reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Dzień doberek,
@sara.woj czekamy na wiadomości z wizyty 💪
@Daanaa super wiadomości, 5 cm to juz duzy człowiek! :)
@KlaudiaHello witamy i gratulujemy :)
@Folami83 no chyba tez bym poszła do lekarza.

Ja wczoraj po 22 ugotowalam te pomidorówke 🙊 i dziś ledwo do pracy wstałam 😂
Między mna a rodzeństwem jest duza roznica, mialam 9 lat jak urodzil sie brat, 10 jak siostra i 17 jak najmlodszy brat. Nie cierpialam ich, bo musialam sie nimi zajmować 😂 teraz z siostrą mamy dobre kontakty ale z braćmi praktycznie znikomy. Jeszcze z tym najmlodszym jest troche inaczej bo ma 15 lat, mieszka z moją mama, wiec widujemy sie czesciej, no i moja córka go uwielbia :D

reklama
Hejka!
Ja już po wizycie. Dziś byłam prywatnie u babki bo mój lekarz na NFZ jest na urlopie. Ona miała usg o wysokiej czułości. I wiecie co? Widziałam mini bijące serduszko 🥰Zarodek ma 1,5 mm więc to kropeczka. Oby było dalej dobrze🙏
Super wiadomosci! ♥️♥️♥️

@pietraczkaa @Kinnia95 jesli dobrze pamietam to wy macie cukrzyce? Jak tam Wasze cukry i dieta? Macie jakies protipy co jeść?

No ja póki co też mam taki obraz i wizję tego 😊 poza tym miedzy mną a moim bratem jest 5 lat różnicy i totalnie się nie dogadujemy, nawet jako dorośli bo mamy zupełnie inne charaktery jak woda i ogień 🙄 u męża jest między nim a siostra 6 lat różnicy i dogadują się fenomenalnie, aż im zazdroszczę 😀 dlatego te teorie o dobrych relacjach dzieci z małą różnicą wieku do mnie nie przemawiają. I planuje wrócić do pracy jednak a nie zostać na 4 czy 5 lat w domu
Moim zdaniem dużo zależy od charakterów. Międzi mną a moją siostrą jest prawie 8 lat różnicy i też relacje kiepskie 🤔 dlatego teraz jak myslę że jak będzie różnica prawie 10 lat to też będzie kicha, tym bardziej że moja córka jest specyficzna 🤔 no ale zobaczymy.

A moje młodsze dziecko poszło 3 dni do przedszkola i dzisiaj od rana katar i kaszel... masakra 🙈

U mnie mdłości dalej. Ale albo już się przyzwyczaiłam albo bywa już momentami lżej. Ja w sumie ciągle coś podjadam bo to mi na mdłości najbardziej pomaga 😁

Moim zdaniem dużo zależy od charakterów. Międzi mną a moją siostrą jest prawie 8 lat różnicy i też relacje kiepskie 🤔 dlatego teraz jak myslę że jak będzie różnica prawie 10 lat to też będzie kicha, tym bardziej że moja córka jest specyficzna 🤔 no ale zobaczymy.

A moje młodsze dziecko poszło 3 dni do przedszkola i dzisiaj od rana katar i kaszel... masakra 🙈

U mnie mdłości dalej. Ale albo już się przyzwyczaiłam albo bywa już momentami lżej. Ja w sumie ciągle coś podjadam bo to mi na mdłości najbardziej pomaga 😁
zdrówka Wam, mój też przedszkolak. On niby zdrowy ale ja jak dawno chora nie byłam, tak dziś przeziębiona, dziwnym trafem początek września :D

Super wiadomosci! ♥️♥️♥️

@pietraczkaa @Kinnia95 jesli dobrze pamietam to wy macie cukrzyce? Jak tam Wasze cukry i dieta? Macie jakies protipy co jeść?
Mój cukier dobrze. Rano ponad 80 czasem 90 ale to gdy zjem coś wieczorem. W południe tez jest dobrze. Max do 130
W ciąży jest lepszy niż przedtem.
Co do diety to nie mam konkretnej. Jem wszystko, unikam słodkiego.
Idę w czwartek do diabetologa więc pewnie przejdę na insulinę.

Dokładnie. Między mną a siostra jest 13 lat różnicy i mamy super relacje. Chociaż czasem jak ma te swoje bunty to jest ciężko 🤣

reklama
Dziewczyny a jak tam wasza waga. Już widzicie różnice?umnie od dodatniego testu 1.5 - 2 kg. Czyje jak bym miała już przynajmniej 5 kg na plusie.
W poprzednich ciążach tyłam dużo ok 25 kg ale też stratuje z niedowagi boję się że tym razem może być jeszcze więcej bo w ramach walki z nudnościami cały czas coś miele paszczą 🤣🤣

Do góry