Cześć dziewczyny! Chciałam się przywitać, termin wychodzi na 1 kwietnia. Pierwsze usg w 6+5 i był zarodek z ❤. To moja druga ciąża. Z pierwszej mam córeczkę z lipca 2020. Samopoczucie obecnie mocno średnie. Życzę wszystkim spokojnych i nudnych ciąż
reklama
Cześć dziewczyny, nie wiem czy dobrze robie, ale chcialabym sie bardzo nieśmiało przywitać z Wami. Nie potrafie sie cieszyć, bo kilka straconych ciąż za mną.. no ale moze tym razem los będzie łaskawy?
OM mialam 11 lipca, ale mam ponad 30 dniowe cykle i termin mi wychodzi na 21 kwiecień... Bhcg z dziś wynosiła 960 i chociaz wiem, ze liczy sie przyrost a nie sama wartosc to jakos mam schizy, ze to za mało na ten tc ciazy (5+1). Byle do poniedziałku, mam nadzieje ze wtedy zobacze ladny przyrost
Milego dnia wszystkim!
OM mialam 11 lipca, ale mam ponad 30 dniowe cykle i termin mi wychodzi na 21 kwiecień... Bhcg z dziś wynosiła 960 i chociaz wiem, ze liczy sie przyrost a nie sama wartosc to jakos mam schizy, ze to za mało na ten tc ciazy (5+1). Byle do poniedziałku, mam nadzieje ze wtedy zobacze ladny przyrost
Milego dnia wszystkim!
pietraczkaa
Fanka BB :)
Doskonale Cię rozumiem moje przyrosty prawidłowe ale wartości bardzo niskie. Nadal odczuwam lęk i czekam z niecierpliwością na USG 30 sierpnia czy jest pęcherzyk z macicy i czy będzie zarodekCześć dziewczyny, nie wiem czy dobrze robie, ale chcialabym sie bardzo nieśmiało przywitać z Wami. Nie potrafie sie cieszyć, bo kilka straconych ciąż za mną.. no ale moze tym razem los będzie łaskawy?
Milego dnia wszystkim!
Trzymam za was kciuki
A jakie masz wartości bety i w jakim tyg? Bo pewnie nie nadrobię pozostałych stron...Doskonale Cię rozumiem moje przyrosty prawidłowe ale wartości bardzo niskie. Nadal odczuwam lęk i czekam z niecierpliwością na USG 30 sierpnia czy jest pęcherzyk z macicy i czy będzie zarodek
Trzymam za was kciuki
No ale najważniejsze ze te przyrosty są prawidłowe, wiec trzeba byc dobrej myśli!
Ja mialam jeszcze nawet sie nie odzywać do lekarki, ale uległam i napisalam do niej, moze mnie przyjmie w kolejnym tygodniu
pietraczkaa
O kochanaA jakie masz wartości bety i w jakim tyg? Bo pewnie nie nadrobię pozostałych stron...
No ale najważniejsze ze te przyrosty są prawidłowe, wiec trzeba byc dobrej myśli!
Ja mialam jeszcze nawet sie nie odzywać do lekarki, ale uległam i napisalam do niej, moze mnie przyjmie w kolejnym tygodniu
Ja betę mierze od pozytywnego testu czyli tuszine temu 13 sierpnia.
13.08 beta 13.37
16.08 beta 39.67
18.08 beta 98,66
20.08 beta 318,50
Przyrost według kalkulatorów okej cały czas ale nadal się obawiam.
Moja pani doktor niestety w najbliższym tygodniu nie przyjmuje. Więc idę dopiero 30 sierpnia. A jeśli coś będzie nie tak to pójdę do kogokolwiek.
Wiesz, w sumie i tak na usg widac cokolwiek przy becie ok 1000, wiec ten 30 sierpień wydaje się dobrą datą na wizytę. Stres juz bedzie do porodu wiec nie pozostaje nam nic innego niż czekać na rozwój sytuacjiO kochana
Ja betę mierze od pozytywnego testu czyli tuszine temu 13 sierpnia.
13.08 beta 13.37
16.08 beta 39.67
18.08 beta 98,66
20.08 beta 318,50
Przyrost według kalkulatorów okej cały czas ale nadal się obawiam.
Moja pani doktor niestety w najbliższym tygodniu nie przyjmuje. Więc idę dopiero 30 sierpnia. A jeśli coś będzie nie tak to pójdę do kogokolwiek.
czarnyBez33
Zaciekawiona BB
Hej, właśnie u mnie jest podobnie tylko rozbieżność 2tyg i dopiero teraz zdałam sobie z tego sprawę i zaczęłam czytać i już wariuje lekarz nic nie mówil na badaniu że coś jest źle. Według OM było 7+2 a według USG mówiła że coś około 5tydz. Dokładnie nie powiedziała . Kurcze to mam się martwić ?Hej, wczoraj miałam 2 usg.
Wg miesiączki 7+2
Wg usg 6+2
Serduszko bije 160/min
Czy miała z Was przypadek, że na początku ciąży, była rozbieżność między usg, a miesiączką, aż o tydzień?
Dodam, że wiem kiedy była owulacja, ponieważ miałam monitoring cyklu + zastrzyk ovitrelle na pęknięcie+ inseminacja.
Lekarz powiedział, że ok, że zarodek mógł się później zagnieździć :/
Pozdrawiam
pietraczkaa
Masz rację, na pewno stres pozostaje.Wiesz, w sumie i tak na usg widac cokolwiek przy becie ok 1000, wiec ten 30 sierpień wydaje się dobrą datą na wizytę. Stres juz bedzie do porodu wiec nie pozostaje nam nic innego niż czekać na rozwój sytuacji
Dla mnie teraz kluczowe jest czy będzie pęcherzyk w macicy chociaż na to też nie mam wpływu. Staram się myśleć pozytywnie, szczególnie po dzisiejszej becie
A Ty kiedy idziesz na USG?
Jeśli mogę zapytać czy jesteś na lekach po poprzednich poronieniach?
A miesiączki masz regularne ?Hej, właśnie u mnie jest podobnie tylko rozbieżność 2tyg i dopiero teraz zdałam sobie z tego sprawę i zaczęłam czytać i już wariuje lekarz nic nie mówil na badaniu że coś jest źle. Według OM było 7+2 a według USG mówiła że coś około 5tydz. Dokładnie nie powiedziała . Kurcze to mam się martwić ?
Co było widać na usg ?
Tak naprawde na wczesnym etapie i tak i tak trzeba czekać na rozwój wypadków.
reklama
czarnyBez33
Zaciekawiona BB
Tak, miesiączki mam regularne. Było widać zarodek i pulsujące serduszko. Umowie po niedzieli na prywatne badanie bo nie wytrzymamA miesiączki masz regularne ?
Co było widać na usg ?
Tak naprawde na wczesnym etapie i tak i tak trzeba czekać na rozwój wypadków.
Załączniki