśnie lekarka jeszcze mi nic nie odpisała, jak do poniedziałku nie odpisze to bede probowac sie z nia jeszcze kontaktować. Na razie biorę tylko acard 150 i luteine, mówiła cos jeszcze o heparynie profilaktycznie. W zasadzie takich oficjalnych wskazan do tej heparyny nie ma bo z badan robilam tylko zespol antyfosfolipidowy ktory mi wyszedl negatywny i kariotypy (prawidłowe). Mialam jeszcze robić trombofilie ale jakos czasu nie bylo, potem odpuscilismy starania, no i tak się rozeszło to w czasie..

Co do usg to właśnie lekarka jeszcze mi nic nie odpisała, jak do poniedziałku nie odpisze to bede probowac sie z nia jeszcze kontaktować. Na razie biorę tylko acard 150 i luteine, mówiła cos jeszcze o heparynie profilaktycznie. W zasadzie takich oficjalnych wskazan do tej heparyny nie ma bo z badan robilam tylko zespol antyfosfolipidowy ktory mi wyszedl negatywny i kariotypy (prawidłowe). Mialam jeszcze robić trombofilie ale jakos czasu nie bylo, potem odpuscilismy starania, no i tak się rozeszło to w czasie..
Rozumiem 🙂
Może profilaktycznie faktycznie ta heparyna byłaby w porządku
Lekarka będzie wiedzieć najlepiej 😉

o dziwo sporo różnicy między badaniem glukometrem a laboratoryjnym na czczo, glukometr w labir pokazał 96, a krzywa w lab: 87,97,98. Też to że po 2h cukier wyższy niż po 1h, no ale nie mnie oceniać :D

Bonzur,
Mi tam zawsze wychodziły rozbieżności, nawet w domu na dwóch glukometrach.
No ja też lekarzem nie jestem i ciężko stwierdzić co powie. Kiedy masz teraz wizytę? Ten wynik na czco pierwszy mi się podoba, chyba nigdy takiego nie miałam.

tak, poza ciążą cukry wzorowe. Niestety, niskie cukry są bardzo niebezpieczne. Trzeba je szybko podnosić np pijąc słodką herbatę ale to nie takie proste jak człowiek jest na wpół nieprzytomny. Do tego u mnie wtedy nasilają się mdłości i zastanawiam się czy lecieć wymiotować czy zemdleję w łazience...

Pamiętam, że jak leżałam w innej sprawie na patologii ciąży i mi tak cukier spadł, to wszystkie położne momentalnie postawiłam na nogi, to mi uświadomiło, że dobitnie powagę sytuacji.

Teraz mam zachcianki non stop na słodkie i już się boję czy to nie jest zły znak.

Rozumiem o czym mówisz moja mama na cukrzycę o zdarza się jej mieć za niskie cukry 😑 ogólnie cukrzyca to podstępna choroba 🤬

Dziewczyny jak się czujecie? Mi według kalendarza termin wychodzi na 29 kwietnia. Za dwa tygodnie mam pierwsze USG. Czasami pobolewa mnie brzuch, ale lekarz mowil że to normalne na początku ciąży. To moja pierwsza ciąża. I chyba się stresuje.

Myślę, że pierwsza czy piąta ciąża jest tak samo stresującą.
Jeżeli chodzi o samopoczucie to ogólnie dobrze się czuję. Jeden dzień mialam zawroty, jednego mnie trochę mdli, brzuch trochę pobolewa i chyba tyle narazie

reklama
Ja się czuje fatalnie. Piersi mam nabrzmiałe i sutki tkliwe, zawsze takie mam przed miesiączką. Mdli mnie, ale nie wymiotuje, dzisiaj mnie naciągało przy myciu zębów :/ nie mam apetytu, okropny nie smak w ustach, dobrze ze po covidzie mi całkiem węch nie wrócił bo bym nawet zakupów nie zrobiła. I straszny spadek enegii, tylko bym leżała. Jeszcze te upały dobijają masakrycznie. Mąż się martwi tym moim brakiem energii i chęci do czegokolwiek.
Ja jestem już od 2 tyg na l4 ze względu na zmianowy system pracy i te wcześniejsze straty. W pracy wiedzą w rodzinie jeszcze nikt.
W pon usg i zobaczymy co tam słychać.

Też jestem na l4, ale od 2 dni🙃
U mnie nie dość, że 3 zmiany to jeszcze nie mamy stanowiska dla kobiety w ciąży.
Te uciążliwe objawy wkoncu muszą minąć...

Do góry