reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Już po Wszytsko jest w porządku niestety nie mam zdjecia bo dzidzia uprawiała jogę i ciężko było zrobić fajne zdjęcie nawet nie zmierzyła bo się nie dało, dało zmierzyć sie tylko stopkę i podejrzeć płeć to już potwierdzone ze dziewczynka 💕 ASP 149min,waga 90g dzisiaj 14+2 ale według badania 13+6. Wyniki pappa idealne wszędzie niskie ryzyko trisomi.

Dziewczyny pytanie jakie witaminy dla 2 trymestru zazywacie? Ja aktualnie biorę prenatal duo ale kazała mi zmienić na pueria duo bo mówiła że są lepsze ale widze ze w skaldzie nie ma witaminy b12 itp i się zastanawiam które lepsze?

Hej dziewczyny. Nie wiem czemu ale już 2 raz mi się zdarzyło takie kołatanie serca czułam jak serce mi wali cały czas jakby zaraz miało wyskoczyć.. Wczoraj wieczorem mi się to zdarzyło kiedy się wykapalam i się położyłam przed tv i dopiero przeszło jak zasnęłam ostatnio 2 tygodnie tak samo przed spaniem.. Nie wiem czy coś z sercem czy to z tego stresu całego
Też tak mam od czasu do czasu tylko i wyłącznie wieczór jak już się kładę do łóżka spać i usnąć nie mogę 😕

Agula kiedy masz wizytę?
W piąteczek, mam nadzieje ze dzidzia będzie współpracować i pokaże czy jest chłopcem czy dziewczynka 🤭 a Ty kiedy wizytujesz ? 😊

Dziewczyny pytanie jakie witaminy dla 2 trymestru zazywacie? Ja aktualnie biorę prenatal duo ale kazała mi zmienić na pueria duo bo mówiła że są lepsze ale widze ze w skaldzie nie ma witaminy b12 itp i się zastanawiam które lepsze?
Ja biorę właśnie prenatal duo i lekarz powiedział ze super :) dodatkowo biorę magnez

Już po Wszytsko jest w porządku niestety nie mam zdjecia bo dzidzia uprawiała jogę i ciężko było zrobić fajne zdjęcie nawet nie zmierzyła bo się nie dało, dało zmierzyć sie tylko stopkę i podejrzeć płeć to już potwierdzone ze dziewczynka 💕 ASP 149min,waga 90g dzisiaj 14+2 ale według badania 13+6. Wyniki pappa idealne wszędzie niskie ryzyko trisomi.
Super! Dobrze słyszeć, to tak jakbym sama poszła na wizytę i dowiedziała się, że wszystko ok, podnosi na duchu 😃

Heeej, u nas też baaardzo wietrznie, troszkę popadało, a poranek był bardzo ładny :)

Zaczęłam odczuwać takie bulgotanie lekkie w podbrzuszu (dziś 15t się zaczyna wg USG) - czytałam, że pierwsze ruchy mogą być w ten sposób odczuwane mniej więcej w 15 tygodniu i mylone z pracą jelit :) ciekawe, czy to to.
Coraz bardziej doskwiera mi też ból pleców :( nie mogę za dużo chodzić, bo od razu boli..

U nas też trzeci dzień okropny wiatr, bez czapki nie ma co wychodzić. Ciśnienie chyba niskie, bo spać się chce i głowa trochę boli. Co do ruchów to ja czuję czasami przed snem jak się już położę, jest cisza i wtedy się bobas delikatnie odzywa. 😊
Dzisiaj na zakupach czułam się już jak pełnoprawna ciężarna z brzuchem. 😂

Załączniki

• 20211023_153931.jpg
    20211023_153931.jpg
    629,7 KB · Wyświetleń: 29
U nas też trzeci dzień okropny wiatr, bez czapki nie ma co wychodzić. Ciśnienie chyba niskie, bo spać się chce i głowa trochę boli. Co do ruchów to ja czuję czasami przed snem jak się już położę, jest cisza i wtedy się bobas delikatnie odzywa. 😊
Dzisiaj na zakupach czułam się już jak pełnoprawna ciężarna z brzuchem. 😂

Oj no pięknie! U mnie jeszcze idzie się ukryć o ile ubieram bluzę lub luźny sweter - również odpowiednio długie, aby zakryć moje rozpięte rozporki :D

reklama
Do góry