reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Mnie sie podoba Laura i Wiktoria. Jak bedzie dziewczynka to chyba Wiktoria, noo bo to tak symbolicznie...
A dla chlopca tez jakos nic mi sie w 100% nie podoba.

Jestem po wizycie! Fasolka rosnie, nadal tydzien rozjazdu, wiec chyba juz przestalam sie tym martwic. Wg usg jestem w 9+1, dostalam skierowanie na prenatalne na NFZ, bo mam ten zespół antyfosfolipidowy i lekarka powiedziala ze to powinno wystarczyc do refundacji. Dostalam tez skierowanie na badania krwi, duzo tego, bo i watrobowe i jakies kwasy moczowe.. no ale fajnie ze chce mnie tak przebadac. Dodatkowo powiedziala, ze po tych badaniach prenatalnych polozy mnie na oddzial, żeby jakies dokladniejsze badania z tym zespolem porobić, takze super. Nie moge wyjść z podziwu ze tak mnie przygarnela i to na NFZ. Byłam u niej raz na prywatnej wizycie i mnie przekierowala do siebie do poradni patologii ciąży.
Martwi mnie tylko niskie tetno, bo dzis bylo 121, mowi ze to spoko, ze jest w normie i sie jeszcze rozkreci, ale jak tak czytam, ze u Was jest po 170 to jednak sie martwie, no ale nic nie poradze na to 🙄
Tętno dziecka też zależy od tego jak bardzo Ty się stresujesz. Może akurat udało być trochę spokojniejsza. No i najważniejsze że w normie.
U mnie syn miał bardzo wysokie tętno przez pierwszą połowę ciąży, ja z kolei na każdej wizycie bardzo wysokie ciśnienie. Później zmieniłam lekarza (mój prywatny nie prowadzi ciąż do końca i kieruje gdzie indziej), chodziłam do poradni na NFZ gdzie położna jest moja koleżanka. Przychodziłam, ploteczki, kaweczka, tu mnie zagadała, tu rozbawiła i się okazało że moje ciśnienie w normie a i tętno dziecka spokojniejsze.

reklama
Faktycznie dzisiaj jakiś miły klimat tutaj z tymi imionami. U nas póki co temat nie istnieje. W ciąży z synem na samym początku myślałam że będzie dziewczynka, po chyba 2 USG stwierdziłam że to nie może być dziewczyna (nie wiem po czym 😅) no i jest chłopak. Mąż miał imię wybrane już 10 lat wcześniej po swoim tacie. Tak mnie urabial przez te 10 lat, że się przyzwyczaiłam i został Heniem, chociaż mi się jeszcze podobał Tadeusz, Kacper i Adaś. Mąż odrzucił Kacpra i Adasia zdecydowanie, no i wahaliśmy się pomiędzy Tadeuszem a Heniem, jak już przez miesiąc nazywałam brzuch Tadzio to mąż przyszedł do mnie że mu chyba jednak zależy żeby dać imię po tacie, no i się zgodziłam. Jakoś pasuje do syna Henio.
Teraz kompletnie nie mam przeczucia. Jeśli wierzyć w ta długość życia plemników to powinna być dziewczynka, no i chyba po cichu bym chciała (taka córeczka mamusi, bo syn tatusiowy jest), ale jest to drugorzędną sprawa. Zawsze marzyłam o córce, a jak jestem w ciąży to już mi bardziej wszystko jedno, chociaż więcej dzieci już nie planuje 🤷🏻‍♀️ oprócz starszych kuzynów to Heniu ma same koleżanki i kuzynki w +- swoim wieku, praktycznie zero chłopców, może dobrze by mu dla odmiany zrobił brat 😛
Zawsze mówiliśmy że jak będziemy mieć córkę to będzie Helenka, ale teraz stalo się to jakoś bardzo popularne i chyba już mi się mniej podoba. Za to podoba mi się Małgosia - i to chyba z sentymentu po mojej mamie, bo tak miała na drugie i zawsze mówiła że chciałaby wnuczkę Małgosię. Niestety Henia nie zdążyła poznać (zmarła miesiąc przed porodem), więc może chociaż tyle moglibyśmy dla niej zrobić. No ale u nas póki co nie ma tematu 🤷🏻‍♀️
Bardzo podoba mi się Małgosia, ale u nas blisko w rodzinie jest, więc niebardzo pasuje nam dać. A małego Henia żadnego nie znam :)

Mnie sie podoba Laura i Wiktoria. Jak bedzie dziewczynka to chyba Wiktoria, noo bo to tak symbolicznie...

Jestem po wizycie! Fasolka rosnie, nadal tydzien rozjazdu, wiec chyba juz przestalam sie tym martwic. Wg usg jestem w 9+1, dostalam skierowanie na prenatalne na NFZ, bo mam ten zespół antyfosfolipidowy i lekarka powiedziala ze to powinno wystarczyc do refundacji. Dostalam tez skierowanie na badania krwi, duzo tego, bo i watrobowe i jakies kwasy moczowe.. no ale fajnie ze chce mnie tak przebadac. Dodatkowo powiedziala, ze po tych badaniach prenatalnych polozy mnie na oddzial, żeby jakies dokladniejsze badania z tym zespolem porobić, takze super. Nie moge wyjść z podziwu ze tak mnie przygarnela i to na NFZ. Byłam u niej raz na prywatnej wizycie i mnie przekierowala do siebie do poradni patologii ciąży.
Martwi mnie tylko niskie tetno, bo dzis bylo 121, mowi ze to spoko, ze jest w normie i sie jeszcze rozkreci, ale jak tak czytam, ze u Was jest po 170 to jednak sie martwie, no ale nic nie poradze na to 🙄
Nie martw się na zapas ❤️
Ja gdzieś czytałam że chłopaki mają niższe tętno 😜 skoro lekarz uspokaja to nie ma co się stresować. Bardzo fajne podejscie lekarza 😀 jesteśmy na bardzo podobnym etapie. U mnie według USG dzisiaj 9+0 według om 9+1

Zapisałam się na prenatalne na 14 października

Nie martw się na zapas ❤️
Ja gdzieś czytałam że chłopaki mają niższe tętno 😜 skoro lekarz uspokaja to nie ma co się stresować. Bardzo fajne podejscie lekarza 😀 jesteśmy na bardzo podobnym etapie. U mnie według USG dzisiaj 9+0 według om 9+1

Zapisałam się na prenatalne na 14 października
Ja mam z USG 8+2 więc też całkiem blisko do Was. I prenatalne na 18 :)

Nic się nie martw, dziewczyny chyba na późniejszych etapach piszą o takich wynikach. A ja to nawet nie wiem jak szybko i chyba chociaż tyle mojej spokojnej głowy :D Super, ze trafiłaś na tak dobra opiekę :)

Mi dla dziewczynki podoba się najbardziej Dominika i Lena. Chociaż też mam w głowie Marcelinę i Gabrysię. No ale dla chłopaka mam pusto. Szymon też mi się podoba. Ale mojemu średnio. Ogólnie imiona dla chłopców mi się jakoś srednio podobają. Gabriel też mi się podoba. Gabryś. Tak ładnie.😀😆
Ja mam już w domu Lenke ❤️ Gabrys tez mi się podoba, ale my już mamy w rodzinie. Generalnie nie jest łatwo imię wybrac gdy rodzina duża 🤣

reklama
Do góry